Bob Marley

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

«Han har jeg hørt om... Spiller ikke han i The Simpsons?»

- Jonas Lie om Bob Marley

Bob Homer Marley (født 6. februar 1945, død 29. februar 1959) Ble født en tidlig onsdag morgen i byen Springfield, Jamaica. Noen påstar han levde et ungt liv og døde en sen tirsdag kveld i Metropolis, noen mener han lever sammen med Obi Wan Kenobi og Elvis den dag i dag. men alle vet selvfølgelig at han lever sammen med MacGyver. Marley regnes som den største motstanderne av doping i Proffsykkelsirkuset.

Bob Marley


Bob av Springfield

B7S51CAIW5I6SCAFSH77PCA7MSMMICAEJT3SJCAQOT9FJCA429UX8CASA0PA8CAPYOVIGCA7DZ7YKCATK9XBFCA80Y89MCAWOFWAQCAYQLPR1CAJ8VX0SCAA2IEUTCA2BK51UCARJNH5LCAFB4QLLCAYH64ZD.jpg "Ganja!": ~ Bob Marleys første ord!
Navn: Bob Marley
Regjerte: Springfield's horestrøk
Født: 6. februar 1945
Død: 29. februar 1959
Foreldre: Otto og Mac Gyver Marley
Ektefeller: Alpha Beta Rita
Barn: 16,5

Liv[rediger]

Tidlig oppvekst[rediger]

Bob marley har en kul sang som hetter bofelo soldja den skrev han da hann var 8 år gamal her er litt fakta om bob: Bob Marley ble født tidlig på morgenen, men var sent ute med alt annet han gjorde. Han lærte ikke å gå før han var 9 3/4 år, merkelig nok kunne han sykle allerede i en alder av 5 1/2. Hans tidlige tur på sykkel regnes å komme av at hans far døde av en dårlig Brownie da Bob bare var 3 1/3 år gammel. Bob ble raskt regnet som et stort talent på sykkel i den lille bygda Springfield, men han gikk fort lei hjemplassen og bestemte seg for å sykle seg ut i Verden. Da han i en alder av 4 2/5 år kom til Europa, etter å ha vært den første til å sykle over Atlanterhavet, fikk han raskt tilbud fra de store sykkellagene på kontinentet. Bob ble med på laget CSC, og startet sammen med lagkameratene Bob Dole, Bob Saget og Bob Geldof det relativt kjente sykkelrittet Tour de France, som Marley ikke bare vant den første gangen, men også de neste 14 gangene. Marley er derfor den mestvinnende i Tour de France gjennom tidene. han har bare ståt på ski en gang og jikk over til ski. Bob elsket byggmester bob da han var liten. bob likte veldig godt og spise squash og drikke squashjuice. bobs store drøm da han var liten var og bli proff basket spiller i NBA. bob som liten elsket og kaste stoler på lærerene sine. han var bjåkmaker. bobs hobby da han var liten var og kalle gamle damer for oterfiser og havne i fengsel.

Senere oppvekst[rediger]

I 1956, da Bob var 14 3/7 år, fikk han et kraftig anfall av livmorkreft og valgte å avslutte sin sykkelkariære. Bob startet da sin kariære som visesanger. Visesang hadde altid vært en stor lidenskap for Marley, dette kom av at visesang var den eneste måten han kunne uttrykke seg på i lange tider, ettersom han ikke lærte seg å snakke før han var 9 1/3 år gammel. Bob samlet sammen sine hvalfangervenner fra Norge, og startet opp visesanggruppen "Bob Marley and the Whailers". Gruppen turnerte store deler av Europa på slutten av 50-tallet, og ble kjent for sine flotte melodier og meningsfulle og slagkraftige tekster. De fikk flere listetopper både i Europa og på Billboard listen i USA.

Seneste oppvekst[rediger]

Bob Marley ga seg på topp som visesanger etter hitten [[kiss my baby ass liv sammen, og fikk i januar/februar 1959 16 barn. Den eneste verdt å nevne her er sønnen Ziggy Bart som senere opprettet bladet Playboy og ble en dyktig kunstner. I slutten av 1958 startet Bob og hans kone filmstudoiet Marley Studios et sted i India, noe som i dag regnes å være forløperen til den semikjente filmindustrien Bollywood. Bob Marley, hans kone Alpha Beta Rita og deres barn produserte og spilte i en rekke kjente filmer i begynnelsen av 1950 . Av disse kan vi blant annet nevne den 9 ganger Oscarvinnende filmen The Sound of Music og den 8 ganger Grammyvinnende filmen Ocean's Eighteen.

Aller siste oppvekst[rediger]

Bob Marleys liv "endte" tragisk en sen tirsdag kveld 29. februar 1959 da han bare var 19 7/8 år. Bob hadde takket ja til en veldedighetskonsert sammen med gruppen som ble holdt under en Mardi Gras feiring i Metropolis. Det tragiske "dødsfallet" intraff da Bob skulle gjennomføre et sykkelstunt på scenen under konserten. Det hele gikk ubegripelig galt da en kolisjon med, ironisk nok, en dårlig Brownie førte til at sykkelen kom ut av kontroll, Bob falt av og landet hardt på hodet. Han "døde" umiddelbart av nyresvikt. I tiden etter "dødsfallet" var det landesorg over hele verden. Dagen 29. februar blir hvert år feiret som en hyllest til legenden Marley, og Elton John skrev sangen Candle in the Wind til minne om sin store helt og forbilde.

Ubrekreftet Informasjon[rediger]

Det går en urban myte om at Bob Marley ble vekket til live igjen i år 1991 av Ozzy Osbourne og Bel Biv DeVoe. Han syklet så opp fra Helevete den 9119 dagen derpå med en bag full av røykelaks og ganja, noe som vokser i øret til George Bush. Som tidligere nevnt bor han for øyeblikket sammen med MacGyver, men ingen har i realiteten observert ham der.herregud

Kjente sanger[rediger]

 • Oops!...I Did It Again (1956)
 • Barbie Girl (1956)
 • One Blow (1956)
 • chrac (1957)
 • Roses Are Red (1957)
 • I'm a Slave 4 U (1957)
 • My Oh My (1957)
 • My Prerogative (1957)
 • Doctor Jones (1958)
 • We are the World, We have the children (1958)
 • Mrs. Robinson (1958)
 • Baby One More Time (1958)
 • I shot the jerkoff" (1958)

Filmografi[rediger]

Se også[rediger]