Hvordan:Grille nabohunden

Fra Ikkepedia
(Omdirigert fra Grille nabohunden)
Hopp til navigering Hopp til søk
Grill dog.JPG


Om sommeren liker nordmenn å grille, og vi har her i landet lange tradisjoner med å grille nabohunden. For mange nordmenn er lukten av grillet nabohund synonymt med at sommeren har gjort sitt inntog, og dermed at ølmagen kan henge fritt for alles åsyn. Grillet nabohund inntas tradisjonelt i selskap med grillglade venner, og smaker godt ilag med øl.

Ikkepedia gir deg med dette det ultimate lynkurset i nabohundgrilling for å tjuvstarte grillsesongen!

Utstyr[rediger]

Før du fyrer i gang grillen med flybensin og fanger nabohunden, bør du sjekke at du har følgende utstyr tilgjengelig og i orden:

Grilldress 1.241742.1160467271!img241730.jpg Grilldressen må alltid være på plass når grilling pågår,
da denne angir din status som grillsjef og beskytter
mot flodhestangrep
Grill Hemi-Grills.jpg Grillen er hovedinstrumentet ditt når du griller nabohund.
Du bør benytte en kraftig modell fyrt med flybensin,
slik at du får en fin og sprøstekt nabohund.
Grillkrydder
og sauser
Grill-Masters.jpg Det må sies å være en selvfølge at grillsjefen skal smake til
med egne krydder og sauser. Kjøp inn ferdiglaget eller
bruk dine egne hjemmebryggede sorter.

Tilbereding[rediger]

Questionmark.gif Hvordan? 
Denne artikkelen er en del av Ikkepedias Hvordan?-serie. Se flere Hvordan-er?
Tips

Nar du griller nabohunden/katta, kan naboen bli sinna og kalle deg slemme ting som "pervo" og "dyreplager", men ikke bli lei deg. Han glemmer det nok når han oppdager at du har gjort ditt fornødne i skoene hans.

Å kaste en levende nabohund på en grill som er varmere enn et svart skinnsete på en glovarm sommerdag er sprøere enn en menstruerende Gerd Liv Valla med kugalskap i siste stadie. Vi må derfor ta forhåndregler for å forhindre at vi blir angrepet av nabohunden.

Bruk en høygaffel for å legge hunden på grillen. Dette bør kunne forhindre at hunden kommer seg ut av grillen og angriper. Grilldressen gir beskyttelse mot bitt, men det anbefales å bruke hansker til denne delen av grillingen.

Etterpå, så bør du sørge for at den ikke stikker av. Den beste måten er å bruke en en haug med gafler til blodig akupunktur, eller under tvil en overdrevent stor kanon.

Når angrepsfaren er over, kan du begynne å krydre nabohunden. Den bør krydres jævlig sterkt for å dekke over eventuell våt hund-smak, og bør derfor ikke serveres til personer med hjerte-og nyreproblemer, magesår, eller menn som har fått testiklene fjernet langsomt med neglesaks.

Grillet nabohund anbefales servert med nudler og appelsinsaus. Og øl. Vel bekomme! En deilig Premier Cru Burgundvin hører også til.


Se også[rediger]