Joker

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Joker

EhehehehehehahahahAhAHAHAHAAAA!

Hjemsted: Gotham
Jobber som: Sinnsykt forbrytergeni
Sivil status: Dater Harley Quinn, ifølge Se&Hør. Dette varierer fra uke til uke.
Superkrefter: Har ingen, han har heller ingen samvittighet, logisk sans eller noen som helst sperrer. Og det er som kjent en fordel.
Allierte Hvem som helst fra Gothams mørkeste underverden.
Svakhet … Hmm, det er et godt spørsmål.
Andre alias: Mr.J

«Sprø som en kjeks og mye farligere!»

- Batman om Joker

... ah ... ah ... ahahaha ... heheheHEheHEheh ... hohohihahahahaaaahahahahAhAHAHAHAHAHAHAAAAAAA!!
Advarsel

Joker forlangte å få en artikkel på Ikkepedia. Ikkepedianeren som er ansvarlig for informasjonen i artikkelen ligger på sykehuset etter et alvorlig angrep av lattergass.


Joker er den ukronede kongen av Gothams mørke underverden. Denne gale, morderiske klovnen skaper trøbbel i gjennomsnitt en gang i uka. Han myrder og raner og sprenger bygninger og har det, tydeligvis, veldig gøy.

Opprinnelse[rediger]

Det er relativt usikkert hvor Joker kom fra, før han dukket opp i Gotham og satte hele byen på hodet. Hvor han er fra, hvor gammel han er eller hva han egentlig heter, er et godt bevart mysterium. Antakelig vet han det ikke selv engang. Det eneste noenlunde sikre er at han dukket opp et par dager etter en eksplosjon i en fabrikk som produserte og forsket på kosmetikk. Mange mener at han (av foreløpig ikke kjente grunner) var involvert i denne eksplosjonen. Det ble brukt mange farlige kjemikalier i frabrikken, og enkelte av dem har effekter som og permanent bleke huden (en anonym kjøper finansierte denne forskningen), eller permanent farge håret.

Uansett, han dukket i alle fall opp noen dager etter denne eksplosjonen, og med litt kuler, krutt og bensin, lagde han det reneste anarki i Gotham i dagene som fulgte, til han ble fanget inn og puttet i Arkham. Siden det var så alt for tydelig at mannen var stein hakkende gal, kunne han ikke dømmes for noe av det han gjorde. Alt som kan gjøres er å sperre ham inne så lenge som mulig, så han ikke går amok i byen. Dessverre har han en lei tendens til å rømme …

«Hver gang vi burer ham inne, håper vi at han blir der. Er vi heldige, blir han der et par uker. »

- Politimester James Gordon om Joker

Krefter[rediger]

Joker - "Hemmeligheten med å ha et bra liv er å like jobben sin".
Tips

Om du jobber for Joker, så le av vitsene hans. Uansett hvor dårlige de er. Hvis ikke ...

I likhet med Batman - ”Vi er ikke like!” – um, i, eh, på samme måte som enkelte helt tilfeldige helter og skurker, - ”Bedre nå?” – ”Ja.” La oss gå videre … på samme måte som enkelte helt tilfeldige helter og skurker, har ikke Joker noen superkrefter. Han er bare et helt vanlig menneske. Vel, så vanlig du kan få blitt når du er rablende gal, morderisk, like blek som han-du-vet og har grønt hår. Joker setter da sin lit til god planlegning, samarbeid med andre, og våpen.

Han er god til å legge planer. Som det sies, og jeg siterer, i håndboka for skurker; ”Gale kriminelle har en fordel når de legger planer, fordi de ofte er mer kreative og mer villige til å ta større sjanser, fordi de er, vel, gale. Når planen din er fullstendig ulogisk, har politiet vanskeligere for å forstå det før det er for sent.” Bedre kan det vel knapt sies.

Joker samarbeider med hvem som helst. Så lenge de kan hjelpe til med bankranet, kidnappingen, mordet, så hey, velkommen i klubben! Problemet er at du bare er med i klubben så lenge du er til nytte. Etter det, så …

Joker liker våpen. Kuler, krutt, dynamitt, kniver, bensin og andre vanlige ting er selvsagt gode å ha, men selv en harmløs liten blyant kan bli et dødelig våpen i Jokers hender. Dessuten lager han enkelte våpen selv. Blant disse har vi en pistol som skyter først et flagg med ordet BANG, og deretter, spidder offeret når dette flagget skytes ut. Snedig. Det mest brukte våpenet er en lattergass, som får folk til å le seg i hjel.

Svakheter[rediger]

Joker har ingen spesielle svakheter, sett bortsett fra at han er en noenlunde normal fyr som bare kan tåle et visst antall kuler og oppholde seg under vann i små perioder av gangen, før han dør. Han har relativt høy smerteterskel, og ingen samvittighet, logisk sans eller noen som helst sperrer. Dette fører jo av og til til at han havner i store problemer, fordi han sjelden tenker på konsekvensene av en handling. Likevel, selv når han har gått ned med et fly, eller blitt sprengt i lufta, klarer han å kravle tilbake.

Jokers tlf:098343467898767

Forbryterkarriere[rediger]

Omtrent 50 % av alle forbrytelsene som begås i byen kan linkes direkte eller indirekte til Joker (dette overlater under 50 % av forbrytelsene til alle de andre kriminelle til sammen, som da må dele … temmelig urettferdig). Han har påtatt seg ansvaret for både Palindrommordene, Homofonmordene, ABC-mordene, 123-mordene, Sjokolademordene, Helligdagsmordene, og for å være Jack the Ripper. Det siste virker ikke helt sannsynelig, men hvem vet?

  • Han er ansvarlig for at så mange av Gothams ledere avgår med døden før de får byttet jobb.
  • Det ryktes at han hadde en finger med i spillet under 11.september 2001. (Vi trenger ikke nevne mer enn datoen, gjør vi vel?)
  • Han har drept eller lemlestet de aller fleste av politimester Gordons familiemedlemmer.
  • Nesten hver eneste bygning i Gotham har på et eller annet tidspunkt blitt restaurert eller rett og slett gjenoppbygd fordi han har hatt det gøy med den.
  • Han drepte Batmans medhjelper Robin, ved å sprenge huset han oppholdt i. Sprengstoffet fikk han ved å sette inn en annonse i et amerikansk tegneserieblad, slik at alle som ville at Robin skulle dø, kunne sende inn diverse dynamittkuber og andre sprengstoff. Han fikk inn mer enn 40 000 bidrag.

I tillegg til dette har Joker sin egen butikk-kjede i Norge; Joker-butikkene. De er som oftest lokalisert i utkantsstrøk, der lokalbefolkningen ikke vet så mye om amerikanske forbrytere. Joker-butikkene brukes til hvitvasking av penger, så alle som handler der, hjelper ham med det. De ansatte er tidligere medhjelpere, som har feilet litt for mange ganger til at han kan stole på dem (dessuten; å bli forvist til Norge, og tilbringe resten av livet med å jobbe i en matbutikk, er et temmelig stort skritt ned på rangstigen når du kanskje var bombespesialist uka før).

Oftere.jpg