Finsk selvmordsforbund

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk


Medlem og suicuidal, Pertti-Antii Jokulae, fortalte sin historie til Se&Hør i 2005.


«Jeg meldte meg inn der i går. Virker som en veldig koselig liten klubb. Anbefales!»

- Erlend Loe om Finsk selvmordsforbund

«Det er ganske hyggelig der jeg anbefaler deg å melde deg in nå.»

- Macgyver om Finsk selvmordsforbund

Finsk Selvmordsforbund (finsk:Suomi Itsemurhaunioni) er en nasjonal organisasjon som holder til i Finland. Medlemmene er suicidale og depressive mennesker som ønsker å avslutte livet i sosialt samvær og gjennom samarbeid. Finsk selvmordsforbund ble stiftet i 1989 av en gjeng finner som hadde mistet livsmotet. De feiret den nye foreningen med en runde russisk rullett.

Medlemmer[rediger]

Medlemstallet i foreningen er høyt og stabilt, selv om det ofte mister mange medlemmer på en gang. Heldigvis er det nok av finner som ønsker ikke føler for å leve lenger. Mange av de som melder seg inn forklarer at de ønsker å prøve noe nytt og få seg en hobby. Finsk selvmordsforund har hatt en rekke kjente medlemmer, blant annet komponisten Ilmari Hannikainen. Lederen i forbundet varierer, gjennomsnittlig varer hver leder i tre dager.
Når nye medlemmer kommer til, møtes de i et klubbhus. Der setter de seg i en ring og snakker sammen om problemene sine. En og en reiser de seg opp og sier høyt: "Jeg heter Pekka, og jeg er suicidal!" Da sier de andre i kor: "Det gjør ingenting, det er vi alle! Ta og drikk denne flaska med hjemmebrent nå, du!" Alle som er med i Finsk selvmordsforbund er i slekt med deppresive dverger...

Filosofi[rediger]

Finsk selvmordsforbund har sin egen filosofi og egne tanker for hvordan forbundet skal fungere. De fokuserer på å hindre personlig vekst og skape dårligere selvtillit. Dette skal fremme selvmordslysten og skape samhold mellom de suicidale. Ved å møte andre i samme situasjon og sammen komme fram til måter å utføre selvavlivning, skal deres prosjekter fullføres med verdighet.

Stress1.jpg AMMK! 
Artikler
Med
Mange
Kategorier!
Se flere AMMK-artikler...

Aktiviteter[rediger]

Grunnlaget for Finsk selvmordsforbund er å være sosiale gjennom aktiviter, først og fremst selvmord. Derfor arrangerer forbundet diverse ekskursjoner, turer og sammenkomster, slik utføres kollektivt selvmord. Her er et lite utvalg:

  • Selvmordsekspressen
Dette er en busstur der en gjeng suicidale kan kjøre utfor et stup sammen. På turen stoppes det for å grille pølser, leke gjetteleker og skrive selvmordsbrev.
  • Harakirikveld
Den gamle japanske selvmordskunsten harakiri eller seppuku demonstreres hver fredag.
Hver tirsdag møtes medlemmer for å drikke så mye sprit de klarer. Målet er å få det største innholdet promille.
På storbyferiene arrangert av Finsk selvmordsforbund guides deltakerne rundt i de høyeste bygningene. Herfra utføres selvmordene.
  • Galgenpiknikk
Hver vår arrangerer forbundet en piknikk i nærheten av en galge. Resten kan du tenke ut selv.
  • tretirsdag

alle medlemmer samles ved ett tre og henger seg til lyden av bekken ved siden av treet


Sad clown.jpg

Du roter i et dødsbo

Denne artikkelen ble aldri fullført, fordi forfatteren døde under mystiske omstendigheter. Du kan redde den fra dødsboet ved å arve den før den slenges på dynga sammen med artikkelforfatterens andre eiendeler.