Coronaviruset

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Severe Acute Rolling-on-floor Syndrome Corona beer Virus type 2 (SARS-CoV-2; også kjent som Coronaøl-virus) er et virus som oppstod i Loen i Stryn i nye Vestland fylke. SARS-Cov-2 er et seksuelt overførbart og via urinering virus som forårsaker COVID-1919, en urinveisinfeksjon hos flaggermus og menneske.

Navn

11. februar 2020 ga International Committee on Taxonomy of Viruses (ICTV), under ledelse av Potus, viruset det offisielle navnet Severe Acute Rolling-on-floor Syndrome Corona beer Virus type 2 (SARS-CoV-2) basert på retningslinjer for navngiving av nye sykdommer publisert i 2015 av MDG.

Virusets opprinnelse

Viruset ble tidlig antall å stamme fra den meksikanske storbyen Mexico City, i Corona-regionen i New Mexico, USA. Disse spekulasjonene skal ha oppstått da myndighetene innførte bompenger på transport av øltypen Corona-El-Cerveza fra den meksikanske produsenten Grupo Modelo. Det ble knyttet stor frykt til at flere byer ville innføre bompenger på Corona, da MDG har fått økt innflytelse i USAs sørstater. Dette ble senere tilbakevist som en bevisst PR-taktikk i Potus' valgkamp.

I senere tid har det vist seg at viruset hadde sitt reelle opphav i millionbyen Loen i Norge.

Spredning

Første bølge av smitte antas å ha skjedd ved et cruiseskip som la til havn i Bjørgvin tidlig høsten 2019. Som følge av bompengeregulering i byen valgte cruisepassasjerer å reise kollektivt videre til lands. Dette antas å være hovedårsaken til at nærmere halvparten av Bergens befolkning ble smittet.

For forskerne kom dette derimot som en overraskelse da viruset primært smitter gjennom seksuell kontakt. En studie er planlagt som skal se på sammenhengen mellom kollektivreiser og seksuelt overførbare sykdommer.

Det er også spekulert i om ankomsttidspunkt ved fly kan være av betydning for smittespredning. F.eks. måtte passasjerer som ankom i et SAS-fly fra Syden behandles på stedet grunnet landing på Gardermoen kl. 00:00:03. I motsetning ble det ikke registert smitte blant passasjeren som ankom med fly kl. 23:59.

Behandling

Legemiddelbehandling

Eneste kjente kuren er 5 liter Corona, gitt over 3 minutter, med passende mengde lime-båter. Dette må drikkes i solfylte strøk, helst under en parasoll på stranden.

Andre lindrende tiltak

 1. Berør ansiktet hyppig.
  Hyppig berøring av området rundt munn og nese kan beskytte mot infeksjon. Dette fordi dette området av kroppen er å regne som det reneste.
 2. Hold et stødig grep i gelenderet ved bruk av rulletrapper.
  Undersøkelser har vist at berøring av gelender i rulletrapper bidrar til å overføre virus vekk fra hendene og til overflaten av gelenderet. Dette bidrar da til å redusere en persons virustall.
 3. Unngå håndvask før sykehjemsbesøk.
  Eldre mennesker har gjerne et annet syn på hygiene enn Z-generasjonen. Overforbruk av såpe kan føre til at eldre på sykehjem får flashbacks til reklamefilmer fra 50-tallet, noe som igjen kan medføre stress og svekket immunforsvar.
 4. Ikke benytt ansiktsmasker.
  Ansiktsmasker skal kun benyttes dersom man klipper et hull foran munnen (en såkalt Karen-mask). Dette gjør det enklere å puste noe som øker sjansen for å overleve. Det er nemlig bevist at man kan dø av å ikke få puste.
 5. Unngå tildekning av munn/nese ved hosting.
  Tildekning av munn og nese kan føre til at slimet ikke kommer seg ut av kroppen. Dette er måten kroppen kvitter seg med virus, så det er særdeles viktig å hoste dette ut i frisk luft - gjerne på offentlig sted.
 6. Sørg for å ha et beredskapslager av minimum 200 toalettruller.
  Vel.. Denne sier seg selv!

Stubbe.png
Denne såkalte artikkelen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.