Øya Sodor

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Kart over Øya Sodor.
(Kilde: Google Maps)

«Hallo, Nord-Korea!»

- Forvirret rockeband på konsert på Øya Sodor

«Du klarer ikke noe som helst, din forvrengte forhud-antilope! Hvorfor er det kun idioter som jobber her?!»

- Herr Hardbæsj til Tormod-Pål

«Du tror du er senteret av universet.»

- Tante Kukhild til Herr Hardbæsj

Øya Sodor er Thomas-togets hjemsted, og styres for tiden som et diktatur under ledelse av Hans Ekselens Herr Hardbæsj. Øya er beryktet for mangelen på menneskerettigheter, neglisjering av arbeidsmiljøloven, og en epidemi av dysleksi (som har medført av øya er satt under karantene av resten av verdenssamfunnet for å holde smittefaren i sjakk).

Etymologi[rediger]

Øyas homofile historie har fremdeles stor kulturell betydning.

Navnet "Øya Sodor" består av to ord (gjett hvilke), begge med høyst uinteressante bakhistorier.

"Øya" kommer av det åpenbare faktum at Øya Sodor er nettopp det - en øy. "Sodor" har en langt mer komplisert betydning. Opprinnelig het det "Øya Sodom", hvilket kom av at en hippiesatan ville opprette en egen stat for homofile, hvor de kunne leve på trygg avstand fra fordommene i samfunnet forøvrig. Denne staten varte i nøyaktig én generasjon, til den siste skinkerytteren tok kvelden etter en lykkelig (og overraskende Aids-fri) alderdom. Øyas viktigste handelspartnere er Somalia, Island, Norge og Vatikanstaten.

To hundre år senere ble øya gjenoppdaget av Arne. Det første han så da han gikk i land var et gigantisk banner med øyas navn skrevet med blokkbokstaver, og under slike omstendigheter skulle man tro at selv en idiot av en dyslektiker skulle være i stand til å ivareta øyas navn. Dessverre var han tidenes homofob (fordi han mener tiss i rompe er veldig ekkelt), og vurderte en stund å kalle øya Egypt. For sikkerhets skyld googlet han ordet for å unngå eventuelle copyright-problemer, og oppdaget til sin store skuffelse at dette stedsnavnet var allerede tatt (attpåtil av muslimer). Tilsvarende opplevelser hadde han med Norge, Nord-Korea og Nordpolen. Da gav han opp og simpelthen kuttet ut den høyre halvdelen av siste bokstav, og man ente opp med et navn med ingen som helst betydning. Så fantastisk.

Struktur og hierarki[rediger]

Herr Hardbæsj.

Den eneste nevneverdige bedriften er øyas jernbanelinje, som styres av den beryktede arbeidslederen Herr Hardbæsj. Arbeidsmiljøloven eksisterer ikke i firmaet, og Herr Hardbæsj har for vane å skjelle ut de ansatte til tårer. De ansattes familier får ingen erstatning om en arbeidsulykke skulle ta knekken på en av deres kjære, noe familien til Tarzan Achmed fikk erfare da deres elskede familiemedlem ble meid ned av Per Arne Petrus.

Rasisme er svært utbredt, og å ikke være rasist anses som et grovt sosialt avvik. I isolerte tilfeller har tilfeldige muslimske ansatte blitt henrettet på stedet grunnet mistanker om at en helt vanlig arbeidsulykke egentlig var et terrorangrep (det var slik Mohammed Mostafa tok steget inn i evigheten).

Øya er ikke internasjonalt anerkjent som et eget land av andre enn Tubbiedalen (som heller ikke er anerkjent av noen), men likevel har Herr Hardbæsj ved minst én anledning talt i FN-salen i New York. Dette gikk heller dårlig da han ble buet for rasisme, hvilket han reagerte på med å erklære krig mot samtlige medlemsland. Njål Achmed (Tarzan Achmeds bror) påpekte at en jernbanelinje ikke kunne føre krig, men Herr Hardbæsj insisterte på at det ikke fantes noe Saddam Hussein kunne gjøre som ikke han også kunne få til. Hittil har krigshandlingene vært begrenset, men folket lever i konstant frykt for at Øst-Timor skal invadere. I tillegg er det en fare for at Herr Hardbæsj omsider skal få til å bæsje, et kataklysmisk dommedagscenario som vil utslette verden generelt og Øya Sodor spesielt.

Kjente beboere[rediger]

  • Herr Hardbæsj Medium:Eksempel.ogg(arbeidsleder, diktator og tidenes konemishandler)
  • Mohammed Mostafa (medarbeider henrettet på feilaktig grunnlag
  • Arne (medarbeider intenst hatet av Herr Hardbæsj)
  • Leif Børge (den eneste ansatte som evner å sette Herr Hardbæsj på plass)
  • Tarzan Achmed (ansatt som ble drept i en togulykke, noe Herr Hardbæsj var svært fornøyd med)
  • Casper Dæhli (en danskefaen)
  • Tormod Pål (den største taperen i universet)
  • Terje Mufasa (fyr med NRK P1-dialekt)
  • Jefferson Davis (redneck hatet av alle, og som hater alle)
  • Osama bin-Laden (siden Navy Seals drepte dobbeltgjengeren hans)


Krigen mot Svaldbar[rediger]

I 1999 starter Hr.Hardbæsj et nytt fiskefirma der han fisket fisk i Svalbarske fjorder. Dette førte til krig mellom Sodor og Svalbard. Det norske forsvaret satte straks ut krigskip i nærvannet til Sodor og beleiret hele driten i 214 dager. De brøt alle handelsavtaler med Sodor og bæsjet i kjellerne deres. På Sodor ble det mangel på mat og ressurser som førte til hungersnød og ekstrem fattigdom. Det endte med at Norge trakk seg inn og tokk kontrollen, men forlot senere øyen etter de fikk en avtale med Herr Hardbæsj som skulle få ham til å skaffe 100% likestilling og innta arbeidsmiljøloven igjen. Herr Hardbæsj skrev under på den, men brøt seinere kontrakten etter at Norge hadde dratt. Norge ble veldig sinte og sendte forespørsel til NATO om millitært hjelp, men fikk ikke godkjent forespørselen.


Norge og Sodor[rediger]

Norge og Sodor har et dårlig forhold, men Norge har ambassade der. Her er et bilde av den norske ambassadøren på Sodor, AddexioFlaske mann.png


Kilder[rediger]

En "kilde" er altså en referanse, ikke en "ferskvannskilde" eller noe i den dur. Dagens norsklekse, din resirkulerbare rennef****h***.

Gamle og nye land i Europa som det er all grunn til å vite noe om!
Vi skal være venner med noen, og kanskje krige mot andre en gang.
Trueu.jpg
Albanie · Allemagne · Andorre · Angleterre · Arménie · Azerbaïdjan · Autriche · Belgique · Biélorussie · Bosnie-Herzégovine · Bulgarie · Chypre · Crète · Croatie · Danemark · Dingdongsaker · Écosse · Édmarque · Espagne · Estonie · Finlande · France · Géorgie · Gibraltar · Grèce · Groland . Hongrie · Îles Féroé · Irlande · Irlande du Nord · Islande · Italie · Kosovo · Le Monde · Lettonie · Liechtenstein · Lituanie · Luxembourg · République de Macédoine · Malte · Moldavie · Monaco · Monténégro · Norvège · Orcades · Pays-Bas · Pays de Galles · Pologne · Portugal · République tchèque · Roumanie · Royaume-Uni · Russie · Saint-Marin · Serbie · Sicile · Slovaquie · Slovénie · Suède · Sud · Suisse · Tchécoslovaquie · Timor Leste · Turquie · Ukraine · Union Européenne · URSS · Vatican · Yougoslavie · Øya Sodor
Det er altfor få aksenter i norsk språk, som for eksempel accent aigu og accent grave, for ikke å snakke om accent circumflex.