Romfolk

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
En ung pike fra romfolket

Romfolk er en betegnelse som i dag brukes om den folkegruppen som tidligere korrekt upolitisk ble omtalt som sigøynere.

Etymologi[rediger]

De kalles romfolk, selv om ikke så mange av dem er astronauter eller aliens. Noen ganger kalles de også rom, romer og romani. Det siste passer egentlig bra, siden mange av dem kommer fra Romania. Siden de også kaller seg romer, har det vært spekulert i om de en gang kan ha innvandret fra Roma eller andre deler av Romerike, som f.eks.Skedsmo. Det har også vært spekulert i om ordet har sammenheng med alle de romantiske pikene som så lett forelsker seg i menn med feit lommebok på lørdagskveldene. Noen forståsepåere hevder at romfolket opprinnelig kommer fra India, men dette er stort sett samme type folk som reint generelt trekker Ikkepedias troverdighet i tvil. Etymologien er klar! Alt peker mot at romfolk enten har sin opprinnelse i Romania, Roma eller på Skedsmo!

Romfolk i Norge[rediger]

I dag har romfolk blitt et kjært innslag i de fleste norske kommuner. Takket være EØS-avtalen får nordmenn tilgang på kvalitetsmusikk når de setter seg ned på benker i parker og torg.

Men hvorfor er egentlig romfolk så populære i Norge? I følge forskere Ikkepedia har vært i kontakt med, har romfolk og nordmenn en veldig lik kultur. Både romfolk og nordmenn er glad i friluftsliv. Kanskje minner de oss om den gangen vi gikk i speidern og var på telttur ute i skogen? Og hvem tenker ikke på Odd Nordstoga når man hører en mann fra romfolket sitte i Bergen sentrum og spille trekkspil