Nederland

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Nederland er et land et sted mellom Norge og Syden. Nederland ble uavhengig da den plassen i Norge som heter Romerike falt.

Neverland
Landet nedenfor
Nederland har ikke flagg Nederland har ikke våpenskjold
«Best så lenge demningene holder.»
Hovedsteder Demningstad, Amsterdam, Oslo
Største byer Amsterdam
Innbyggertall svært varierende, avhengig av hvor lenge det er siden forrige oversvømmelse
Offisielle språk Nederlandsk 100%, Engelsk 80%, Nederlandsk 1%
Styreform Parlamentarisk demokratiaktig demokrati.
Julenisse: brnjyben
President: Det er ingen statsminister for øyeblikket (neste valg er om en måned)
Selvstendighet 1382
Avhengig av demninger, vindmøller
Uavhengig av Russland, Romeriket, Langtbortistan
Valuta penger (1 peng=1000 indonesiske dollar=324 tonn gull)
Tidssone ingen vet
Nasjonaldag den 1 juli som så mange andre land
Landkode NE 13243244453455354443
Toppnivådomene (statshemmelighet)
Nasjonalsang:
«(Ingen husker)»

Historie[rediger]

Nederland ble uavhengig etter Romerikes fall. Dette skjedde som resultat av folkevandringene, da nederlenderne vandret sørover fra Romerike helt til de kom til Nederland. Etter at halvparten av dem druknet i den første flommen bestemte de seg for at dette var et trivelig sted og de ble derfor boende. For å kompensere for alle som døde i flommene utviklet nederlenderne et liberalt syn på sex. Det skal visstnok være her uttrykket Fornication Under Consent of the King kommer fra. Nederland var et av de landene som seilte rundt og koloniserte nye plasser ved hjelp av flagg, faktisk så var det de som først eide Manhattan (faktisk (og da mener jeg faktisk (ja det er faktisk sant))). I 1572 fikk Nederland sitt første flagg, men desverre så brant det opp noen år etterpå og man måtte derfor lage et nytt. På grunn av klimaendringene og nedsmeltningen av polene ble oversvømmelsene et stadig større problem, men nederlenderne var smarte og fant opp demningen, som senere ble veldig populær. Nå kan man kjøpe demninger i hver eneste matbutikk og i hver eneste aviskiosk i hele verden. Dette er alt man husker av Nederlands historie.

Økonomi[rediger]

Nederland har solgt seg rik på demninger, vindmøller, hasj og tulipaner, men de kunne vært enda rikere hvis de hadde beholdt koloniene sine. Under den store oversvømmelsen i 1563 var økonomien på sitt verste, da var 110% av befolkningen under fattigdomsgrensen.

Befolkning[rediger]

Nederlenderne er høyere enn befolkningen i noe annet land. Det skyldes at de laveste har druknet hver gang det har vært en oversvømmelse. På grunn av oversvømmelsene går alle med tresko eller sko med høye såler slik at de skal overleve neste gang en demning brister.

Språk[rediger]

Nederlandsk er til og med verre enn dansk, og det sier ikke så lite. Nederlandsk er verdens farligste språk. Enkelte språkforskere antar at språket har utviklet seg fra språket til neandertalerne, som de mener at døde ut fordi de snakket dette språket, mens andre mener at harkelydene kan skyldes at nederlenderne før de fikk demningene fant ut at dette var en effektiv måte å kommunisere på når det var flom og man strevde med å holde hodet over vannet. Nederlandsk består av for det meste av harkelyder, som når man forsøker å renske halsen før man skal spytte, samt også lyden som oppstår når man må spy. I likhet med dansk er også nederlandsk en halssykdom, men den er langt mer alvorlig enn dansk, da den resulterer i at man ikke klarer å formulere og artikulere ord i det hele tatt. Sykdommen kan blant annet oppstå ved bruk av rusmidlene hasj og marijuana. Sykdommen fører til at halsen hovner opp og pasientene går en meget smertefull død i vente. Det frarådes på det sterkeste å lære seg nederlandsk, med mindre man har masochistiske interesser.

Gamle og nye land i Europa som det er all grunn til å vite noe om!
Vi skal være venner med noen, og kanskje krige mot andre en gang.
Trueu.jpg
Albanie · Allemagne · Andorre · Angleterre · Arménie · Azerbaïdjan · Autriche · Belgique · Biélorussie · Bosnie-Herzégovine · Bulgarie · Chypre · Crète · Croatie · Danemark · Dingdongsaker · Écosse · Édmarque · Espagne · Estonie · Finlande · France · Géorgie · Gibraltar · Grèce · Groland . Hongrie · Îles Féroé · Irlande · Irlande du Nord · Islande · Italie · Kosovo · Le Monde · Lettonie · Liechtenstein · Lituanie · Luxembourg · République de Macédoine · Malte · Moldavie · Monaco · Monténégro · Norvège · Orcades · Pays-Bas · Pays de Galles · Pologne · Portugal · République tchèque · Roumanie · Royaume-Uni · Russie · Saint-Marin · Serbie · Sicile · Slovaquie · Slovénie · Suède · Sud · Suisse · Tchécoslovaquie · Timor Leste · Turquie · Ukraine · Union Européenne · URSS · Vatican · Yougoslavie · Øya Sodor
Det er altfor få aksenter i norsk språk, som for eksempel accent aigu og accent grave, for ikke å snakke om accent circumflex.