Slogmåsen

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Slogmåsen også kjent som Dorris måsen som ikke kunne fly, er en mystisk fugl som skal ha sitt opphav på skjæret Fedje i Nordhordland. Slogmåsen er ifølge bygdefolket en måse som har spist kvikksølvinfisert hvalkadaver på Fedje.

Opphav[rediger]

ifølge legendene skal Dorris ha kommet til verden etter en gal forsker eksperimenterte med raseblanding mellom sjøfugl og menneske en gang på slutten av 1980. Resultatet ble skremmende. En fugl på 1.80m, nesten uten fjær men med appetitt og glupskhet som en måse. Dorris ble som liten kalt "den stygge Arneungen". Allerede som toåring måtte han ut å klare seg selv, for forskeren som skapte han hadde ikke råd til å mate han lenger. Men hvalindustrien som var på topp på den tiden, så potensial i fuglen. De hadde masse slo liggende som de ikke ble kvitt. Men Dorris heiv nedpå som et bunnløst hull, og ble etter hvert en fast medlem av mannskapet på hvalfangstskutene.

Etter noen år som "dekksfugl" og kompostkvern på båtene, ble han så stor at de ikke hadde plass til han lenger og båten fikk slagside til den siden han var på. Hvalindustrien var en hensynsløs industri, så de kasta den stakkars fuglen overbord over vraket av U-147. Dorris, som var et mislykket fuglprosjekt- kunne verken fly eller svømme, så stakkaren sank helt ned. Men der nede skjedde det ett mirakel. Vekten av han slo hull på en beholder med radioaktivt kvikksølv som han fikk i seg. Da fikk han nytt liv i seg og kom seg til overflaten igjen, nå med en IQ på 80 og status som Konge blant måser.

Han har sverget hevn over alle båter på havet og har gitt alle måser ordre om å drite uten forvarsel på alle mennesker de ser på havet. Det er også mistanke om at han står bak flere jordskjelv og Tsunamier som følge av hans bevegelser.

Skjebne[rediger]

Ingen vet helt hva han gjør nå men forskere mistenker att han er i Venezia siden byen synker flere centimeter hvert år.