Ikkenytt:Siv Jensen fyllekjørte – meide ned halve SV

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 27. september 2021 nøyaktig klokka 03:03

4 mars 2018 


Faksimile fra Dagbladets forside.

Med Siv Jensen bak rattet fløy SV til uante høyder, men tidligere SV-leder Kristin Halvorsen er rasende. Overvåkningskameraer fikk det hele på film.

Det var grytidlig lørdag 3. mars at finansminister Siv Jensen satte seg bak rattet, ennå full etter Stortingets første-fredag-i-mars-fest (med tema drikkekultur i Øst- og Vest-Europa). Ifølge vitner skal tomme vodkaflasker og flere pakker cherrytomater ha sklidd ut av bagasjerommet på Jensens bil idet Jensen akselererte voldsomt og råkjørte fra Stortinget med bagasjeluka på vidt gap. Derfra gikk turen opp Karl Johans gate, retning Slottet.

Det Jensen ikke fikk med seg, var at vegen opp til Slottet slettes ikke var klar denne iskalde morgenen. Tvert imot stod 65 av de i alt 89 medlemmene til det vesle partiet SV på Universitetsplassen, der de nettopp hadde markert det som ville blitt 110-årsdagen til avdøde Groznij Boltsjevitsj Gulag, arkitekten bak Gulag-leirene i Sovjetunionen. De var i ferd med å krysse gata da Siv Jensen kom kjørende.

SV fortsatt for rettferdighet

SVs oppslutning har vært dalende de siste åra. Få husker lenger at de eksisterer, og langt mindre hva de står for.

For dem av våre lesere som ikke husker SV og hva de stod for, kan vi nevne at likhet, leik og moro er blant partiets viktigste saker. Det var det også denne måneden, da de tilstedeværende medlemmene bestemte seg for å leike «lang, lang rekke» og gå gata over helt på likt. I samme øyeblikk kom Siv Jensens bil kjørende sikksakk i en voldsom fart.

Et kaffebord og to klappstoler fra en nærliggende café skapte stygge bulker i bilen til Jensen idet hun forsøkte å svinge unna. Høyre forhjul punkterte, bilen kom ut av kontroll og sklei sidelengs inn i rekka med SV-ere, som så fløy til himmels, før bilen sladda videre inn på Universitetsplassen. Der kjørte Jensen klampen i bånn og spant med noenlunde rett kurs videre tilbake mot Karl Johans gate. Ferden fortsatte i drøyt et halvt minutt til, opp til Slottsplassen. Bushra S. Kurk, vedlikeholdsarbeider ved Slottet, så det hele:

– Jeg måkte snø på slottsbalkongen da hun kom kjørende. Frontruta var knust og det så ut som at hun hadde mista høyre bildør. Mens hun kjørte opp slottstrappa ropte hun «hahaha, se hvem som virkelig er tøff ’a, Eli!». Hun spant rundt på plassen fire-fem ganger og lagde stygge merker i sanda. Dronningen har OCD og kommer ikke til å like dette, sier en oppgitt S. Kurk til IkkeNytt.

Kristin Halvorsen rasende

Tidligere SV-leder Kristin Halvorsen var ikke blid.

Dagbladet melder at ofrene lå strødd i veikanten etter Jensens villmannskjøring, og at det trolig dreier seg om 40-50 stykker. Dette er halve medlemmsmassen til partiet. Tidligere SV-leder Kristin Halvorsen, som inntil videre vil fungere som leder, er rasende:

Jensen gikk ennå i antrekket fra fredagens fest da IkkeNytts journalist Knut Schravelman var på besøk.

– Altså … kommer Siv og får SV til å sveve! Hvor var hun før valget i 2013, da målingene var dårlige, men folk i det minste ennå visste hvem vi var? Dette gjorde hun bare for å plage meg, det er jeg helt sikker på! Tenk at i kveld får hun sitte ved Kongens bord, mens jeg må fly rundt her ute i kulda og samle partiet. Det syns jeg er veldig urettferdig, og SV er veldig opptatt av rettferdighet altså!

IkkeNytt tok kontakt med Oslopolitiet og kom i kontakt med vakthavende politimann Jan Skurruseth. Han forteller at Jensen holdt en gjennomsnittsfart på 119 kilometer i timen, med en toppfart på 134 like før et tre i nærheten av Nationaltheatret stasjon slo hele høyre frontdør av bilen.

Har dere foretatt noen undersøkelser i saken ennå?

– Vi målte Siv Jensens promille til 3,8, så hun har nok forsynt seg kraftig av vodkaflaskene vi fant nede ved Stortinget. Bilen er beslaglagt, og Jensen er på forsvarlig vis kjørt hjem. Forholdet vil bli anmeldt, og Jensen må nok også belage seg på å betale for fjerning av 570 meter med bremsespor, forteller Skurruseth.

Da IkkeNytt besøkte åstedet, lå de knuste vodkaflaskene ennå ved Stortinget. I tillegg fant vi et knust rømmebeger, en rull med Smil-sjokolade og et par dusin grønne servietter som hadde fryst fast i isen. Cherrytomatene vitnene meldte om var ikke å se. Vi ringte Jensen i håp om en kommentar.

– Halloræsivjensehn!!!

Hei, dette er Knut Schravelman fra IkkeNy…

– hæhæhæ skjønner var’u vi’ vettø!! Vi ha’ fest skjønner’u RAAAAP Eli Haghgen shom sha atte jæ klarke skjøre sjåsstappa åsså tehktjæshku RAAAP … shkakke kompå bezøk’a kjekken?!

Etter dette slo journalist Knut Schravelman av mikrofonen, trolig ved et uhell, og svarte heller ikke på telefonen da redaksjonen forsøkte å ringe han opp. IkkeNytt kommer tilbake med mer – når vi får tak i han igjen.

Oppdatert: Knut opplyser at han på Jensens oppfordring kom på besøk og fortsatte intervjuet hjemme hos henne. Dessverre spiste hunden hans notatene, og vi har derfor ikke mer å melde på nåværende tidspunkt.

Kilder[rediger]


Tilbake til Ikkenytts forside