Harstad

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Hasjta
Harstad
Harstad kom.png
(byvåpen)
«Kordan hadde live vært utn hasj?»
Harstadkart.jpg
Land Norge
Fylke Troms
Innbyggertall ca 25 000 Laban deilige damer og seigmenn
Offisielt språk Hasjtisk, Samisk og Spynorsk
Styreform Analki
Ordfører Sophie Elise Isachsen
Varaordfører Ukjent hasjmisbruker
Bystatus litt før krigen

Det er veldig viktig og ikke tulle meg seigmennene de er veldig farlig.

« Harstad, byen måsene flyr på rygg over.»

- Trond Giske om Harstad

«Hallo, Narvik ehm... Tromsø!»

- Forvirret rockeband på konsert i Harstad

Tolkning av navnet Hars Tad[rediger]

Harstad er sammensatt av to ord: Hars og Tad, og oversetter man disse ordene fra harstisk til norsk, får vi ordene Harsj og Ta. Og bytter man da plass på disse ordene, får man Ta Hasj, som igjen forteller om hjørnesteinsbedriften i byen. Nemlig hasjproduksjon. (enkelte hevder også at Tad er en harstisk forkortelse for Tard (Retard) vi får da Harsjtard, som også sier mye om innbyggerne og hjørnesteinsbedriften deres. Denne striden har oppstått grunnet Harsjtardenes no dårlige ordlag)

Harstad regnes også som en svært alvorlig ærekrenkning. Kaller du noen fra spesielt Narvik for en Harstadværing, kan du risikere å bli idømt til livsvarig programutvikler for Microsoft med tilsvarende lønn som en godt ubetalt polakk.

Harstadværingene har i mange år ment at byen burde fått bruke navnet ”Nordens Paris”. Fordi dette navnet er allerede i bruk av en annen by, markedsføres Harstad som ”Nordens Evenskjer”.

Bydelen Sama i Harstad ses på som det farligste strøket i byen og blir også kaldt Chicago av innbyggerne. Noen grunner for dette er tyveri, narkotika, vold og mafia virksomhet. Den velkjente mafiabossen Esrom Gezae bor også i dette strøket. Han driver hyppig med salg og oppdrett av hasj. Det sies at verdens lengste hasj plante befinner seg i punkthuset på sama som også er harstad's høyeste hus! Hver sommer er det sport på sama og spille kank-a-tank, alle barnene i gata springer i en time hver og har konkurranse i og samle flest liter bensin.

Årsaken til at byen bør få bruke navnet ”Nordens Paris” er at Harstadværingene lider av Napoleonskomplekset (eller Napoleonssyndromet). Termen beskriver vanligvis folk som overkompensere et innbilt handikap ved en sykelig vektlegging av andre aspekter ved personlighetene. Harstadværingen lider også av tilstedeværelsen av hele eller deler av et ekstra 21. kromosom, og Tourettes syndrom, som oftest fører til utrop av obskøne ord eller sosialt uakseptable og nedstettende bemerkninger (Koprolia). Dette betyr at Harstadværingen er dum, med en storkjæft ute av kontroll, med svært dårlig humoristisk sans.De liker å gjøre narr av andre mennesker som er nye i byen, og er svært mistenkelig overfor fremmede, det er et sterkt karaktertrekk fra dem. Siden de er alle mer eller mindre innavla er det ikke rart at byen flommer over av alle rare personligheter og spydigheter. Hovedunderholdningen deres er ryktespredning, spesielt hvis ryktet IKKE er sant. De finner seg et stakkars offer, og det ender med at han til slutt ser seg nødt til å flytte fra byen, for han får seg ikke jobb på noen hasjplantasjer mer. De fleste hus i byen stinker av hasj. De elsker å gå ti på topp. Da plukker de fleinsopp hver høst, og de voldtar elgen når lysten melder seg. Da hilser de på forbipasserende og sier: God elg! De er alltid høflig og blid på skogstur, mens i byen er de pottesure.Særlig før de får sin daglige dose hasj.

Hasjproduksjon i Harstad[rediger]

Hasjproduksjon har helt siden Harstad oppsto, vært en viktig næring i byen, og den dag i dag er det vanlig å dyrke cannabisplanter enten på loftet, i kjelleren, eller for den saks skyld under senga. I motsetning til resten av landet hvor det er strengt ulovlig med egne hasjplantasjer, har politiet valgt å holde cannabisdyrkingen hemmelig da Harstads økonomi er basert på dette rusmidlet. I tillegg sies det at det er strengt forbudt å røyke annet enn hasj (og naboens sokker). Røyking av tobakk eller hamster, straffes hardt ved at man blir tvunget til synge duett med Kjetil Stokkan som står på torget og synger dagen lang. Politikerne kaller visst nok dette for å satse på lokale råvarer.
Hasjproduksjonen vises tydelig på væremåten til Harstadværingene da de ofte kan virke noe grønn (av og til også gul og rød), og virker jevnt over rusa og ekstremt høy/selvgod.De får et stirrende blikk, og glor og glor og glor til øynene triller ut. De er hyppige gjester hos øyelegen. For mer om dette, les avsnittet under.

Innbyggerne i Harstad[rediger]

3 dansende harstadværinger

En gjennomsnittslig harstadværing ser liten ut i mange forskjellige farger, er veldig klissete og kalles ofte for seigmenn. Alle harstadværinger starter sitt liv i seigmenn-fabrikken til Nidar før de sendes ut til Harstad som hasjbønder. De fleste eksemplarene er feilvare, og det er umulig å reklamere på dem fordi de er så perfekte, ifølge dem. Sommeren 2008 besøkte en flokk harstadværinger Tromsø. Dette vakte oppsikt Harstadværingen liker å samle seg i flokker, slik som hyenene. De befinnner seg på terningsenteret, burger king, og på kafeer. Da prater de bare skit. Og det stinker. I forbindelse med julefeiringen er Harstad rammet av tung kriminalitet. Les mer her: [1]

Gangfight mellom hasjgjengene i Harstad[rediger]

I Harstad befinner det seg for tiden to store og mektige gjenger: RichGang og Ultrabroz. Vinteren 2014 skjedde det en meget dramatisk hendelse mellom disse ganske agressive gjengmedlemmene. UltraBroz tok denne dagen seg inn på territoriumet til RichGang, og det oppstod voldsomme komplikasjoner mellom gjengene. Dette resulterte i et tragisk høydepunkt, nemlig et knivstikk. Den stakkars nåleputa ble rullet inn i et golvteppe og sendt til folkeparken, deres faste tilholdsted. Krangelen mellom disse fortsetter...

Lofotbyen Harstad[rediger]

Harstad har i lengre tid misforstått hvor de faktisk ligger, og har i lengre tid markedsført seg som ”Lofotens største by”, men dette stemmer heldigvis ikke siden Mexico City som også er en Lofotby, er langt større enn Harstad. De er stolt over å kalle seg for jomfruhinnøya. Ingen der er nemlig jomfruer, da må en gå på fødeavdelingen i så fall. Styggingene som bor der kaller seg for nordens attraktive by. Det rette navnet er heller nordens feiteste by. De vagger avgårde som gåser, fråtser i burgere og pizza som måser.

TV Harstad[rediger]

Harstad har til og med en egen TV-kanal uten at noen helt skjønner vitsen med det. Kanalen heter egentlig TV Hålogaland og skal visst nok være for hele Hålogaland (dvs: Ofoten, Lofoten, Vesterålen og Sør-Troms), men nok en gang har geografikunnskapene til Harstad spilt dem et puss, fordi på TV Hålogaland, sendes kun drit fra Harstad, og Harstad er ikke Hålogaland alene, men kun en liten Hasjåker på Hinnøya, derfor kalles TV-kanalen ofte bare for TV-Harstad. De har også radio harstad som bare sender drittmusikk, listepop og grungerock og noe norsk drittpop. Redaktøren der er fullstendig tonedøv.

Turistattraksjoner[rediger]

Harstad har som mange andre byer, en rekke turistattraksjoner som bl.a.

  • Trondenes Kirke - Harstads mest kjente kirke
  • Kjetil Stokkan - Står på torget og synger Romeo og Brande
  • Trondenes Kirke - Samme kirka, like kjent
  • Grand Hotel - Skal ifølge visse Narvikinger ha Harstads beste frokostbufé
  • Punkthuset - sååå jææævli høgt.Adolfkanonen. Harstadværingens helt, Hitlers kanon.De har statue av Hamsun og de er alle rasister og nazivennlig.
  • Hvis du kommer blir du mest sansynlig banket av enten en full harstadværing eller en høy (på hasj) harstadværing eller en narkoværing

Harstad forsøkes forenes med Norge - historisk tilbakeblikk[rediger]

Den mye omtalte brua som plutselig åpnet opp verden for Harstad

Harstadværingene visste ikke om andre enn seg selv, og innavl hadde florert i uminnelige tider ytterst på nord enden av dette digre skjæret.

Men en Harstadværing hadde begynt å gruble. Det var rådmannen. Han hadde nemlig et år tidligere rota seg bort med sjarken i fylla, og gått på grunn i Sjøvegan. Det visste selvfølgelig ikke rådmannen. Han visste bare om Harstad han, men noen mennesker som ville hjelpe den grunnstøtte fremmedkaren påsto hardnakket at dette ikke var Harstad, men Sjøvegan.

Rådmannen grublet over dette i et års tid før det sakte gikk opp for ham at det muligens kunne finnes noe bortenfor Harstad og det digre skjæret de kalte for Hinnøya.

Mandag formiddag den 23. februar 1953, mens han satt og reparerte med dobbeltrenset hjemmebrent etter den obligatoriske helgefylla, trodde han at han fikk en god ide. Han ville bygge bru. Ja, bygge bru over kanalen litt lenger sør på skjæret der det kalles Tjeldsundet. Han heiv på seg karlosjan og ravet i høyt tempo ned til havnedirektøren.

Havnedirektøren synes dette var en knakende god ide. Han tenkte som så at hvis det virkelig er sant som rådmannen sier, så skulle det jo være mulig å få seg litt fremmed. Det var det selvfølgelig ingen i Harstad som hadde fått før.

Jo da, her skulle bygges bru. De diskuterte litt fram og tilbake om lengde og høyde og sånt. De ble enig om at lengden på brua måtte tilsvare bredden på kanalen, eller Tjeldsundet som de kalte det. Høyden derimot var verre. Men ganske snart, etter 5 år ble de enig. Det skjedde på den måten at havnedirektøren skjenet ned kjellertrappa etter mer hjemmebrent. Da han kom ned begynte han å banne og sverte. "Hælvete han tykje, de e bare 40 flaska gjænn" svor han.

Rådmannen skvatt til der han satt og halvsov ved kjøkkenbordet. "Ka farsken e det du gøula ætter" gurgler rådmannen.

”Æ sa 40" ropte havnedirektøren. "

”De e greitt" gryntet rådmannen.

Året var nå 1958, og brua skulle være passe lang og 40 meter høy. Så enkelt skulle det likevel ikke bli, for havnedirektøren bøttet innpå såpass mye hjemmbrent at han ikke kunne brukes lenger. Det så en stund mørkt ut, sånn som det pleier å se ut i Harstad, men i 1963 dukket det opp en gubbe som sa at han ville være havnedirektør i stedet for havnedirektøren. Han var ikke så hard på flaska, men han var stadig høy på hasj. Han mente derfor at 40 meters høyde var alt for lavt. "Brua skal være 50 meter" forlangte han.

Rådmannen syntes dette var noe forbannet tull, og holdt på sine 40 meter. Året etter var den nye havnedirektøren blitt litt nykter og litt lavere, så han gikk likevel med på 40 meter.

Rådmannen syntes litt synd på ham, så han la på til 41 meter, og sånn ble det.

Byggingen begynte i april 1965, og brua skulle stå ferdig høsten 1968. Men høsten 1967 var brubyggerne blitt drit lei av å bygge bru. Den 22. oktober gadd de ikke å bygge mer. De mente den brua var ferdig nok, og åpnet hele skiten.

De var blitt veldig sure og gretne nå, men det hjalp på humøret da de etter hvert fikk litt lønn for strevet i form av bompenger. De trodde i alle fall det en god stund, helt til de i 1981 oppdaget at det var de selv som betalte bompengene de mottok i lønn. Da ble de så forbannet at de kastet hele bommen på havet.

Skjæret som de kalte Hinnøya som Harstad satt fast i var nå blitt en del av Norge. Folk utenfra ble etter hvert oppmerksom på denne nye brua, og mange tok seg turen over for å ta en titt på disse Harstadværingene som de bare hadde hørt om. Det gikk imidlertid ikke så bra, for Harstadværingene var fryktelig sky. De var ikke som andre folk nordfra, åpne og gjestfrie. Nei de var redde for alle disse fremmede som kom for å se på dem. Enten gikk de og gjemte seg, eller de ble sinte og begynte å sloss. Planen om å få bukt med innavlen gikk i vasken. Harstadværingene ville ikke ha noen innblanding utenfra.

Det ble gjort noen forsøk med å sende vernepliktige soldater sørfra opp til Harstad, men det fungerte dårlig. Harstadværingene ble livredde.

Det ble også oppdaget ei lita husklynge i motsatt ende av skjæret. De som bodde der sa det het Lødingen. De blir ofte kalt som ludderene. Det ble også sendt en del soldater dit, og til alles store overraskelse så var ikke menneskene i Lødingen det minste redde. Jentene der kastet seg formelig over soldatene. Akkurat det er en annen historie, men det finnes i dag mennesker med sine aner fra Lødingen i hver eneste krok av Norges land. Det ble så mye av det gode at det ikke ble tid til eksersis og andre militære gjøremål. Forsvaret valgte derfor å legge ned hele fortet i Lødingen. Nes fort.

Det er på sin plass å nevne at det i dag finnes planer om bygging av ei ny bru fra skjæret og over til fastlandet. For å unngå innblanding, og for ikke å skremme Harstadværingene unødig, er planen å bygge denne brua nærmere Lødingen.

Det er sikkert en god ide. Harstadværingene trenger ikke å få vite om brua en gang, og Lødingen folk kan reise over å besøke sine slektninger de har fått så mange av rundt om i landet.

Hasjdryling (tidligere torskehaudryling)[rediger]

Harstad er ikke kjent for noen idretter. Men "feskara" på 1800-tallet sto ovenfor en del konflikter mellom dem. Forespørselen etter torsk økte, og de fikk ikke fisket opp tilstrekkelig med torsk. Dette resulterte i at de måtte ty til vold. Våpenmangelen var stor, så de kunne ikke bruke noe annet enn "torskehau" som våpen. Senere ble torskehaudryling en idrett, men nå som hasjen regjerer i byen, har dette blitt endret til hasjdryling. Harstad's ofisielle hasjdryling-konkurranse foregår kun èn gang i året, nemlig på julaften. Konkurransen går ut på å dryle en kilo hasj lengst mulig ut på fjorden, for å så få kona til å svømme ut og hente den. Vinneren får hasjen til alle deltakerne, og en halv flaske "heimbreint". Premien overrekkes av ordfører Sophie Elise. Den amterende mesteren i hasjdryling, som, i tillegg, også er rekordmesteren, er kjent i Harstad for sin lidenskap for hasj, FIFA og kylling. Rekordmesteren er den velkjente Rogan Srikanthan. Med hans kone Ranavaranah Srikanthan kantarell, utgjør de en duo som tar verden med storm.


Alle byer, tettsteder, veikryss, blindveier, fergekaier, osv. i Norge!
Noen er pene, andre ikke fult så pene.
Norgeoppned.gif
Aalesund · Aberoog · Ackerhafen · Ackeroog · Acht · Arendtal · Aufsehendunst (Bergstadt) · Bad Inselsund · Blummenoog · Blökenstadt · Breitbucht · Brummental · Der Gestanken · Drontheim · Du kannst · Dunstfussel · Düsterstadt · Endetallandspitzel · Ertragraue · EssenSoßen · Fachlandspitze · Fattersund · Finnlandspitze · Förde · Fleckenförde · Flussistdumm · Freundensalat · Friederichstadt · Gerettein · Hammer · Hammerparty · Honghofstrand · Haschischstadt · Heckesund · Heidekrauttal · Heidenfluss · Heidenmeer · Heil Blücher! · Hennenwasserfall · Heulensteinbucht · Hinken · Hinternkim · Honigbucht · Hügelsund · Ichistsund· Inselstrand · Incel · Jedetal · Kämpfenstrand · Kirchelandspitze · Kleinehammer · Kleinesand · Kleinestraum · Kohleistbesass · Kongleberg · Königsflügel · Kragenroog · Kristiansand · Kristiansund · Kuckuckbucht · Landspitzen · Larvenbucht · Lebenreue · Leeroog · Lehmbucht · Manntal · Massenoog · Matchigburg · Mogeln · Molke · Moltebeeren · Nachlass · Narrbucht · Nehmenalles · Neigenstaat · Nittertal · Ourchwitz · Porzellangrund · Pushensund · Rutewirr · Sandenbucht · Sandenförde · Sandenlandspitzel · Sandenlandspitzelmeer · Schafenau! · Schiffenlandspitzelhafen · Schlammland · Schmutz · Schnaps · Schwartzland · Schwefelfischerort · Schwellenbucht · Skiein · Skizwei · Spiellandspitzel · Schörtal · Steinschäre · Stockenreue · Stockfeldlandspitzel · Straumstadt · Trauminsel · Tassenbucht · Tonneberg · Wasserfallenbucht · Wastod · Langjahrstadt · Wetzen · Wieso? · Wolden · Wund in der Hintern · Zugnertzlandspitze · Walvissenbucht
Hjelp oss med å gi disse stakkarslige byene en ansiktsløftning ved å engasjere deg i Ikkeprosjekt:Norske Byer!