Bøssebærer

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

«I Molde bær I bøssa di!»

- Moldemodifikasjon om bøssebæring

«En bøsse. Bøssen. alle bøssene.»

- Henrik Ibsen om bøssebæring

«En bøsse? Lig langt fan unda mej lige nu! Leg er for fan ingen bøsse!»

- Danske om bøsser (homoer)

«Åh, helvete! En bøssebærer! fort, alle, spill dø. Vi var aldri her!»

- Pappa

Å være en bøssebærer er en frivillig dugnadjobb (drittjobb) som innebærer at man får en innsamlingsbøsse man skal bruke til å samle penger i. En bøssebærer er enten en 14 år gammel konfirmant, en blodkristen hjernevasket 30 åring, eller en kristen pensjonist som tydelig har unnagjort sine glansår. Uansett er disse på misjon fra høyere makter for å samle inn penger til urimelige og unødvendige tiltak. Deres ofre er vanligvis hjemmeværende småbarnsforeldre, pensjonister eller uheldige stakkarer som ikke har vindu til å se hvem som banker på.


Hvor finner man bøssebærere?[rediger]

Bøssebærere er overalt og kommer stort sett hele året. Men spesielt i sammenheng med "leger uten grenser", konfirmasjoner, Røde kors aksjoner eller en lokal basar. Hvis det foregår en form for TV-aksjon på fjernsynet ditt, eller det er rundt Mai, kan man forvente at det ringer på døra. Heldigvis for disse offentlige varslene, er det nå lettere å slukke lys, låse døra og gjemme bilen. Først fant man kun bøssebærere i lokale småbygder, men folkeslaget har spredd seg og er nå å finne i storbyer.


Kun få detaljer kan røpe at en bøssebærer er skyld i dette lovbruddet

Hvordan unngå bøssebærere?[rediger]

For 10 år siden holdt det å låse dørene, trekke for gardinene, skru av TV'en ignorere ringeklokka og late som om man ikke var hjemme. Men i dagens samfunn er ikke det nok lengre. Bøssebærere knuser vinduer, bryter opp dører, stjeler vedkubber, stikker brosjyrer i dørkarmen og driter på dørstokken dersom man ignorerer dem. I dag er eneste utvei rett og slett å true dem på livet for å få dem bort. Da må man snakke språket bøssebæreren snakker. Gjerne vis skarpe gjenstander, den store samlingen med pistoler eller hent golfkølla under samtalen. Forklar at du ikke har penger, Vipps eller bankkort mens du strammer grepet rundt våpenet du besitter, og slå igjen døra.

En mer human og lovlig måte å bli kvitt parasittene er å ha et part tusen tyske mark liggende i huset som du kan gi til bøssebæreren. Det er fullt mulig at individet som samler inn penger klarer å legge sammen to og to; og avslører deg i å donere to papirlapper uten verdi, og til det problemet har forskere og utslitte studenter ved NTNU ikke klart å finne en løsning.

Hvorfor samle inn penger[rediger]

Det er en rekke ulike grunner til at disse personene samler inn kontanter. Den mest vanlige grunnen er at fattige barn i Afrika trenger mer penger.