Kirkevelting

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

"Det er ikke godt å være ung og ha meget liv i seg, som kan lide! Dette kan føre til at en kirke blir veltet."

~Jonas Lie om Kirkevelting

«EMO»

- Henrik Ibsen om Jonas Lie

Nidarosdomen - før velting.
Det som er igjen etter svenskenes kirkevelting i Hamar i 1567. Bildet tatt på våren 1568 av en ivrig hobbyfotograf.

Kirkevelting - et yrke, og en livsstil[rediger]

Kirkevelting er en seriøs bølge som er en etterfølge av kirkebrannene tidlig på 1990-tallet men som egentlig oppstod 100 år e.kr (Les noen avsnitt under dette). Dette er enda ikke et så veldig kjent fenomen, med tanke på at å velte en kirke er veldig tungt, nå som de lages av stein og lengre ikke kan brennes. Kirkeveltere omgåes i veldig små og anonyme samfunn, som kun utvikles i småsteder og gjerne er et veldig lukket samfunn. Dagens kirkeveltere har ikke tilfeldigvis noen sammenheng med kirkebrannene på 90-tallet, men tvertimot faktisk henger ut kirkebrenning som gammeldags og kjedelig.

Opphavet til kirkevelting startet med hendelser ved at gravskjendere har følt at å dytte graver rett og slett er for lett og at de trenger større utfordringer, derved skjedde verdens første kirkevelte-stevne. Dette endte beklagelig nok ved at flere ungdommer brakk flere bein i kroppen i mislykkende forsøk ved å ta i for masse fart når de skulle velte kirken, noe de ikke skulle ha gjort. Dette er derimot noe de ikke angret seg på, men lærte av og skjønte det trengtes høyere makter til å velte en kirke. Dermed regnes kirkevelting idag som svart-magi og også av noen, sataniske ritualer, noe som dessverre er helt feil. Kirkevelting er mer basert på arkitektur og matematiske utregninger om kirkens fallvinkel.

I gamle skrifter som egentlig er dagbok nummer 666 til Macgyver fra 100 år e.kr skriver han at en dag han fløy rundt i flyvedrakta som var en blanding av saue-ull og DOC poser, fikk han øye på en underlig konstruert bygning som nå kalles kirke. Han syns at tømmermennene og byggmesterene hermet litt for mye etter skissetegningene MacGyver tegnet til sitt fremtidige Phoenix tempel. Så han bestemte seg for å velte og rive alle kirkene han så etter denne episoden.

Kritikk av livsstilen[rediger]

Kirkevelterne har møtt noe motstand fra organisasjoner som mener at aktiviteten er bortkastet energi, og som hevder at energien heller burde brukes mere fornuftig; for eksempel til å sage ned fotobokser med vinkelsliper.