Kurt Cobain

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Kurt Cobain i 2016 som forsøkte å suge vann fra et glass uten sugerør.

«Han ringte meg aldri tilbake, og jeg fikk aldri barnebidraget.»

- Colt 1911 om Kurt Cobain

Kurt Cobain (født Kurt Litago Cobain 1. September 1987 i kardemommebyen, død 17. September 2018 i Bergen) var en norsk musiker mest kjent for å være den første kjendisen som offentlig snakket om sin opplevelse med å være seksuellt tiltrukket av skytevåpen. Han kom i 2009 ut som våpenfil og har siden da vært aktiv i å promotere rettigheter til å bære våpen for andre våpenfile. Han er også kjent for å ha et kort forhold med en Colt 1911 som saksøkte han i 2013 etter Kurt aldri betalte barnebidrag etter han fikk den gravid. I 2018 ble han funnet død i hageskuret sitt med skuddsår i hodet.

Han var født og oppvokst i kardemommebyen, men flyttet til Bergen når han var 16 for å starte en musikkarriere. Han kjøpte sin første banjo og startet noen år etter bandet Nirvana etter det det første bandet hans Håndgranater i ræva ble oppløst grunnet Jan Teigen sin platekontrakt som soloartist.

Tidlig karriere[rediger]

Etter han flyttet til Bergen som 16-åring jobbet han en tid som fluffer på pornosettet til Monica Milf, men fikk dessverre sparken etter en episode hvor han uheldigvis greide å påføre grove kroppsskader til en skuespiller. Etter han forlot jobben som fluffer kjøpte han sin første Banjo, som han da lærte seg å spille. Hjemløs og ung, begynte han som gatemusikant hvor han spillte sine egne sanger. Mens han bodde på gata i Bergen ble han kjent med Kevin Vågenes og Jan Teigen.

De startet dermed bandet Håndgranater i ræva, inspirert av hans da ukjente seksuelle legning. De spillte sammen frem til 2006 når Jan Teigen fikk platekontrakt som soloartist etter hans sang Mil etter mil ble populær blant sprøytenarkomane på gata. Kurt og Kevin bestemte seg for å finne en ny trommeslager, og møtte etterhvert Mummitrollet. De startet dermed bandet Nirvana.

Nirvana[rediger]

I 2007 startet han bandet Nirvana sammen med Kevin Vågenes og Mummitrollet. De spillte som vanlig utafor Dalia Kebab, men fikk lite anerkjennelse før 2008 når Kurt skrev sangen Lukter Som Tenåringsånd. Etter første gang de spilte country-hiten utafor Malinka samlet de en stor folkemengde, og noen dager etterpå fikk de tilbud om platekontrakt. Lukter Som Tenåringsånd lå på toppen av VG-Lista 14 uker i strekk. Etter den store suksessen, begynte de umiddelbart på sitt første studio album med de verdenskjente sangene nevnt nedenfor.

 • Lukter Som Tenåringsånd
 • Erre herre er party?
 • Voldta Meg
 • Fuktig Vagina
 • Loppemarked
 • MILF og pils
 • Sexy og Jeg Vet Det
 • Greit å vere neger

Død[rediger]

17. September 2018 ble Kurt funnet død i Hageskuret sitt med grovt skuddsår i hodet. Politiet konkluderte at skuddsåret ble påført etter han forsøkte å ha oralsex med en Remington Model 11 hagle. Haglen ble satt i varetekt, og ble 13. Januar 2019 dømt til 14 timers samfunnstjeneste, men ble 4. Februar frikjent etter aktoratet minte dommeren på at et skytevåpen ikke kan dømmes for kriminelle handlinger, og kan faktisk hverken tenke, snakke, spise, gå, onanere eller se på Skavlan.

Fakta[rediger]

 • Kurt var en av verdens beste banjospillere
 • Han brukte ikke deodorant
 • En gang i 2007 ble han satt i fyllearresten etter en fotgjenger så han onanere på gata.

Bemerkelsesverdige bekjente[rediger]