Ikkenytt:Lagerinnbrudd hos Oslo prikkekontor – prikker for 700 000 kroner ødelagt

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 17. september 2021 nøyaktig klokka 15:51

2. februar 2018 


De ødelagte prikkene koster Oslo prikkekontor 700 000 i tapt omsetning og kan bety opptil flere flekkfrie måneder for Oslos innbyggere.

Det var tidlig om morgenen torsdag 1. februar at Oslo prikkekontor kunne melde at uvedkommende hadde vært og forsynt seg av hovedlageret under Stortinget. De frekke tjuvraddene hadde tatt med seg prikker for om lag 700 000 kroner, kunne prikkekontoret melde. I et intervju med Ikkenytt sa en fortvilt prikkekontorleder, Jonathan Prikkedød Flekkum, at røveriet har satt prikkeleveransen i Oslo tilbake med opptil flere måneder.

– Vi har over 9000 kunder som er avhengige av prikker, dotter, punkter og flekker, og vi frykter at disse vil måtte belage seg på noen flekkfrie måneder. Dette er selvfølgelig spesielt leit for alle som kjøpte flekkfjerner på nyttårssalg og ikke får brukt disse. Det kan vi bare beklage.

– Vi vet også at mange av dem som er aktive i VGs kommentarfelt er avhengige av bl.a. punktum og komma fra oss, så det blir nok skralt med tegnsetting der framover. For mange vil nok dette minne om den store bokstavmangelkrisen.

– Prikkene raskt lokalisert

Politiet kunne i ettermiddag melde at flere tipsere har fortalt at de stjålne prikkene ligger strødd utover asfalten i Øvre Slottsgate. Her står også to puslete plankehauger, men ingen har så langt meldt at de savner disse. Etter å ha tilbrakt et døgn på gata utsatt for vær og vind, har dessverre de aller fleste prikkene store sliteskader og kan derfor ikke brukes.

– Gjerningsmennene kom ikke langt før fluktbilen punkterte, og etter tips fra publikum kunne vi raskt lokalisere prikkene, opplyser politiet til Ikkenytt.

– Dette var triste greier. Disse prikkene er lagd av veggmaling og egner seg ikke for utendørsbruk. At de har blitt etterlatt ute i regnet er de dessverre blitt så ødelagt at vi bare må kaste dem, sier Flekkum når Ikkenytt ringer Oslo prikkekontor fredag ettermiddag.

Prikkekontoret kommer til å gå punktvis gjennom bestillingslistene, og se om det kan la seg gjøre å optimalisere når lageret nå må fylles på nytt. Fabrikken, som ligger i Flekkefjord, har rykte på seg for å være punktlige, men har begrensa kapasitet. De vil likevel gjøre det de kan.

– Vi vil strekke oss langt for å hjelpe Oslo Prikkekontor i denne uheldige situasjonen. Jeg kan garantere at vi skal gjøre alt vi kan for å følge de reviderte bestillingene til punkt og prikke.

Det sa Thor-Arne Dotten, fabrikksjef ved Flekkefjords punktfabrikk, til Ikkenytt i dag tidlig. Han var dessverre opptatt med gjesteforelesninger i punktprøving og var derfor ikke tilgjengelig for kommentar da Ikkenytt ringte igjen etter prikkefunnet i Øvre Slottsgate.

Byråden unnvikende

Byråd Lan Marie Nguyen Berg, som har ansvar for Oslos prikker, svarte usedvanlig unnvikende da Ikkenytt bad om en kommentar.

– Det var klønete av tyvene å stjele prikker av veggmaling. Hadde de i det minste tatt prikker ment for bruk utendørs, ville byens befolkning fått glede av dette. Jeg håper at Eivind… øhm… tyvene har lært av dette. Utover det har jeg ingen kommentarer.

Ikkenytt har mottatt henvendelser fra flere lesere i dag, og mange av dem sier at de savner prikken over i-en:

  • ırrıterende
  • Noe mangler lıksom
  • Dette var trıste greıer
  • Det er tıng som dette får meg tıl å revurdere det å være ımot dødsstraff
  • Dear Redaksjon Ikkenytt. I am Dr. Morgan Zumba Nsumbwe and I regret to inform you that your relative, and my client, Mr. Thomas Ikkenytt passed away yesterday. He was a well respected businessman here in Lagos, Nigeria and left you his entire fortune of $45.334.689. As Mr. Ikkenytt’s lawyer I will help you free these assets according to his will, but Nigerian law requires that you pay a $5000 service fee to Ndebele Bank for them to confirm your identity. Please call the number below so that we can discuss the details.
  • Det er ıngen prıkker ıgȷen vær så snıll å hȷelpe meg og skrıv om saken det ser ȷo ut som ȷeg er helt analfabet når ȷeg ıkke har prıkker osv

Ikkenytt følger saken videre.

Kilder[rediger]

  • Nettavisen
  • Egenprodusert journalistikk ved Ikkenytts innleide frilansjournalist Trond Bitre Bærløyse


Tilbake til Ikkenytts forside