Pannekake

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Pannekake er et bakverk som ble oppfunnet på 1700-tallet. Det var ekstremt viktig for den franske revolusjonen. Siden har pannekaken vært brukt som et politisk verktøy, siden de gode pannekakene alltid er litt røde. pannekaker er farlig. Pannekaker var en idè noen fikk etter at de puttet en kake oppi en panne.

Oppfinnelsen[rediger]

Man regner med at pannekaker ble oppfunnet i den franske byen Panne. Før den franske revolusjonen sa dronning Marie Antoinette «Hvis de ikke har brød, hvorfor spiser de ikke kaker». For å erte dronningen, lagde en baker i den lille byen Panne en kake, som skulle bli veldig viktig for revolusjonen. De første giljotinene brukte pannekaker i stedet for blad, og dronningen ble selv drept med en pannekake.

Varianter[rediger]

Det går også an å få pannekaker som piller, sprøyte eller Toro pannekakemiks. Dette er en blanding av vårløk, kanel, geiteblod og mest havregrøt. Tidligere varianter inneholdt ikke geiteblod, men blodet til adel og prester. Denne typen er populær blandt kommunister.

Blodpannekaker blir ikke laget av sauer sitt blod, men heller av mennesker som døde av å enten:

Spise for lite pannekaker Ikke spise pannekaker Slå en pannekake Spise en pannekake-elsker


Stubbe.png
Denne såkalte artikkelen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.