Rygge flyplass

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Rygge flyplass er en flyplass som ligger i rygge kommune. Fly plassen er verdens største med sine 16 rullebaner og 5 avganger i sekundet. Widerøe er flyselskapet som har hovedbase her. Rygge flyplass er den største kilden til innvandring i Norge med sine 500.000 innvandrere per dag. det er 23 terminaler på flyplassen hvor bare små kjeder som IKEA, Elkjøp, BMW, Bademiljø og Oslo Liftutleie selger produktene sine. hver terminal har også en egen taxfree butikk hvor du får kjøpt mentos,Fox og popcorn. Av 60.000 avganger hvert døgn er det 15 fly som ikke når destinasjonene sine.


Historie[rediger]

MmyU6LY med.jpg

Det hele startet da brødrene Wreight skulle teste flyet sitt i 1905. Det kjedde i det området hvor flyplassen ligger i dag. De reiv ned noen trær og verdens først rullebane ble laget. rullebanen eksisterer fortsatt den dag i dag og brukes av små sivile fly. flyplassen var eid av staten fram til 2.verdenskrig da Tyskerne okkuperte den og brukte den som område for RC-biler og RC-Fly. Etter krigen tok staten tilbake makten og bygde en rullebane til. Staten syntes radiostyrte fly og biler var morsomt, og lekte der hver dag. MacGyver fant ut at han ville besøke flyplassen og bygde en modelltogbane fra rygge flyplass til Ski i 1980. i 2007 ble flyplassen åpnet for sivil luftfart og Ryanair sendte flyene sine dit. men med både Ryanair, Norwegian, og Widerøe på flyplassen, måtte flyene lande med 2 meters mellomrom på de to rullebanene som var der, begynte utbygningen av 14 rullebaner og 22 terminaler til. Alt sto ferdig tidlig i November 2009.

Fremtid[rediger]

British Airways, US Airways, Air France, og SAS har planlagt å legge om alle rutene sine fra Gardermoen til Rygge, i løpet av 2009. 54 Rullebaner og 89 Terminaler er også under stor planlegging. et område hvor fly blir produsert skal også bli bygd, som blir brukt til å produsere èngangsfly.

Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!