Ikkenytt:Miljøsvin i luften

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 13. juni 2021 nøyaktig klokka 17:18

02 april 2008 


Landing på Sola.

Nytt fra Regjeringen[rediger]

Nå har Regjeringen ved Miljøvernminister Erik Solheim kjempet en hard kamp i hele landet for å bedre miljøet. Forbud mot plastposer er nå det som ligger i tiden eller på bordet i departementet. Det er et flott bidrag i kampen mot sult og CO2, CO3 og til dels CO4.

Det kommer derfor som en overraskelse på de fleste at Luftfartstilsynet i Bodø nå har gitt godkjennelse og konsesjon til et nytt flyselskap her i landet.

Miljøvernministeren ante fred og ingen forurensing da han fikk en telefaks fra Samferdselsdepartementet (bruker de virkelig den gamle dritten med telefaks enda?) om at nok et flyselskap skal inn eller ut i luften og spy fra seg både CO2 og annet dritt ?.


Interne problemer

”Vi har tidvis interne problemer i den rødgrønne regjeringen” sier Solheim, ”men dette tar kaka. Den ene handa vet ikke hva den andre gjør. Alle i regjeringen må forstå at vi har mer enn en hånd på rattet i de sakene vi behandler både i og utenfor plenum, men det skal til enhver tid og sak tales med en tunge. I det minste ikke kløyvd. Ei heller med to tunger. Og er det noe de derre nordlendingene gjør, så er det å f……. opp stemningen her nede i hovedstaden hvor sommeren endelig er kommet. Vi skulle aldri ha flyttet dette flymuseet til Bodø. Jeg skal love det ikke blir enkelt framover.”


CIA Express er navnet på selskapet som har etablert seg med hovedkontor på Hurumlandet (stedet uten tåke), og de skal konkurrere med de eksisterende selskapene som flyr utenlands. Selskapet har allerede hatt en mengde prøveflyginger uten passasjerer vel å merke, både til nære Østen og så langt borte som små flyplasser på Cuba. Det er, i følge pressetalsmannen fra selskapet, et umettelig marked i begge retninger og en finner det naturlig at ikke de norske selskapene skal råde grunnen alene her. Flere av Transittstoppene som det kalles, har vært i Stavanger, på Sola Flyplass. Der har en i forsvarets sparekampanje, dessverre lagt ned Luftforsvarets Stasjon med førsteklasses personell til å foreta ”transittchecken”, så mellomlandingene har gått uten kontroll eller problem for verken driftspersonell eller eventuelle passasjerer……


CIA Express har vært særdeles fornøyd med den manglende kontroll fra norske myndigheters side. Det har ikke vært mye heft her, sies det, så vi vil nok prioritere denne flyplassen i første omgang. Egentlig hadde selskapet trodd at det ville bli en del miljøstøy med Bellona osv. men har ikke hatt reaksjoner i det hele tatt. ”Dette kan selvfølgelig være at vi ikke har eksponert oss selv alt for mye i denne prøveperioden”, sier pressetalsmannen, ”men nå gir vi full gass” !

På vei til et eksotisk reisemål.

Selskapet vil legge seg på en lavprisprofil samt betale miljøavgift så det monner. Med dette tror en at en raskt vil komme inn på dette markedet, samt være i stand til å gjøre opp for seg på en miljømessig fin og trygg måte. I forhold til de eksisterende flyselskapene vil vi bli et ’’’miljøselskap’’’, sies det.


Internasjonal kapital

Solheim er sterkt tvilende til uttalelsene fra CIA Express. Selv om dette selskapet har norskplassert hovedkontor, er kapitalen bak det hele, internasjonal med hovedvekt på amerikanske Hedgefond med plasseringer i det amerikanske eiendomsmarkedet fram til nå. Solheim har vært i kontakt med Terra, som har førstehånds kjennskap til penger av denne valør, men Terra har ingen problemer her. En vil nesten anbefale at Statens Pensjonsfond burde gå inn i noe så framtidsrettet som et miljøselskap. Det er verken svart røyk eller svarte penger i denne businessen.

Miljøvernministeren avviser Terras anbefalinger på det sterkeste, og vil invitere til en høring i stortinget, hvor da Samferdselsministeren vil stå laglig til for hogg, og Luftfartsdirektøren er en klar kandidat til å direkte få sparken. Solheim tordner, som den kulørte ukepressen ynder å kalle uttalelser fra sikre kilder.

Det brygger opp til miljøkamp i både Storting og Regjering. (det er av sine egne man skal ha det)


Tilbake til Ikkenytts forside