Ole Bull

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!
Ole Bornemann Bull - klekket 5. februar 1810 i teltet til sine indianerforeldre i Nord-Amerika, død 17. august 1880 et helt annet sted. Ole Bull, som av misunnelige folk fra indre Osterøy senere ble kalt Ole Bullshit, var en av to sønner den kjente indianerhøvdingen Sitting Bull fikk laget seg. Ole fikk aldri helt til bueskytingen som ung, noe som resulterte i en altfor tidlig død for hans kjære Bullbror Red, og også oppdagelsen av fiolinen. Red og Ole var på jakt, og var på vei inn i et bjørnehi da Ole på sitt sedvanlige, klønete vis ladet buen feil. Han gnikket og gnurte sånn med pilen på strengen at det lød en forferdelig hvinelyd som vekket både bjørn, tiger og gris. Supersnuserne føk rett i strupen på Red og rev ham i fillebiter på flekken. Ole turde de ikke røre, for det var noe i den lyden fra buestrengen som gjorde at de fikk respekt for den unge gutten. Som takk for at hverken bjørnen, tigeren eller grisen drepte Ole Bull, spilte han litt mer på buen sin, før han skjøt bjørnen i ryggen så den spydde ut alle innvollene sine. Ole Bull flådde skinnet av bjørnen og sydde seg klære av det. Han gikk hjem og utviklet buen sin, og fikk laget en resonanskasse av tre til å gni buen over. Denne kassen kalte han fiolin.

Ole Bull ble raskt en populær skikkelse, og han spilte konserter for både dyr og mennesker i nabolaget. Men denne evinnelige gnikkingen han med sånn innlevelse framførte til alle døgnets tider, gjorde att hans far - høvding Sitting Bull - rett og slett kastet ham ut av stammen. Det er mange fordeler med å bo i et høyt utviklet stammesamfunn, men bakdelen er uansett å bli kastet ut. Utkastelsen av stammen resulterte i et ni meter fritt fall som brakk både fiolinen og Oles venstre hånd.

Men Ole, som var så vant til å bo i skogen, tok på seg bjørnedrakta si og sendte røyksignal til tigeren og grisen i bjørnehiet om at fristaden 250meterskogen nå var opprettet, vedtatt og anerkjent. Tigergutt og Nasse flytta inn like ved Ole og de starta rockeband sammen.

I 250meterskogen bodde det en annen kar som Het Angus MacGyver. Angus var en ordentlig smart type som ved hjelp av gjørme, vissent løv og en blåselampe ved en tilfeldighet laget et veldig tidløst servise der designet ble kjøpt av Peer Spook og senere døpt "Kongle". Denne MacGyver drev også å jobbet med et fartøy som skulle kunne forflytte seg rask på vann. MacGyver tenkte å kalle oppfinnelsen "MacGyverferjo" etter seg selv, siden det var han som hadde oppfunnet den. Men slik skulle det ikke gå. Ole Bull skjøt, drepte og spiste MacGyver og stjal alle hans oppfinnelser og skiftet namn på dem. Både den flotte MacGyveråsen, MacGyvergrana og den nydelige MacGyverelven.

Det mest berømte sitatet om Ole Bull er "He was the greatest of them all".

Til ære for sine gamle venner Tigergutt og Nasse, gjorde Ole 250meterskogen til nasjonalpark. I 250meterskogen kan man hver sommer oppleve nye talenter, og konserter fra store stjerner. Eller få med seg flotte naturopplevelser - kanskje høre en gjøk eller to. Muligens - om man er veldig stille - får man en sjelden gang også oppleve en representant fra Valestrand Skole der inne i skogen hvor Ole Bull likte seg så godt...