Snus

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk


«D hær e mi snusdås. D finns mang snusdåsa, men denj hær e min. Æ ska vårrå trofast mot snusdåsa mi, og aldri, aldri bytt denj ut mot porsjonssnus. Amen.»

- Trønderbataljonen

Snus er en mumrik som ble født i Egypt. Han ble født i 1998 og døde etter 3. verdenskrig (1817). Snus liker å opsøke store hoder av stein for å sove i underleppa deres. Der godgjøres den før den legger ut på en ny vandring til noen annens underleppe. Noe ikke alle vet om er den spesielle "vampyrsnusen" som har den vane å sove i overleppa, dette stimulerer vampyrsnusen maksimalt.

Generelt omdømme[rediger]

En prototype av en såkalt mumrik er OB da Homie. Han liker at mumriken sover i både under- og overleppa og dette gir han en fin følelse. Ett annet ord for snus er prell.

Snus er som kjent ikke farlig, og hvis det er noen som prøver å benekte det har de tapt.

Snus kommer òg i mange versjoner og typer. Du har smakene; banan, eple, muggost og bleiesmak. Enkelte tror det er kulere å bruke bakesnus fordi det ikke er som en bleie som ligger i leppa. Snus-eksperter fnyser bare av denne anklagen.


Snus er også omtalt som verdens sunneste ting, da du putter den under leppa blir man frisk med en gang. Merkene som er aller sunnest, er Thunder Whitesnow, Skruf extra-stark og Nick & Johnny Crushed ice White.


På 1400-1500 tallet var snus forbudt over det ganske land. Snusen var rett og slett alt for stor og full av gjær på den tiden. Det var vanlig at folk som brukte snus på den tiden hadde en leppe som hang ned på knærna. Dette ble forbudt fordi barn som ikke hadde lært å gå enda krabbet inn i sin egen munn og druknet. det er også veldig kjent at Johan Baketryne von Schnazz smuglet snus inn til landet på denne tiden. Han var franskmann født 1434 og ble over 32 år gammel. Måten dette ble gjort på var å putte snus inn i større baguetter fra Frankrike. Disse var så store at selv ikke den største "prellen" i verden kunne klare og utvide den. Det står et minnesmerke et eller annet sted i Norge den dag i dag.


Ingredienser[rediger]


De trønderske dødssyndene[rediger]

Som alle andre ting trøndere ikke klarer seg uten, er også snusen knyttet til en dødssynd. Om en trønder ikke bruker snus vil han kjenne et uvanlig sug etter nikotin. Dette suget er så sterkt at han vil gjøre hva som helst for å få snuse.

Ikkepedia presenterer...
Ting trøndere ikke klarer seg uten...

Nietzche.jpg
Bart · DDE · Et bilde tå'n Ivers · RBK · Snus · Skinnvæst · Kvite tænnissåkka · Mokasina · Karsk · Sodd · Hoinn
Hainnhoinn i bainn og spainn i ainner hainna.