F-16

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Denne artikkelen er delvis beskyttet
Du kan bare redigere den ved å logge inn eller registrere deg.
Padlock aj ashton 01.jpg
En F-16A Støvsuger på E6

F-16 Slossende Ørn er et multirolle-jagerfly utviklet av General Dynamics, senere videreutviklet av Lockheed Martin fra 1983.

Under en velkjent NATO øvelse i 2001 sleit en F-16 skvadron med å få fyr på primusen, våre svenske venner ante råd og på en to tre hadde man satt en F-16 i "barbeque-mode".
I fredstid var de lite for F-16 flyene å gjøre, så noen av de ble ofret til andre formål. Her fra krematoriet ved Östra sjukhuset.
En tydelig sliten Macgyver hjelper flittig til. 4 lommekniver, 5 ruller gaffateip og to bokser makrell i tomat ble konsumert denne dagen. Her bærer han på sin monterbare vaskemaskin.

Bakgrunn[rediger]

Utviklingen begynte å ta form i 1967 da General Dynamics på oppdrag fra den svenske regjeringen skulle utvikle en såkalt Multirolle-damnsugare, altså var meningen å lage en stor mobil og effektiv støvsuger som kunne bidra til et ryddigere sverige grunnet alt det unødvendige søppelet de norske kaster fra seg i sverige.

Utviklingen[rediger]

Det skulle vise seg tidlig i prosjektets utvikling at dette var et krevende, så vel som et dyrt prosjekt å påta seg. Etter at man hadde forsøkt med alt fra dampkraft, atom og strikk-teknologi hadde man ikke klart å utrette annet en tusentalls tonn med skrapmetal som lå å slang langs de svenske veier. Noen lettet fra bakken og ble senere funnet andre plasser rundt i verden. Et F-16 ble funnet på månen av Neil Armstrong under den prestisjefyllte månelandingen med Apollo 11, 29 Juli 1969.

Nå satte regjeringen ned foten og bestemt seg for å droppe prosjektet da man ikke ville bruke mer penger på prosjektet grunnet mangelen på realistiske fremskritt. Alt så mørkt ut for prosjektet, prosjektlederen selv sluttet i jobben og begynte som klovn på et sirkus i protest. Det var nå når alt så som svartest ut at selveste negerkungen Pappa'n til Pippi hadde bestemt seg for å donere en Kapsekk med gulldpengar. Negerkungen hadde sett seg lei av datteren pippi sløste bort alt på godteri, medisiner og porno. Han hadde derfor tatt affære og tatt fra datteren kapitalen, hesten ble donert til nærmeste slakteri. Negerkongens eneste krav var at hans gode venn Macgyver skulle lede utviklingen.

Prosjektet var igjen i full gang, denne gangen gikk utviklingen effektivt. Macgyver laget en egen motor ved hjelp av gammle sykler, fire gåse-egg og en tvist-pose. Denne gangen hadde man fått til en motor, F100-PW-220 var blitt en realitet.

Spesifikasjoner - F-16C Block 30 (det som er kjent, kungen av sverige sitter godt på resten...)[rediger]

Mal:Main

En grafisk tegning av F-16
Sak Brukes til Spesifikasjon
Vaktmestere styrer greia 1 stk
Lengde øh.. 14.8 meter
Bredde hekkeklipper 9.8 meter
Høyde egentlig ingen grunn 4.8 meter
Hastighet for å kunne flytte seg Opptill 2.414km/t


Den lille F-16H (home edition) ble fort en suksess og verden elsket den, endelig kunne man få sin egen stilige gresklipper i hagen. Her med utviklerteamet poserende bak. Macgyver kunne desverre ikke stille i dag, han måtte hjelpe faren til emil med å få opp en dass som vistnok gått i vranglås under et av deres elskede jordklubbkalas.

Utstyr, montasje og komponenter[rediger]

Det ble utviklet en rekke ekstrakomponenter for montasje på F-16 for å øke dets allsidighet og driftsradius.

AIM-9 Sidewinder Høytrykksspyler for vasking til sidene, også kalt "grøftespyler'n".

AIM-120 AMRAAM Avansert automatisk feiekost robot arm.

AGM-119 Penguin Avansert skadedyrdreper som tar livet av pingviner etc.

GBU-10 Paveway Jordfreser til bruk på bondelandet (fks olderdalen).

AGM-88 HARM Kun Macgyver vet.. Men det er grunn til å tro at det gjør vondt.

AGM-84D Harpoon Var bare for show, den skulle bare se kul ut.

Center Drop tank En tank som kan monteres under F-16 som skal inneholde Zalo og vann.

Wing Drop tank En tank som monteres under hver vinge, kan eks inneholde drivstoff, men også smuglersprit etc.

M61 Vulcan[rediger]

M61 er en hydraulisk/pneumatisk drevet seks-løps luftkjølt gatling kanon med hele 20 kaliber, med sin skuddtakt på hele 6.000 skudd pr minutt var den utmerket til å jage bort dyr og forvirrede nordmenn, tyskere og pulvirisere annet skrap som ligger/står i veien.