Ikkenytt:Ny forskning: Tenåringsgraviditeter synker drastisk etter fylte 25 år

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 6. mars 2021 nøyaktig klokka 10:56

5 mai 2012 


De nye resultatene stemmer godt overens med internasjonal forskning.

Antall tenåringsgraviditeter blant kvinner synker drastisk etter fylte 25 år. Det viser ny forskning fra Svorlien i Trondheim. Forskerne har analysert data fra hele landet og kommet fram til disse oppsiktsvekkende resultatene.

"Man ser tydelig en jevn stigning av tenåringsgraviditeter allerede fra 13-års-alderen, som når et toppunkt ved 19 år, for så å synke dramatisk", forklarer Dr. Frank N. Stein, som har ledet forskergruppen. "Det er for tidlig å si noe om hva denne trenden kan skyldes, men vi er nok på tampen til å løse problemet med tenåringsgraviditeter en gang for alle."

Dr. Stein påpeker at denne trenden bare gjelder kvinner. For menn ligger antallet tenåringsgraviditeter på samme nivå før jeg fylte 25 år.

"Jeg har vært gravid to ganger, først da jeg var 14, andre gangen var jeg 16, nå er jeg 26... ja hva mer skal jeg si..." sa Semine. L. Ammelår til ukebladet Hør og Se

Kilder[rediger]

  • FN Stein et. al Tenåringsgraviditeter blant kvinner over og under 25. Tidsskrift for Den Norske Lekeforening 2012;132:24-38


Tilbake til Ikkenytts forside