Kvasir

Fra Ikkepedia
Revisjon per 22. mar. 2015 kl. 20:33 av Rody45 (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Firmalogo, som med fordel kunne ha vært større og i det minste, pusset opp

Kvasir er et norsk papirleksikon som ble utgitt i 1995. Senere har de lagt det inn på data.


Antallet treff eller klikk per måned

Kildehenvisning[rediger]

Norskefl.jpg

På Ikkepedia er det ikke ofte en trenger å lete etter kildehenvisninger, men i dette tilfelle er det på sin plass å vise til hva feilinformasjon kan lede til.

I leksikon finner en følgende: kvasi- (av lat. quasi, liksom), forstavelse som betegner at noe er uekte. Det skulle jo tyde på at det ikke er bare en uekte, men flere uekte. Utrolig. Dette minner jo om tiden lenge før data alderen, hvor en påsto at det var barn som var uekte, uten at noen kunne forklare hvordan det var mulig å komme ploppende ut at mors mage uten at det var ekte vare som kom. Skulle det liksom være en sau eller skilpadde en forventet ? Nei, leksikon som dette tilfelle het CAPLEX, skal en nå slettes ikke stole på. Jaggu skal en høre mye før nesen slutter å lukte ? Eller noe sånt.

Det er etter vår mening et særdeles godt eksempel på at du skal fortsatt holde deg til IKKEPEDIA når du skal ha edruelig, sannferdig informasjon. Her er det så bra at du ikke engang trenger å bruke Kvasir for å lete etter leksehjelp eller juksehjelp.

Historie[rediger]

Windows 2000 er en senere avart av Windows 93 og enda mere ustabilt.

Kvasir ble unnfanget i 1995 i forbindelse med lanseringen av Windows 95 i 1995. Det er kanskje en selvfølgelighet at 95 er 1995, men leseren må forstå at i slike leksikale sammenhenger gjelder det å være pinlig nøyaktig slik at en ikke skulle kunne få det intrykket at det f.eks var Windiows 93 vi snakket om, eller året 1993 for den saks skyld. Ikke for å snakke om hvis vi bommet på århundre, altså 1895. Nei, grøss og gru. Det ville jo i dette tilfellet være en direkte faktafeil vi ikke vil bli hengende med. Dere får med andre ord være noe overbærende med vår kanskje overdreven nøyaktighet i artikler av denne typen. Vi er ubeskjedne nok til å kalle dette Fakta. Vi liker egentlig ikke at noe kan bli benevnt selvskryt, men her, ja nettopp her er det på sin plass. På denne tiden ( altså som nevnt 1995) fikk folk en internettkatalog på døren en gang i året, sammen med årets telefonkatalog. Det er en ting som da må nevnes, og det er at en nå kan reservere seg mot å få katalogen levert på døren, og det følte vi var en så flott ting at vi på en måte var direkte forpliktet til å ta dette med i denne sammenheng, selv om det egentlig ikke hørte hjemme i denne artikkelen. En skal ikke alltid unnlate å ta med der fornuften seirer i universet eller hva det nå heter. Forskerne bak Kvasir mente nå at datateknologien var god nok til å erstatte papirutgaven. De programmerte en skisse av det som i dag er Kvasir, og allerede i 1997 ble Kvasirs database oppdatert med 4 nye Norske nettsider i måneden. Tenk det. Bare to år etterpå. Det er jo en formidabel utvikling i et til datidens randområder i forskning og utvikling. Skal en sammenligne med nåtiden, ville dette tilsi at en kunne arrangere vinterolympiade i Tromsø i 2007 2009, uten at Kulturfjompen Trond Giske trengte å være tilstede engang. Det ville være noe det.

OBS I neste opplag av papirutgaven vil det komme en retting som vi synes er betimelig å ta med her: Når det sies i artikkelen at internettkatalogen og telefonkatalogen blir levert på døren, så er det en sannhet med modifikasjoner. Det viser seg å være avhengig av distribusjonsfirma, om disse nevnte kataloger blir levert på døren eller lagt i postkassen. Postverket som har vært ombringer i en del tilfelle, har tillatt seg å legge katalogene i postkassen sammen med inkassovarsel, brev fra kemneren og andre ufyseligheter. Ikke for å nevne innkalling til dugnad på lekeplassen til de derre nabounga. Jaja, som leseren skjønner er det her en markant forskjell. Postverket har i tillegg lagt noen få i postboks. Dette siste er blitt rettet opp ganske ettertrykkelig, etter klage selvfølgelig, slik at katalogene ble raskt fjernet fra boksene og sendt rundt til abonnentene med drosje. Rett skal være rett. Kvasir etterstreber en lik behandling av kundene.

Her er det ikke mye feilskrift, og barna har til og med lagt flid i det

Høy produksjon


4 nye nettsider i måneden. Det er mange bokstaver det. Og tenk på all rettskrivingen som måtte produseres hver måned. Det er nesten ikke til å tro at noen på den tiden kunne rettskrive så mye på så kort tid. En kan jo bare se på utviklingen i dagens dataverden. Det var ikke mye som kunne blitt bedre, men det har jo vært utdanningseksplosjon da. Nå har mange unge gått på skole i mange år og studert og lest det meste og produsert side opp og side ned og det er blitt flott. Ikke en eneste skrivefeil er å se. Ikke for å snakke om bruken av å og og og og og å. Her har det virkelig vist seg at det å gå på skole, det gir resultater. Sier ikke mere.

Det en likevel kan ha som ankepunkt, er det med de evindelige kommafeilene.

Antagelig er det påvirkningen fra vestlandet og den derre nynorsken som gjør podene forvirret. Kor og kven og kosleis kan få den stødigste ungdom til å nøle i selv de enkleste setninger. Nei, kunne landet bare holde seg til det ene riktige målet, ville det meste være gjort i kommajungelen. Vi får bare håpe at regjeringen holder tungen rett i munnen i denne saken.

Innhold[rediger]

Utgått på dato

På hjemmesiden reklamerer selskapet for sitt telefaksnummer. Det borger ikke for særlig oppdatering hos det som skal være ledende datafirma.

Hva finner du[rediger]

Et raskt utdrag av hva hjemmesiden byr på og hvilke ord det søkes på hos Kvasir


Slike bilder kan du hente hos Kvasir hvis du søker på peeing.

Innstilling av alpinbinding

Innsunken brystvorte

Finn.no

Bobilutleie Kirkenes

Anita Pallenberg

Norges Takseringsforbund.

Peeing

Smiths venner

Innbydelse[rediger]

Kvasir innbyr brukerne til idedugnad.

Kvasir ber brukerne sende de tre første ordene de kommer på akkurat

Nå !

( MÅ VÆRE NORSK )


Dette sendes anonymt selvfølgelig til Kvasir enten per Telefaks (du finner nummeret på hjemmesiden nederst til høyre) , SMS til 8009448 (kr 12,-) eller mail: [email protected]

Dette vil gi en kvalifisert utvelgelse av ord, brukt i det norske vokabularet til enhver tilfeldig tid av et tilfeldig utvalg av tilfeldige personer av tilfeldig alder og kjønn.

Utvalget vil bli samlet, redigert og benyttet i databasen til Kvasir. Det vil i ettertid bli ganske interessant å se hva databasen vil bli benyttet til.

Redaksjonen har fått inn bidrag på Telex fra MS Brynhild, som er en noe eldre tankbåt, eid av herværende sørlandsrederi i Kristiansand. Vi må desverre melde at vi har hatt våre problemer med Telexmaskina i de siste tre månedene, da papirbåndet som det skrives på, eller rettere sagt hulles på, er brukt på begge sider og nytt bånd kan ikke skaffes på minst en måned.

Som de fleste tidligere sjømenn vet, så er jo denne komunikasjonsformen noe avlegs (ref: Semafor), slik at redaksjonen føler seg uskyldig i forsinkelsene i anskaffelsen av nye papirbånd. Det har ikke vært særlig suksess å bruke disse båndene på begge sider da det ikke er skriving på båndet, men hull i.

Det har vært fremkommet direkte feil i tolkingen av informasjonen på båndene på side to i og med at maskina ikke er innstillt på tosidig tolking av hull. Redaksjonen vil imidlertid godta innsendig på Telex om en måneds tid. En ber brukerne smøre seg med tolmod, eventuelt spenefett. Dette siste er ment som en liten morsom spøk en håper kan lyse litt opp i ventetiden.

Anonymitet[rediger]

Kvasir har avklart bruken av databasen med Datatilsynet.

Premie


Kvasir lover gode premier, hvor hovedgevinsten er et årsabonnement på magasinet Vi over 60.....

Et spennende magasin som og kan leses av de unge

Merknader[rediger]

Kvasir har besluttet å i ikke ta inn ord som kan oppfattes å være fra andre språk enn Norsk. Dette er avklart med FrP i Oslo. Selv om det ikke er forbud mot hverken flagg eller ord fra andre kulturer håper både FrP og Kvasir at en holder denne dugnaden ren og fri for utenlandsk innblanding når det nå for en gangs skyld arrangeres noe her i dette deilige landet vårt.

Som en siste oppfordring til deltagerne, IKKE SKRIV NOE OM HOLMENKOLLEN. Byrådsleder Lae i Oslo Kommune har bedt innstending om å få slippe alle kommentarer rund ombyggingen av skibakken. Kvasir ber alle merke seg dette. Kvasir håper å kunne unngå sensurering. Og husk: Det går mot lysere tider !


Ad

IDEDUGNADEN[rediger]

så er premiene allerede utbetalt. Vi ber om at en ikke sender inn flere forslag.

Som en kuriositet vil vi nevne at Per Sandberg (litt kjent FrP-politiker) har sendt en skarp reprimande til redaksjonen vedrørende manglende oppdateringer av Per Sandberg.