Tre

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Trær tenker langsomt. Her forventes "skjer a!?" om en uke.

Et tre er en overdrevent stor plantevekst som ofte opptrer i gjenger rundt om i verden, og snakker vietnamesisk. Trær er sosiale og bevisste men svært trege i forhold til menneskers oppfattning av tid.

Opprinelse[rediger]

Dette er den eneste planteveksten som har utviklet evnen til å produserere et materiale med samme navn, dette materialet utgjør stilken eller stammen, materialet gir stykre for å tillate enorm vekst. Dette er i hensikt å overgå andre trær i sin gruppe eller skog, trær er dekket av bark som gir en unik farge, tekstur, beskyttelse og sugerør. Over stammen er forgreninger til grener som igjen forgrenes inntil størrelsen tilsier en kvist som er noe mykere og holder bladverk, som alle vekster er bladets grønnfarge et resultat av den ujevne fargebalansen globalt den gang landjorden lå øde og la beslag på svært mye rødfarge på samme måte var havets blåfarge et utelukket alternativ. Det har ikke lykkes å finne det første treet, men en teori går ut på at dette stamtreet ikke vokste opp i en skog.

Bruk[rediger]

Dersom treets bark ikke kamuflerer det godt nok så kan treet risikere en konfrontasjon uten mulighet til å forsvare seg selv. Det er kun vegetarianske planteetere som man vet at ernærer seg av trær, dette ved å spise blader eller bark. Mennesker er interessert i det motsatte og samler døde trær på grunn av de store mengder tremateriale som er skjult av barken, dette kan tilpasses til svært mye forskjellig, som tannpirkere med mintsmak, treplugger i IKEA-byggesett, manuelle brev og sankthansbål.

Utbredelse[rediger]

Nøyaktig antall trær er vanskelig å fastsette ettersom det er uklarhet rundt definisjoner for hva som er et tre i forhold til alder og høyde samt når et tre er dødt nok til å ikke regnes med lengre. Det er tilstrekkelig med trær, rett etter trær ble introdusert var de svært få, men tok seg raskt opp og spredde seg rundt planeten, man må bare være sikker på at det ikke er siste treet man feller dersom man planlegger å avlive et. Det er ikke kjent at trær er oppmerksomme på mennesker som trussel, dersom dette likevel er tilfelle er det sannsynlig at evolusjonen fører til forsvarsmekanismer blant trær i fremtiden, for eksempel trær som selvantenner for å skremme fiender med skogbrann.

Bevissthet og tid[rediger]

For et tre er alt langsomt, tiden virker mye raskere enn for mennesker. For eksempel når et tre er sju menneskeår så har det bare gått rundt en ukes tid for treet. Dersom et tre beskjæres helt, ser man hvor lang tid det tar for treet å reagere og vokse ut igjen; for treet er det et øyeblikk. Man kan forestille seg at det er irriterende når tiden går så raskt at sollyset ser ut til å blinke, derfor sluttet trær å utvikle syn etter noen tusen års eksistens, som var tiden det tok å komme fram til dette. Trærne var lykkelige en liten stund, men på få uker var det blitt fullstendig kaos i hele verden med blinde trær ute av kontroll overalt, dette gjorde at trærne utviklet røtter for å holde seg fast i bakken og unngå å skade seg selv eller andre i sammenstøt og snuble ned bratte fjell.

Kommunikasjon og atferd[rediger]

Trær kommuniserer ved å gjøre små endringer i bladverket som gir lyd i vinden, dette blir i sammenheng oppfattet som ord, men heldigvis går det for langsomt for mennesker å forstå dette, ellers ville mennesker trolig ikke orket å gjennomføre evolusjonen. Ubevegelige trær viste seg nemlig å bli usedvanlig hissige og rasistiske seg i mellom, det er fortsatt vanlig at at trær truer med å drepe hverandre og understreke det med løgner om rotløse slektninger. Et unntak for denne kranglingen er bartrær som mistet besinnelsen fullstendig av kulden i tillegg til bråket, de kunne ikke lenger prate etter de utviklet barnåler i hensikt å bruke det mot løvtrær de tvinger seg inntil, kommunikasjonsproblemer har riktignok gjort det noe uorganisert.

Men det finnes noen trær som ikke bruker livet på å krangle seg ihjel, nemlig de mennesker glede av å ha i hagen og høste av. Mange tror at det er gleden av å gi som gjør disse trærne lykkeligere enn andre, men fakta er ganske enkelt befruktningen som opptar hverdagen deres.

Hvem oppfant treet[rediger]

Han som oppfant treet het Trude Trudleson, å kom fra pakistan. Meningen var at alle skulle leve i harmoni runt treet, og til slutt når alle har kommet så skulle det sprenge alle i filler. han lagde det av: melk, lyspærer og spikere. Ordet "tre" er indisk og betyr: stearinlys.