Ikkenytt:Bergen blir større.

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 7. desember 2021 nøyaktig klokka 15:40

30 mars 2006 


Bergen blir større.[rediger]

Et enormt område

Foranledningen er som følgende:[rediger]

Etter at en i dag ikke kom til enighet i mekling for enkelte arbeidstakergrupper i Avinor, er det nå streik som forhindrer at en del flyplasser i landet benyttes til det de er tenkt til. Det blir tomt der. Helt tomt.

Kjapt ute[rediger]

Byggmester Olav Thon var raskt ute med et tilbud på å kjøpe disse tomme flyplassene. Det var interesse for både bestående bygninger som kan bygges om til hotell, samt tomta. De fleste litt oppdaterte i samfunnet, vet at Olav Thon er gammel og god i det derre med hoteller, leiligheter og sånn.

Tomta på en flyplass er litt mer enn en eneboligtomt. Tomta på en flyplass som for eksempel Flesland, er utrolig stor. Antallet eneboliger som kan bygges der er ikke bare som i en ny bydel, sånn som Møhlenpris, men i Olav Thon sin målestokk, om lag som en helt ny by av Trondheims størrelse (inklusive Lerkendal). Og det er ganske stort det.

Størrelse på hus i dag[rediger]

En tomt til enebolig i dag, er i Norge om lag 104² meter. På en sådan tomt bygges det en stykk enebolig med et brutto areal på 315² meter.

Nå vil en middels bevandret uti matematikkens verden skjønne at dette ikke går opp, men tar en kjeller, 2dre etasje, litt tredje og hems i bruk, er det et flott bidrag i dagens miljødebatt. Noen bygger til og med på såkallte velstandsvorter på vinduene for å øke romfølelsen. Lurt.

Størrelse på flyplass[rediger]

Flyplassen er om lag 4000m lang og 1000 m bred. Det blir 40 tusen eneboligtomter det. Verken mer eller mindre.

Olav Thon mener en ikke trenger å bygge riktig alle nå i vår, men fortsetter streiken, vil nok behovet være slik at en kan fylle opp de fleste av disse tomtene kjapt og greit i løpet av året.

Om lag 5 millioner passasjerer i året passerer flyplassen, hvorav halvparten trenger et sted å bo nå når de ikke kan reise bort fra denne vakre byen, vest i Norge.. Et utrolig potensial, mener Thon.

Bergen blir metropol[rediger]

40 tusen eneboliger vil gjøre Bergen til en metropol. Grieghallen blir bare ei lita flis. Ulriken en nut. Det er naturlig at vi utlyser til en kjapp liten arkitektkonkurranse, sier Thon. En må jo tenke på hvordan det skal se ut og. Ikke minst fargevalget vil være viktig. Nå når en har en rødgrønn regjering vil disse fargene høre naturlig hjemme i bildet, selv om politikk ikke skal være en faktor i dette.

Nåværende Thonbebyggelse på Flesland
Hun sluttet før det ble streik

Det vil være en unnlatelsesynd å ikke ta alle virkemidler i bruk. Det skal bli gedigent og storslagent.

Tenk deg et knallrødt hus med husnummer 3804b. Det er noe å slå i bordet med overfor fisefine østlendinger fra Frogner Alle 3a.

Ikkenytt tror Norge vil være takknemlig for Olav Thon sitt vidsyn eller framsyn eller hva det nå heter. Det er nesten som å sammenligne medThor Heyerdahl.

Norge er på kartet igjen.
Tilbake til Ikkenytts forside