Ikkenytt:Kaos på Stortinget etter besøk fra barneskole

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 27. september 2021 nøyaktig klokka 04:08

19 mars 2018 


Det brøyt ut fullt kaos på Stortinget torsdag ettermiddag, etter at 2. og 3. klasse ved Snurrumheia barneskole okkuperte stortingssalen. Etter fem dager har Stortinget endelig fått kontroll på situasjonen.

Det var torsdag 15. mars at Snurrumheia barneskole arrangerte utflukt til Stortinget for å lære elevene i 2. og 3. klasse mer om det politiske systemet i Norge. Der fikk de blant annet prøve seg som medlemmer av fiktive partier i MiniTinget. Etter at Folkepartiet, som i hovedsak bestod av elever fra klasse 3B, fikk felt Tradisjonspartiets koalisjon, fikk de med seg elever fra klasse 2C og 2D på et statskupp.

Ettersom elevene ikke hadde spist på tre timer, var det flere av dem som gikk lei og slo seg vrange. Situasjonen kom ut av kontroll og elevene løp mot stortingssalen, der stortingsrepresentantene skulle ha bolle- og kakefest på skattebetalernes regning. Barna kom seg inn og låste døra, mens lærerne fortvilt stod utafor. Stortingsrepresentantene ble midlertidig innkvartert i garasjen, som for 400 milliarder kunne innredes som midlertidig stortingssal. Ifølge administrasjonen, dekkes kostnadene av Stortingets egen pengesekk, som skal være utømmelig, og skolen slipper derfor økonomisk ansvar.

– Vi har kontroll på klasse 2A og 3C, som utgjorde Uavhengighetspartiet og satt innelåst på et eget grupperom. De seks andre klassene fikk vi dessverre ikke tak i før de hadde låst seg inn i salen, sa avdelingsansvarlig, Britt Tonje Samuelsen, til IkkeNytt torsdag ettermiddag.

Etter å ha barrikadert seg der i fire dager, godtok barna endelig besøk av IkkeNytt mandag ettermiddag i bytte mot påfyll av brus. Vi fikk noen få av barna i tale:

– Ej synst at gutane bryr se meir om terrorista enn at alle ska få kake, sa Sylvi Listhaug (7 1/2) idet hun lente seg over en voteringsknapp.

– Sylvi er teit og lukter potetmoooos! ropte Bjørnar Moxnes (6) og sprang av gårde med kokosboller i begge hender.

– Jeg stoler ikke på at Sylvi klarer å dele kaken rettferdig mellom alle. Hun bør passe på salaten isteden, sa Jonas Gahr Støre (8) og forsøkte å rekke tunge til Bjørnar.

– Jonas har ertæt Sylvi og mæij længæ, så jæij menar at han e kjæmpedust, sa Erna Solberg (8).

– Eg fekk ikkje kaka. Eg tro Sylvi åt massa førr ho ville dela. Det e trist, for å sitera Jesus, sa Knut Arild Hareide (6) og tok en slurk av saftkruset han hadde i hånda.

Vi viste opptaket til avdelingsleder Samuelsen, som hadde følgende å si:

– De oppfører seg jo som stortingsrepresentanter! Jeg innser jo at elevene var for unge til å bli med på dette besøket, men hadde aldri forestilt meg at det skulle ende slik.

Det siste IkkeNytt fikk med seg, var at elevene syntes mistillitsforslag og statskupp var spennende, og at de vil stille mistillitsforslag mot kakesjef Sylvi tirsdag.

Da IkkeNytt tirsdag morgen kom for å se om barna hadde gått lei av å leke, ble vi møtt av Sylvi Listhaug (7 1/2) i døra, som hadde følgende å si:

– Ej he trekt me som kakesjef. No e oss ferdig med leikinga og det e ikkje meir brus. Oss vil heim no.

Vi får opplyst av Snurrumheia tirsdag formiddag at alle elevene frivillig har dratt hjem. Stortingsrepresentantene har igjen fått tilgang til salen, slik at landet kan komme seg videre. I en uttalelse til IkkeNytt kommer stortingspresidenten likevel med skryt:

– Barna har vist forståelse for den demokratiske prosessen. Jeg er sikker på at representantene ikke kunne gjort det bedre selv – men det skulle jo tatt seg ut om de hadde stått her i salen og argumentert på barneskolenivå, hehe.

Kilder[rediger]

  • Avdelingsleder Britt Tonje Samuelsen ved Snurrumheia barneskole
  • Politisk kommentator hos IkkeNytt, Krangla So’Busta Phyker.


Tilbake til Ikkenytts forside