Boms

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Boms
"Har du noen kroner til meg?"
"Har du noen kroner til meg?"
Vitenskapelig(e)
navn:
Hjemlus Tiggikus
Norsk(e) navn: Tigger, Innvandrer
Hører til: Drapslista til Siv Jensen
Antall arter: Estimert rundt 300 000
Habitat: Parker og utenfor Vinmonopolet
Utbredelse: Gata
Delgrupper:

«Nei, jeg har ikke noen kroner til deg! Skaff deg en jobb!»

- Siv Jensen om bomser

«Nei men se der ja, en ny lommebok!»

- Bomser om pappkrus

En Boms (Hjemlus Tiggikus), kalles også narkis og uteligger, og er en kjent art som ofte befinner seg i norske byer. Typiske kjennetegn er mangel på hus og darlig kroppslukt. Bomser holder som oftest til på parkbenker og gatehjørner hvor de er kjent for å misbruke forskjellige rusmidler og onanere. Mange ser på bomser som bunnen av samfunnet, men livet som boms er faktisk ikke så ille som man skulle tro. Bomser slipper for eksempel å jobbe, dusje, betale skatt og følge sosiale normer. De kan også fungere som gode verktøy. Er du for eksempel mindreårig og er på utkikk etter alkohol, kan du spørre en boms om å kjøpe til deg. Er du heller på utkikk etter narkotika, vet som regel en boms hvor dette kan anskaffes.

En boms av typen Alkoholiker som sover på en parkbenk i Praha, Tsjekkia.
Bob Marley som opptrer bofelo soldja i 1977 foran 300 mennesker i Springfield, Jamaica. Her tjente han en fet sum på 300 dollar.
Guden over alle bomser, panteautomaten.

Utbredelse[rediger]

De første bomsene ble oppdaget ved Akerselva i Oslo i 2006. Forskere er enda ikke helt sikker på hvor de kommer fra, men det antas at det har noe å gjøre med oppfinnelsen av NAV det samme året. Etter de første bomsene ble oppdaget, spredte fenomenet seg raskt utover landet. Såkalte Alkoholikere befinner seg som oftest utenfor Vinmonopolet, mens Tiggere befinner seg ofte på parkbenker og utenfor 7-Eleven. Narkomane derimot henger ofte rundt i undergrunnstuneller og på bussholdeplasser.

Skjeldne bomser[rediger]

I oslo finner man hovedsaklig narkomane og alkoholikere, men det bor også en skjelden type boms i Oslo ved navn politikere. Disse bomsene må man passe ekstra godt på å ikke treffe på, ettersom de vil tvinge deg til å betale skatt. Jehovas vitner er en annen type skjelden boms som man kan finne i både Oslo og Bergen, disse bomsene går som oftest rundt for å spørre om du har latt Jesus slippe inn i livet ditt. Her lønner det seg å svare ja med mindre du har en halvtime å kaste bort.

Samfunnsrolle[rediger]

Noe som de fleste ikke vet er at bomser har en veldig viktig rolle i samfunnet. En av metodene de er kjent for å bruke for å anskaffe penger til alkohol er flaskepanting, og dessverre er det mange hensynsløse nordmenn som kaster flasker i naturen. Heldigvis for oss, plukker bomsene opp disse flaskene for å pante dem. Dette fungerer i praksis som søppelplukking. Søppelmenn har siden 2010 vært veldig kritisk til dette, og har flere ganger sagt til media at bomser stjeler arbeidet deres. I 2013 ble det opprettet en lov som hindrer bomser i å plukke opp flasker, men dette var nytteløst. Den dag i dag finner du ofte bomser luskende rundt i busker på jakt etter tomflasker.

Religion[rediger]

De fleste bomser er tilhengere av panteisme, men man finner også flere bomser som er tilhengere av Islam og Kristendommen. Spesielt i Oslo og Bergen befinner det seg mange muslimske bomser. I nyere tider har det også vært en oppgang i rumenske bomser som hovedsakelig tror på søppelguden. I Jamaica derimot, finner du ofte bomser som er tilhengere av rastafarianisme. Bob Marley for eksempel, var en velkjent boms i springfield sitt horestrøk hvor han var kjent blant folk i området for a synge bofelo soldja for en dollar i det lokale horestrøket.

Kjente bomsaktiviteter[rediger]

  • Rusmisbruk
  • Bading i søppelkasser
  • Flaskepanting
  • Tigging
  • Offentlig onanering

Bemerkelsesverdige bomser[rediger]