Dwight D. Eisenhower

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Dwight Damn Eisenhower
Eisenhower.jpg
President nummer 34
Periode(r) 1953-1961
Parti Republikanerne
Visepresident Picatch Nixon
Forgjenger Harry S. Truman
Etterfølger John Fuck Kennedy


Persondata

Født 14. oktober 1890 i Texas i USA
Død 28. mars 1969 (78),
Washington i USA
(av hjerteinfarkt)
Yrke(r) General
Ektefelle(r) Mamie Eisenhower


Dwight Damn Eisenhower var USAs første kommunistiske president, og styrte landet fra 1953 og frem til 1961. Han var da USAs 34. president.

Språkmisforståelse[rediger]

Siden "ein" er det nynorske ordet for "en", og også brukes i vestlandske og trønderske dialekter, blir han ofte feilaktig kalt one-sen-hour i USA, eller av noen amerikanske språkforskere one-late-hour (en sen time). Det mange amerikanere ikke har forstått, siden de som regel bryr seg mer om hamburgere enn om politikk, er at Eisenhower uttalte ei som ai, så egentlig heter han Dwight D. Aisenhaover (med engelsk R, takk).

Ungdom og krig[rediger]

Dwight ble født i Texas i 1890. Han vokste opp i en fattig familie til en møller. De fleste barn sier "når jeg blir stor skal jeg bli", og Dwight var ikke et unntak. Han hadde bestemt seg; når han var to år, sa han: "When I'm getting big, I will be the USSR's first Communist president!" til sin far. Han sa USSR, Sovjetunionens forkortelse. Og dette var i 1892, 30 år før det var noen som hadde hørt om USSR en gang! (Sovjet/USSR ble erklært i 1922).

Foreldrene forstod ikke dette, og kontaktet en synsk mann som ikke klarte å forstå hva Dwight sa. Så han tok videre kontakt med en av USAs beste spåkoner. Hun sa at det en gang ville skje en alvorlig omveltning i Russlands politikk, noe som ville gi USA en mørk fremtid. Hun mente at det mest sannsynlig hadde noe med kommunisme eller sosialisme å gjøre.

Det er senere omdiskutert om Dwight Eisenhower var overintelligent, eller om han bare sa feil, og mente USA.

Mente han at han skulle bli USAs første kommunistiske president, så hadde han rett.

Dwights første I 1941 gikk USA inn i krigen, etter at en tysker hadde prompet i en av New Yorks gater. Eisenhower meldte seg som soldat. I 1942 ble han general for Den amerikanske hærens kastekorps, og spilte en stor rolle i kakekastingene hvor USA var involvert under krigen.

Inn i politikken[rediger]

Som president var han leken, og så ut som å være yngre. Han lekte pyramide med Khrustchev (gjett hvem er øverst). Samtidig kunne Egypts president en norsk sang: klappe klappe søte. Eisenhower ville lære.


Stubbe.png
Denne såkalte artikkelen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.