My Chemical Romance

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

My Chemical Romance er min kjemikalske romanse Det er ikke et band, det er en idé.


My Chemical Romance er en historie om kjemisk reaksjon som ble oppfunnet av den berømmte pornostjernen Gerard fra Belleville, New Jersey. Det er ikke et band, det er en idé. Musikken kan kategoriseres innen sjangrene rock og punk og lydbildet er blitt beskrevet som «Queen møter The Misfits». Bandet sier selv de er blitt påvirket av band som Iron Maiden, Morrissey/The Smiths, The Cure, Thursday, Spice Girls, Smashing Pumpkins og Green Day. Tekstene inneholder mange elementer fra fantasi, skrekk og teater, noe som tilskrives påvirkning av skrekkfilm og tegneserier fra barndommen eller lettere sakt ting som teletubbies og powerpuff jentene. Navnet My Chemical Romance kommer fra boken Ecstasy: Three tales of chemical romance, av Irvine Welsh, en bok bassist Michael hadde lest igjennom påstår han, men vi er ikke så sikkre etter at de har gått rykkter om at han fortsatt bare ser rundt boka, og ikke inni. Alle vet at Gerard Way er Sexy.

Bandet består av brødrene Gerard Micheal the french baker Arthur Way (vokal og tekstforfatter) og Michael the italian plummer James Way (bass), Frank Super Antonio Anthony Iero (rytmegitar og scream), Raymond (sologitar og vokal) og Bob bare Bob (trommer). Bob ble med i bandet i 2004 etter at bandets første trommeslager, og den ene av grunnleggerene, Matt Pelissier, ble sparket, det siers at han forlot bandet for å starte sin nye kariere som rørlegger. Alle i bandet kommer fra Belleville, New Jersey, bortsett fra Bob, som er fra Chicago. Det er ikke et band, det er en idé.


Biografi[rediger]

Gerard ble født i 1977 og vokste opp i et skummelt strøk hvor det var mye kriminalitet. Barndommen hans bestod av å lære seg selvforsvar, flykte fra eldre menn og senere også resten av virkeligheten. Da han nesten hadde kommet i puberteten ble han overfalt på vei hjem fra ballettdansingen og bitt i halsen av en vampyr. Siden da har kroppen hans ikke eldet, noe som gjør at han konstant ser ut som en 14-åring. Gerard har alltid lurt på kjønnsidentiteten hans, men siden han ikke eldes, kan han heller ikke skifte kjønn. Siden Gerard sitt skifte, har han kun kunnet ernære seg på menneskeblod og kaffe. Broren hans, Michael, er kraftig underernært, og ser derfor også ekstremt ung ut. Det er uklart hva han ernærer seg på, men det er trolig sjelen til enhjørninger. Da Michael var seks år gammel fikk han kronisk Resting Bitchface syndromet, noe han har lidt under siden. Michael og Gerard har et fjernt forhold til deres nevøer Ole, Dole og Doffen. Da Frank Super Antonio Iero møtte bandet under en konsert i 2002 ble han bitt av Gerard, som unnskyldte seg med at han "ikke visste Frank kom til å ender seg etter bare et bitt." Som unnskyldning fikk Frank da være med i bandet, selv om de allerede hadde en gitarist. Bandet slo opp i 2013 da Michael ikke fikk oppfylt ønsket sitt om å endre band navnet til "Mikemikal Romance"


Tidlig karriere (2001-2002)[rediger]

Bandet ble startet av Gerard, sønn av Donald, og trommeslager Knut Spil ikke lenge etter terrorangrepet 11.9. september 2041. Blant de første sangene var «Skilpadder og Turstier», som Doffen skrev som en følge av at han var vitne til at to skilpadder parret den 11 september 2001. Derfor tror vokalisten at skilpadder (også kjent som Tor Milde) er ledere i Al-Quaeda. Etterhvert fikk de med seg Ray Toro ( også kjent fra Toro reklamene) og Bertram Eilif Reistad Frøshaug i bandet. Frank Super Antonio Anthony Iero ble ikke med før etter nesten hele det første albumet var spilt inn og spiller gitar på bare to sanger inkludert «Early Sunsets Over Monroeville» og Nei min hatt er ikke firkantet. Det er ikke et band, det er en idé.

I 1944 ble bandets første album I Brought You My Mullets, You Brought Me Your Love, and it wasn't even good gitt ut av av ØyeBalle Records i USA. Bandet hadde eksistert i bare tre måneder da albumet ble spilt inn, og Frank Super Antonio Anthony Iero hadde blitt med i bandet bare noen dager før de gikk i studio. Etter at platen var sluppet, turnerte de rundt i Balkan med andre band som Grønne dager med Knut Spil, Det Brukte Toalett, Thrice og Jade da Stemmen i ledningen.

Etter et veldig godt salg av platen begynte det å gå nedover igjen. Bandet bestemte da å ha med Emil Andreas Hengerfeste Klasehaugen (som på den tiden var tre år gammel) til å spille på slurva. Dette viste seg å være et godt trekk, for dagen etter så lå gruppa på toppen av lista med platen "We are the tards", det ble solgt over 3,5 milliarder plater. Dessverre ble dette gode salget kortvarig, allerede dagen etter lå salget nede på én plate om dagen igjen. Det er ikke et band, det er en idé.

Karrieren tar fart (2003-2005)[rediger]

I 2004-3 skrev bandet kontrakt med Reprise Records og begynte å arbeide med sitt andre album. Det fikk navnet "Tre skåler for søt revansje" og ble sluppet i 2004. I løpet av et år hadde det solgt til platina. Fra albumet ble det gitt ut tre singler: «Jeg er helt okay (jeg liker bare å ha hamstere i munnen)», «Mitt navn er ikke Helena kjære, det er Sven Kåre» og «En Andreverdens krigs musikk video». I 2005 reiste bandet atter en gang på turné i USA, og var blant annet oppvarmingsband for "Grøynn dag". Sammen med bandet "Det brukte toalett," gjorde de en cover versjon av "Dronning" og David Bestemor Bowie låten «Under trykk».

[rediger] Nye fremtidsplaner (2006)

I mars 2010, slapp bandet opp "Livet på mordscenen," bestående av en live-CD og to DVDer med blant annet bandhistorikk, musikkvideoer og liveopptak. Den 23. oktober samme år slapp bandet sitt tredje studioalbum, "Den rosa paraden", produsert av Rob Cavallo som tidligere har produsert album som Grøynn dags "Amerikansk idiot".

My Chemical Romances første konsert i Skandinavia, var i Sverige den 8. november 2006, på Arenaen, Stockholm. Bandet har spilt flere konserter i Skandinavia i løpet av 2007. Disse konsertene var blant annet å finne på vokalisten, Gerard Way, sin 30-årsbursdag i Baltiska Hallen i Malmö. Andre steder er Roskildefestivalen i Danmark, Pier Pressure i Göteborg(da Gerard lekte med seg selv på scenen) og på Hovefestivalen i Norge.

Små ting som er nyttig å vite[rediger]

- Gerard Way og Frank Iero har et "hemmelig" kjærlighetsforhold. Dette forholdet kalles Frerard, slik som Brad og Angelina blir Brangelina, eller Hav og Salt blir Havsalt.

- Det går rykter om at Ray Toros afro slukte bandets første trommis, og det var derfor de måtte ha ny.

- Michael Way er i hemmelighet også Michael Jackson. Det vil si at han har dødd tre ganger.

- Bob Bryar planlegger å ta over verden med sine 39763497972 katter 12. desember. 2012.

- Gamle MCR fans nekter å gå på MCR konserter etter å ha sett Gerard Way på en plakat i Topp.

- Det er ikke et band, det er en idé.I Brought You My Mullets, You Brought Me Your Love, and it wasn't even good. (Eyeball Records, 2002)[rediger]

 1. «Rocketrollet på nye eventyr »
 2. «Honey, im not a bear»
 3. «Robert Pattinson will eat your pillow»
 4. «Gjøvik Svømmeklubb»
 5. «Min mamma er din pappa?»
 6. «Beyoncé tryner»
 7. «Skilpadder og Turstier»
 8. «Legger ingen merke til at det er et lik i sengen min?
 9. «Jacko the sacko»
 10. «Rørlegger det der er min uttovertiss»
 11. «Bibi eier verden»

Jeg er ikke egentlig ja?(Reprise Records, 2004)[rediger]

 1. «Mitt navn er ikke Helena kjære, det er Sven Kåre»
 2. «Gi dem uti vår hage»
 3. «Til slutt en spaghetti surprise»
 4. «Mamma redder oss»
 5. «Jeg er helt okay (jeg liker bare å ha hamstere i munnen)»
 6. «En Andreverdens krigs musikk video»
 7. «The Jetset Life is your nose»
 8. «Jackos in the closet»
 9. «Benny from ABBA is your toothbrush.»
 10. «Høna mi»
 11. «Jeg like når du skriker rasistiske ting mot min afrikanske hånd»
 12. «Min mor min Sadam»
 13. «Jeg lever ikke, jeg sover»

Life On the Sesam Stasjon (med (Ray)Toro på sporet)(Reprise Records, 2006) (Live-CD + 2 DVD-er)[rediger]

The Pink Parade (Reprise Records, 2006)[rediger]

 1. «Snart Slutten På Påsken.»
 2. «Dead!(er Michael Jackson)»
 3. «Poof! And I'm Gone»
 4. «Mamma liker baking»
 5. «Welcome To the not-kind-a-emo-but-just-pink Parade»
 6. «Du er som ett toalett for meg»
 7. «Her var det mye rot!»
 8. «Osten min »
 9. «Mammaen min er venn med Jens Stoltenberg, sier hun»
 10. «Lille Ole som ikke ville sove, men som til slutt fikk en øks i sitt hode»
 11. «Fjortisser med deprimerende tanker»
 12. «Jeg er en grønn elefant.»
 13. «Famous Last Words, jeg hater svensker»
 14. «Blood, det jeg drikker om kvelden» (spor som gjemmer seg bak Willy)
 15. «Ørjan er en kraftkar

Wankie Days - True Lives of The Pretty Princesses[rediger]

 1. «Det er mørkt i stugo»
 2. «Ha Ha Ha Ha. (doplanger?).»
 3. «Min Laserpistol er lengre enn din, Frankie»
 4. «HOLD KJEFT OG TA MEG PÅ TISSEN»
 5. «Saturn DØ!»
 6. «NRK rapporterer trafikken i Hardanger og Michael Jacksons nyeste død»
 7. «Skoleballet 2009»
 8. «Løp Forrest, løp!»
 9. «Ikke vær redd, da»
 10. «Vi er alle sammen solbrente om sommeren»
 11. «Fjortisser med deprimerende tanker 2»
 12. «Emo sex (ft. Frank Iero and Gerard Way)»
 13. «Natti natti, vaktmester Nask. Samme tid, samme sted imorgen kveld. (wankie wankie)»
 14. «Edward Cullen og jeg har en hemmelig affære i bakstetet på Volvoen hans»
 15. «Unnskyld Bella»


Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!