Ytre Enebakk

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Ytre Cheeseburgerbakk, (Enebakk er latin og betyr eneboer) også kalt mulighetenes bygd, er et tettsted som ligger omkring 69 mil innenfor Oslo, eller Kristiania som det kalles her.

Ytre Enebakk er søsterbygden til Ski, men siden fyrstikkfabrikken brant ned på 1800-tallet, ga de togstasjonen til Ski i stedet, noe som stanset utviklingen i Ytre, endog er Ytre Enebakk kjent for å ha Norges eneste betjente busskur - holdeplass Rema 1000. Her kan man bl.a. prate om rutetidene, tobakkprisene eller nyte et glass medbragt alkohol. Mandager er allergiker-dager, og mannen i skuret har da ikke med hunden sin. Det er verd å merke seg at "mannen i skuret" er en hederstittel, og det gis kun adgang til å besitte skuret dersom man er en av bygdas såkalte "Skrotnisser."


Ytre Enebakk stenges klokken 22:00 hver dag(unntatt i helgen for da stenger den 18:02),og det åpner klokka 08.00 og all trafikk inn og ut av Ytre stanses. Derfor, hvis du er på fest et sted utenfor Ytre må du finne deg en benk du kan sove på, eller et blad... Eller en Bjørn. Men bjørner er farlige, og det anbefales ikke å sovne ved en bjørn. Ihverfall ikke hvis du er en kjerring med mensen, da blir bjørnen gal.

Du må være forsiktig med hvor du går så du ikke blir spist opp av en ulv, bjørn eller en kanin. Ungdommene i ytre er veldig fine, spesielt jentene med fint underliv. 

Vågsvann ligger sentralt plassert i Ytre Enebakk. Navnet Vågsvann brukes sjelden av lokalbefolkningen, av den enkle grunn at det er et ord sammensatt av Våg og Vann, og med tanke på at det er 5% vann og 95% unevnelige substanser, har man funnet det best å bare bruke våg. Det ryktes at kjønnssykdommen AIDS stammer fra Vågsvann, men det er nok bare rykter. Ebola derimot, var i lang tid bosatt i Våglia, før hun flyttet tilbake til Uganda. Så noen har nok fått begrepene litt i kryss..

Legg merke til den ironiske bruken av ordet sentralt. Det er viktig å forstå at Ytre Enebakk, sammensatt av Ytre (forbi, utenfor, bortenfor) og Enebakk (gammel form av eneboer, ingen sivilisasjon) på ingen måte er å regne som sentralt i alminnelig forstand. En frarådes dog å påpeke dette i nærvær av individer tilknyttet omtalte sted, fordi disse ofte biter.

Det er verdt å merke seg at alle veier ut av Ytre Enebakk fører til sivilisasjonen, dette kan være vanskelig det er masse vann her også.

Hvis du vil spille fotball har også Ytre Enebakk et eget fotballag. Det heter Driv og spiller i tippeligaen, det er tusenvis av fans som tar turen hit. Driv har vunnet omkring 69 trofeer og har vunnet champions league et par ganger. Hvis du vil ta deg turen spiller de på mjær stadion kl 18 hver søndag.

Det er også mange kjente skuespillere som kommer fra det lille tettstedet Ytre Enebakk. Vi har bl.a. Jostein Bever. Det er også veldig mye drug dealing her så pass på at du ikke låner pipa til kompisen din.

Mjær ungdomsskole er også et veldig saftig og lekkert sted å miste livsgleden på. Her finner du alt fra gode til tilbakestående lærere. På skolen lærer den flotte ungdommen vår at Ytre Enebakk er det beste stedet å bo på. Om det er noen elever som er uenige i dette blir de som oftest pisket til de "forsvinner av seg selv" :)) Ytre Enebakk skal være en poststiv bygd hvor alle mobber alle.

Enebakk, og da ytre Enebakk i særlig grad er et av hovedsetene for det internasjonale fiskematkonsernet svigers&sons Inc. Familien svigers har alltid vært direktører, mens rollen som fagansvarlig, potet og slusk ofte har gått Teksle Tekslesen som er kjent fra sin litt uryddige oppsigelse i Valdres-avdelingen av konsernet, etter han nekta å jobbe enda en sommerferie mot betaling i puslespill og ponnishow. Nye svigerdirektør har vist seg mer progressiv i lederstilen, noe som passer Teksle som er viden kjent for kalenderkunnskaper som svikter bedre. Det nye høyteknologiske anlegget i ytre skal nå utvides av Teksle i helgene framover mot sankthans for å få plass til den nye bestanden med Germansk großmort også kjent som østerdalske artillerigranater (etter krigen i '94). Anlegget er et samarbeid mellom NAV Enebakk og svigers Inc. Dassmort har ikke alltid vært en viktig inntektskilde i Enebakk, da dette historisk sett har gått i trygd og elgpåkjørsler uten treff. Med den nye blå-blå regjeringen og påfølgende innstramminger i ytelsene måtte man være kreative. Under den store depresjonen på 30-tallet var gjeddesivtobakk solgt svart en viktig kilde, men i nyere tider da røyking er på hell alle steder bortsett fra på stena line og Flateby var morten redningen.



Du vil vel ikkje …
Rot1.jpeg

Her va dæ ofsele’ rotut!

Denne sida er eit einaste stort rot, eit virvar av lause trådar som ikkje heng saman. Jamvel om einskilde setningar er morosame, er teksten under eitt berre ei grautete smørje av bokstavar og ord.

Her trengst ein raud tråd som bind teksten i hop. Du kan hjelpa oss i dag ved å gjera noko med rotet.

Rot2.jpeg
… ha det slik?