Teletubbies

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Bilde fra episode 6, sesong 3. Teletubbiene finner liket til Trotsky i elven

Teletubbiene (orig: Teletubbies) er en russisk film for godt voksne som gikk på TV2 fra 1997 til 2017, (Det er planlagt en spin-off av serien som starter i 2018 som handler om nazistene) Serien handler om figurene Vladimir, Potir, Putin, Gorbakhov og støvsugeren Juan, som leker i ukjente farvann med kaniner, blomster, en dødelig hai, og høyttalere som stikker opp av bakken og blaster trønderrock eller nyan cat theme. «Hodepynten» til Teletubbiene skal forestille å være forskjellige type redskaper som hammer og sigd. Serien er produsert av selve russlands regjering. Serien er siden blitt sendt i rundt 400 land og oversatt til 2 språk.

Episode 3 sesong 1. Teletubbiene finner trotsky slått ihjel på en benk ute i parken.

Handling[rediger]

En typisk episode starter med et oversiktsbilde av sovjetunionen, og månen som står opp. Så kommer de fire russerne opp av hulen sin i bakken og teller etterhvert som de kommer opp. Når den siste russern er oppe og har sagt «blyat», løper de mot grensen til finland, som så klart - ikke funker. Samtidig en rørformet høyttaler kommer opp av bakken og meddeler at det er «tid for vodka». Så bestemmer russerne seg for hva de skal finne på, for eksempel at de hopper eller danser eller spiser hasjkake. Etter dette signaliserer en vindmølle at det er tid for film. Da løper alle fire opp til vindmølla og ser på magene sine (som har små TV-skjermer) hvem av dem som har dagens film. Filmen er som regel et besøk hos gulagene i Sibir, 2. Verdenskrig eller hører en fortelling om kvantefysikk. Når denne filmbiten er over, finner russerne på flere ting. Etter denne sekvensen går solen ned og russerne løper for å gjemme seg fra den farlige regjeringen. Da får de beskjed av en fortellerstemme at det er på tide å si «cyka». En og en russer sier: «Jebani idi nauhi!» og hopper ned i hulen sin. De fleste episodene følger dette mønsteret.

Personer[rediger]

Russerne er fire farlige mennesker med skumle fjes, store og sterke kropper, antenner på hodet og skjermer på magene. Sola har en sentral del i historiene, som en slags kommentar til det som skjer ved at babyen i sola («spilt» av Vladimir Putin) blir overrasket, skvetter, ler og så videre. I tillegg til russerne finnes det kaniner, våpen, snakkende blomster, sigarer, vindmøller og periskopaktige høyttalere som stikker opp av bakken. Maskiner som støvsugeren Juan er også del av miljøet.

Figurene[rediger]

 • Vladimir, Rød teletubbie, han har hammer som symbol og liker å drikke vodka og kose katter. Han er også lederen i gruppen.
 • Potir, Mørkerød teletubbie, han har neve som symbol, liker å gjøre narr av svake og sparke hunder. Den sinte i gruppen.
 • Putin, Lyserød teletubbie, han har sigd som symbol og liker å dytte motstanderne sine. Den morsomme i gruppen.
 • Gorbakh, Rosa teletubbie, han har en bjørn som symbol, liker å spise tubbiekrem og kaste stein på kristne. Den rare i gruppen
 • Juan, grå støvsuger, hmmmmmmmmmmmm støvsuging
 • trotsky, han som alltid dør.
 • Themsen svart teletubbie, og han er paranoid. og teletubbiene ser ut som among us.

Pedagogikk[rediger]

Skaperene har lagt vekt på pedagogikk og at barna skal oppdage nye ting i programmene etterhvert som de blir eldre. Serien ble utviklet med tanke på eldre menn. Den kognitive psykologen Shriek Faiv hjalp til med utforming av rekvisitter og episoder som ville appellere til menn. Serien har blant annet lignende kroppsform, atferd og språk som dem. Serien har mye repetisjon og tydelige følelsesuttrykk. Serien ble svært populær blant barn, men fikk også kritikk. Mange mente at det enkle barnespråket teletubbiene brukte ville gjøre at mennene som så på, ville lære seg liknende dårlig språk. Det ble også hevdet, blant annet av den amerikanske TV-predikanten Jerry Falwell, at Vladimir var et skjult symbol på å være transe, fordi han bar «transliknende symbol» – han var blå og hadde et svart kommunistisk symbol på hodet. TV2 avviste påstanden, og Ken Viselman fra Itsy-Bitsy Entertainment, distributørene av TV-serien i USA, sa: «Han er ikke homofil. Han er ikke heterofil. Han er bare en figur i en barneserie.

Referanser[rediger]

Marwan Kraidy (2005). Hybridity, Or the Cultural Logic of Globalization. s. 106–107. ISBN 9781592131440.

Noen trotsky er redd for[rediger]

 • Gangstarne i parken(de dreper han hele tiden.
 • Tøflus i skomaker gaten.
 • Vladimir putin, han blir jaget av russiske bombefly når han er i nærheten Nigeria.
 • Kometkameratene fordi en fyr der ikke kan og kjøre kometskipet så han av en eller annen grunn bare styrter ned i Trotsky hele tiden.