Ikkenytt:Trønderne blir ledende igjen.

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 28. januar 2022 nøyaktig klokka 22:13

29 desember 2008 Svenske som prøver seg på juks
Humormåling[rediger]

Sted[rediger]

I Levanger, har en ved Høyskolen i Nord-Trøndelag (HINT), utviklet en forenklet målemetode vedrørende humorens virkning på mennesket. Førsteamanuensis Ole Lehren sier at dette enkle systemet endelig gir oss en enkel og mobil måling som er viktig for oss i dagliglivet. Humorens virkning på det enkelte menneske er av stor betydning ved f.eks ansettelse av nye medarbeidere og vil bli tatt inn som et parameter den enkelte søker bør ha med i sin CV.

Oppfinnelsen[rediger]

Et fotoapparat med vidvinkel linse fastmonteres i brystfatning forran på lattøren eller objektet som en kan kalle det, ved at linsen er vendt mot nedre del av ansiktet. Fotoapparatet er av den moderne typen med motorisert framtrekk. Bildefrekvens på default setting er 400 bilder i sekundet, forkortet til 400 ps. (en benytter seg for enkelhets skyld av det engelske vokabularet i forkortelser)

Trykk bare lett på knappen

Objektet trykker på betjeningsknappen som er i enden på kabelen fra apparatet. Den kan med fordel legges under jakken og ut i ermet og ved det, ikke være til hinder for heftige arm og kroppsbevegelser.

I denne metoden er det kun vidvinkelmåling av tenner som benyttes til den statistiske tabelloversikten ved utøvelse og påvirkning av humor. Det er ikke tillatt med kunstige tenner. Det vil kunne gi plusspoeng til de som har tilgang på eks. gebiss med brillianter. Ikke alle har en slik økonomi, slik at sånne remedier vil være direkte "unfair". ja en tillater seg å bruke den engelske betegnelsen i dette enkle tilfelle, ja en vil jo ha redelighet i alt i denne saken.

Tabell[rediger]

Tabellen starter på 1 (det kunne kanskje leseren ha tenkt ut på forhånd) og ender i det liggende åttetallet en finner ytterst på vriomringen på fotoapparatet. Vriomring er muligens ikke den korrekte betegnelsen på avstandsinnstillingsfokusringen, men akk så mye enklere.

Men tilbake til det essensielle i dette. En liten bevring i munnviken som ikke blotter tennene i det heletatt ville ha gitt 0 på tabellen og er ikke tatt med. Noen begrensninger må en akseptere. Å dra lett på smilebåndet med en ørliten blotting av et par fortenner vil gi 1,5 Et vanlig smil med lettere åpning av leppene vil som oftest vise det meste av fortennene og gi en 4-. er. For å kome opp i tosifrede tall er det ikke nok med fortenner. Nei der skal det være slik at en kan se deler av drøvelen vibrere, uten å benytte kunstig belysning.

Dette siste med belysning er noe Svenskene har tatt i bruk for å øke scoren, men aksepteres ikke i det Norske systemet. I tillegg prøver enkelte personer fra Jämtland og Härjedalen, som egentlig er Norsk da, å faktisk trekke opptil flere fortenner, for med det å få blottstillt drøvelen uten kunstig belysning. Utrolig hva søta bror kan finne på for å oppnå høye score på sin CV. Dette tiltross for at de ikke søker på særlig annet enn kelnerjobber i Oslo. Til nød, nattevakt eller porter på hotell.

Alle skjønner at dette er en enkel og grei målemetode som ikke krever store kunnskaper hos måleren og lite remedier for å få utført målingene.

Målingene vil gi en enkel og oversiktlig tabell over humornivået hos den enkelte. Husk endelig å legg måleresultatet inn i din CV. Den følger deg hele livet.


Tilbake til Ikkenytts forside