Alfred Nobel

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

«Han anklager meg for å ha funnet opp dynamitten.»

- MacGyver om Alfred Nobel

Alfred Nobel, født 21, oktober 1833 i Oslo vest-Sverige,Død 10. Desember, 1869 i Rom, Italia. var en skoleknuser, tigger, gangster , general og oppfinner av Nobelsprisen, men mest kjent for å være oppfinner av Nobelprisen.

Tidlig liv[rediger]

Nobel er sønn av en melke-tyv og en sveitsisk brunbjørn i Grynteløkka i Oslo, Nobel er kjent for å ikke gjøre det serlig bra på skolen, siden han sprengte den på første skoledag i kjemitimen. Da bestemte foreldrene og brødrene Per og Pål, flytte til St. Petersburg, i 1839, moren dødde etter at faren Imam Nobel hadde solgt pelsen hennes til et moteshow som de fikk 49 øre for og faren ble dedgradert til Russisk Statsminister, så Nobel ikke kunne lenge få sparepenger og kjøpe sin først hore.

Siden han ikke lenger gikk på skolen pleide han å jobbe som tiggermusikker for 2 kroner per. måned, men oppdaget 5 år senre at man tjente 4 kroner på et år som en vanlig tigger, så han byttet jobb, på fritida pleide han å gå i bystrøk sammen med andre tapere som Lenin og Adolf Hitler.

Suksess[rediger]

I 1846 forfremmet Mafiaen Lenin til hersker over Russland og Hitler til keiser over Tyskland, da sluttet Nobel i Mafiaen siden siden han var nå den største taperen i gjengen sin, at han sluttet og meldte seg som peisvakt under navnet Askeladden for faren, i 1848 ble brødrene Per og Pål skremt av Monstret under senga, og hadde konkurranse hvem som tok selvmord raskest.

  • Monstert vant så Nobel fikk en kiste med gull som straff siden han ikke engang startet motorsaga si, så faren sendte han til Stockholm i Sverige med gullkista.

I Stockholm brukte han meste av formuen sin for å ta fem års språkundervisning i engelsk, finnsk, norsk, dansk, koreansk,nord-svensk, sør-svensk og vest-svensk, men lærte seg bare vest-svensk( selvom snakket og skrev det flyttende). Forskere sier at grunnen til at han ikke lærte seg de andre språkene var at han hadde Homer Simpson som språklærer i de syv første språkene.

Når Alfred hadde komt seg hjem fra teparty hos Saddam Hussein, hadde Lenin tatt teletubbiene hans.