Alexander Rybak

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Alexander Rybak


Konge av Melodi Grand Prix

Rybak.jpeg
Navn Аляксандр Ігаравіч Рыбак
Regjerte 2009
Født 13. mai 1986
Død Ikke ennå, men KGB er ute etter ham
Foreldre Hviterussiske
Ektefeller(r) Et eventyr
Barn ingen


Denne artikkelen er delvis beskyttet
Du kan bare redigere den ved å logge inn eller registrere deg.
Padlock aj ashton 01.jpg

«I'm in love with a fairytale. Åh herregud det e så deilig!»

- Per Sundnes om Alexander Rybak

«Herregud, hva har jeg gjort!?»

- Alexander Rybak om Per Sundnes

«Det å spelle fiolin og synge samtidig, det er jo fysisk umulig.»

- Jahn Teigen om Alexander Rybak

«Han er jo litt søt da.»

- MacGyver om Alexander Rybak

«Fioliner vokser ikke på trær.»

- Alexander Rybak om gi bort fioliner

«De er jo lagd av tre så de gjør på en måte det.»

- Anonym om Alexanders kommentar

«Rybak?Er ikke det han derre smurfen?»

- Linni Meister om Alexander Rybak

Alexander Rybak (eller Аляксандр Ігаравіч Рыбак som han egentlig heter) (født 13.05.86) er en norsk/russisk/sovjetisk/hviterussisk eventyrfigur. Han er mest kjent for å kunne spille fiolin og synge samtidig, samt for å ha blåst Tone Damli Aaberge og andre deltakere i den norske finalen av Melodi Grand Prix av scenen.


Yngre år

Selv om det ikke er mange årene siden han ble født, er deler av hans barndom blitt offentlig kjent, via Se & Hør. Alexander Rybak ble født 13. mai 1986 i en liten brakke i Sovjetunionen. Foreldrene hans var brennende kommunister, og da Sovjetunionen ble splittet opp, og kommunismen forsvant, flyttet foreldrene sammen med lille Alexander til det andre kommunistiske landet i Europa, Norge. Etter 48 timer på lasteplanet til yrkessjåføren Pjotr Litshmankov, hoppet familien av på Nesodden i Akershus. Her kjøpte familien et hus under falsk identitet, og skiftet etter hvert navn fra Рыбак til Rybak, som høres litt norskere ut.

Rybaks eneste eiendel i Sovjetunionen var en fiolin han hadde arvet fra sin bestefar, som ble drept av bolsjevikene under Vladimir Lenins styre. Rybak spilte sørgesanger på fiolinen dag og natt til minne om sin bestefar, og det sies at dette var en av grunnene til at de måtte rømme landet.


Рыбак, med den karakteristiske tungen stikkende ut.

Eldre år

I Norge fikk Alexander Rybak midler til å forbedre seg som et musikalt talent. Trygden som foreldrene hans fikk ble satset fullt og helt på musikkskole for lille Alexander. Musikklærerne hans sa flere ganger at han var et geni, og at han kom til å bli noe stort. I 2006 fikk Rybak en kjempesjanse, og meldte seg på KjempesjansenNRK. I dette programmet sang han samtidig som han spilte fiolin! Dette tok publikum med storm, og Rybak vant overlegent et studiestipend på 500.000 kroner.

Ved hjelp av studiestipendet kom Rybak inn på musikkkonservatoriet i Trondheim, hvor han skulle møte sin framtidige kone, Hairy Victoria Tale, ofte bare kalt Fairytale. I 2008 skrev Rybak en sang om sin kjære kone, som han kalte for Fairytale. (Hun byttet i mai 2009 navn til Ingrid Berg Mehus.) Denne stilte han opp med i den norske finalen av Melodi Grand Prix, hvor han knuste de andre konkurrentene ved hjelp av den homofile dansegruppa Frikar.

To av medlemmene i Frikar gir Alexander tilsynelatende en orgasme, til alles store begeistring. Bare se på uttrykket i Rybaks ansikt.

Rybak fikk skryt for å ha bragt sammen flere kulturer på scenen - norsk folkemusikk, russisk folkemusikk, homofile dansere, fiolin og pene damer i bakgrunnen.

Rybak hadde i 2009 også en affære med Elisabeth Andreassen, men denne sies å ha tatt slutt da Hairy Tale truet med skilsmisse.

Enkelte har ofte påpekt at Rybak har en særs lang og karakteristisk tunge, som har til vane å komme fram når Rybak blir opphisset. Tykke øyenbryn og en svart vest er også kjennetegn på Rybak, som har uttalt at disse er blitt varemerker, og at alle som prøver å kopiere hans stil vil bli politianmeldt.

Når Rybak setter seg ned for å skrive nye sanger søker han inspirasjon i mygg, pòkemon, Per Sundnes, søte jenter og andre landeplager. Til tross for at alle sangene hans handler om det samme, elsker alle Alexander Ryak. Media er dessuten blitt Rybaks nye bestevenn. Til Media, eller "Anders" som Rybak selv kaller han, forteller han åpent om alt han har på hjertet. Alexander har nemlig fått høre at det hjelper å snakke med noen. Media er dessuten en slik en god venn at han skriver fyldig rapport om Rybak som Rybak selv (og hele kongeriket) får lese kort tid etterpå. Kjempesnilt, synes Alexander Rybak.

Natt til 17. mai ble det klart at Alexander Rybak hadde vunnet Eurovision Song Contest med den fengende sangen om sin kjære kone, Fairytale. Rybak greide ikke bare å vinne, men fikk også den høyeste poengsummen noensinne, og slo dermed finske Lordi. Finske myndigheter har erklært landesorg over det inntrufne. Det var bare noen sure potte-land i Øst-Europa som ikke gav Rybak "masse poeng", altså 8, 10 eller 12.

Konspirasjoner

Godt eksempel på den busken han har over øynene, selv om tungen mangler. Egentlig er dette to sensurstreker som ble plassert der av MacGyver.

Samtidig med at Alexander Rybak fikk stor suksess i sammenheng med Melodi Grand Prix, oppsto det flere konspirasjonsteorier rundt ham. En av de største er at det ikke er Alexander som synger, siden det fysisk sett er umulig å synge og spille fiolin samtidig. Superhelten Fanthomas greide å bevise at det faktisk var Jahn Teigen som sang for ham. Selv om begivenheten faktisk er fanget på film, var det nesten ingen som trodde på ham. Samtidig kom det også fram at Rybak hadde stjålet sangen fra en russisk gnom, som viste seg å være hans egen far som han ikke hadde sett på 20 år.

Etter hans MGP-seier i Russland 16. mai 2009, dukket det opp enda en konspirasjonsteori om at Rybak hadde bestukket de Øst-Europeiske landene, siden det ikke er ofte at nordmenn får høye poengsummer fra disse landene. Gode Eksempler er Jahn Teigens Mil etter mil etter mil etter mil etter mil etter mil etter mil og Finn Kalviks Aldri i livet har jeg vunnet MGP. Teorien har imidlertid blitt forkastet av statsminister Jens Stoltenberg, som for øvrig var stolt av mer enn bare berg på denne kvelden. Han lovet å bla opp et par ekstra tusenlapper i anledning tilstelningen neste år, takket være Rybaks seier. Også Russlands president statsminister, Vladimir Putin, hevder at denne teorien må forkastes. Men alle vet at man må ta hans ord med en klype salt.