Hvordan:Bli armensk statsborger

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
En typisk armener, lykkelig, sofistikert og stor nese.

Alle som har prøvd å bytte statsborgerskap vet at dette ikke er en lett affære. Byråkratiet og det råtne systemets meningsløse regler skaper problemer gang på gang. Enten er man for syk, slem eller tjukk, eller så har du krysset av feil på et skjema. Men ikke fortvil, lille padawan! I det øyeblikk man har mistet alt håp kommer løsningen...Endelig er den her: Ikkepedias guide for hvordan å bli armensk statsborger!


Informasjon[rediger]

Hovedartikkel: Armenia

Armenia er et lite og bikkjekaldt land i Europa eller Asia. Det grenser til noen land som ligger i nærheten. Ingen av disse er Norge. Det finnes fjell der. Og litt vann. Sånn, nå vet du det meste om Armenia. Nå kommer den biten som du burde lese skikkelig: I Armenia er det billig øl, vodka og røyk. Enkelte statsborgere får mye av dette pakket og levert på døren, leverandøren betaler shipping.

Søknad[rediger]

Det første du må gjøre er å sende en søknad til det armenske utlendingsdirektoratet. Dette gjør du ved å lage en god omelett, spise den og sende en SMS med persononlige opplysninger. Du trenger ikke lyve, er du en notorisk seriemorder og narkobaron med svin på skaugen her og der, skriv det. Ærlighet varer lengst, også i Armenia. Retskrving er heller ikke så viktig. Her ser du et eksempel på en søknad:

 Utlendingsdirektoratet Armenia             Serienr.: 56-75445-36666-63423-4565-5
 Søknadsskjema for statsborgerskap                    Dato: 22.01.08
 
Navn: Ari Behn Alder: 34 Fødested: Blitzhuset, Oslo, Norge Kredittkortkode: 7-01239 Jobb: Forfatter av bøker om jævelskap, Las Vegas, sex, drugs og vold. Familie: Gift med en lysfontene og har ansvar for to mindre mennesker. Religion: Svart-hvittreligionen Domfellelser: 2004: Dømt nord og ned av Kikki Sørum i Motepolitiet. Yndlingsrett: Frityrstekt høne dyppet i sitronfrisk juice.
Dette bildet har ingenting med denne artikkelen å gjøre.

Tilbakemelding[rediger]

Etter åtte måneder (i enkelte tilfeller: dagen etter) får du tilbakemelding fra direktoratet. Her får du godkjent eller ikke godkjent. Når du har mottatt dette brevet, gå ut i garasjen. Videre informasjon om hva du nå må gjøre, er ripet inn i lakken på bilen din.

Steg 2[rediger]

Neste steg er å oppsøke nærmeste Clas Ohlson-forretning. Der kjøper du inn følgende:

 • Fire dekk
 • Motorolje
 • En gregoriansk kalender
 • 70 kilo fiskegrateng, kjøpes i økonomipakninger på Nille.

Fremgangsmåte[rediger]

Når du har utført handleoppgaven, bruk denne fremgangsmåten:

 1. Finn ut når den neste halvmåne viser seg på himmehvelvingen.
 2. Tenn på dekkene.
 3. Stikk hodet ditt i bakken og gå i ring rundt bålet. Pass på at gropa du lager blir ca en halv meter dyp. Altså er 49 runder rundt bålet akkurat passe.
 4. Fyll den sirkelforma kanalen med fiskefrateng.
 5. Ta av deg alle klærne og smør inn kroppen med motorolje.
 6. Legg deg nedi gropa og svøm i ring rundt bålet. Åtte runder er nok.
 7. Nå har du bevist at du går med på hva som helst, og er meget lettlurt. Dette liker armenerne.

Steg 3[rediger]

Skjemaer[rediger]

Du blir tilsendt en pakke med ca 2400 skjemaer. Disse skal fylles ut innen en dag. Her må du føre opp antall hårstrå, kjøleskapsbeholdning og titler på alle VHS-filmer du innehar per utfyllingsdato. Det er meget viktig at du bruker blå tusj, rød blir sett på som en krigserklæring. Hvis du hadde afro70-tallet er det viktig at også dette blir ført opp. Da får du en egen mappe i Den Armenske Militærsstats Offentlige Afroarkiv. Og det er jo kult. Har du opplysninger angående brnjyb skal disse føres opp under eget punkt.

Questionmark.gif Hvordan? 
Denne artikkelen er en del av Ikkepedias Hvordan?-serie. Se flere Hvordan-er?

Grunnlov[rediger]

Etter at skjemaene er sendt må du gå i gang med å lære deg Armenias lover. Da trenger du "Lov og Orden i Armenia" (3. utgave, 5. opplag). Denne boken består av 789 sider med bokstaver i skriftsstørrelse 2. Det er viktig at alle lover blir pugget ordentlig, så er du foreberedt skikkelig til ditt møte med Armenias anarki. Men noen lover er verdt å merke seg spesielt, her har du en liste:

 • Eiendom
§5a
Hvis en mann har solgt ei ku til en mann fra en landsby som befinner seg mer enn 67,8 kilometer unna salgssted, skal selger tillegges en avstandsskatt. Denne utmåles etter vekten på kua.
 • Ekteskapsbrudd
§67a-c
a) Har en ekteskapsrådgiver med middels høy utdanning (barnehage) gitt dårlige råd til et ektepar med problemer, skal rådgiveren henges. Dette forutsetter at mannen i ekteskapet har bart eller at han ikke har spilt innebandy i sin ungdom.
b) Klager fra ektepar som har vært gift i under tre år, skal være i A5-format, uten brettede hjørner.
c) Alle klager må sendes til rådgiverens tannlege, som etter fem dager vil sende dem videre til Klagenemda for Ekteskapsformidling. Hvis klagen ikke har vært forseglet i en plastmappe vil den bli sendt i retur. Den har da blitt krøllet sammen som straff.
 • Mat- og drikkekontroll
§12d 1.2
Å importere truende matvarer som menneskeetende pølser og sylteagurk er strengt forbudt. Denne handlingen straffes med parkeringsbøter i et år. Matvarene blir konfiskert og ofte brukt som grisefor. Inntektene må betales til staten og de forsvinner sporløst på sin vei mot veldedige formål.
Sylteagurker er forbudt i Armenia, mye grunnet den berømte sylteagurk-konspirasjonen.

Det gyldne øyeblikk[rediger]

Så kommer øyeblikket du har ventet på i så mange minutter. Du får svar fra Armenias Innbyggerregisterkontor. Svaret sendes i form av to skjemaer som er limt sammen. Du må altså klare å rive de to arkene fra hverandre uten å ødelegge dem. Hvis du mislykkes vil du sannsynligvis aldri finne ut om du fikk statsborgerskap eller ikke.

Får du armensk statsborgerskap må du oppsøke et sykehus i Armenia og få utstedt falsk fødselsattest. Så er det på tide å få ditt eget armenske pass! Dette må du lage selv, ved hjelp av rosa glitterpapir og tubelim. Husk å ta med et bilde (det behøver nødvendigvis ikke være av deg).

Hvis du skulle være så uheldig å ikke få statsborgerskap, har du enten gjort noe feil i framgangsmåten over (kanskje forvekslet motorolje med olivenolje?) eller så har søknaden din blitt borte i posten. Da går du opp på toppen av denne siden og prøver igjen! Lykke til!