Ikkenytt:Rema 1000 kjøper fargefjerner

Fra Ikkepedia
Revisjon per 2. mar. 2008 kl. 22:21 av Rody45 (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 27. januar 2022 nøyaktig klokka 17:05

12.februar 2008 


Rema1000.gif


-- Med tanke på COOP og Operaen i Bjørvika, er det nå helt klart at Ladebaron Reitan ikke lar dette med å jukse til seg byggverket, gå upåaktet hen. "Operaen skal ikke i samvirkets hender", var det første Reitan uttalte da han ble avstandsintervjuet av Ikkenytt angående mulig framtidig overtagelse av Operaen fra COOP sin side.

Journalist Jomar Blekken i Ikkenytt kom ikke fram til Reitan i stimmelen av journalister, og måtte benytte tredjeperson til å referere. Alle vet at nøyaktigheten av et referat kan bli noe redusert når det går gjennom flere. Men det viktigste var: "Det er kjøpt inn 315 tonn fargefjerner. Dette skal benyttes fra helikopter på samme som en bruker helikopter til slokking av skogbrann. Helikopterselskapet 'Helitrans' på Værnes har tatt på seg oppgaven ut fra den gode erfaring dette selskapet har med skogbrannslokking flere steder i verden."

               Helikopter.jpg


En ser ikke bort fra at Reitan vil benytte åpningsdagen av alle dager til denne markeringen av misnøyen. "De herre bli bærre arti læll, sjø." roper Reitan i trengselen.

Jomar Blekken har forespurt Forurensningstilsynet i denne saken om mulig farer ved utslipp til Oslobassenget, men svaret derfra var så enkelt som: Driver en brannslokking så skal en jo slokke brann !!" Blekken har ikke fått reaksjoner fra Belona enda,men det forventes å komme i løpet av kvelden.

Oslos ordfører Erling Lae ringte Ikkenytt sin redaksjon for bare minutter siden. "Her var det jo ikke akkurat badevann før heller, så jeg skal i det minste ta det som en mann", sier Lae i telefonen, "og det er jo likevel proklamert utsettelse på åpningsforestillingen til 2009, så om vi skal måtte legge trekkpapir over halve Oslofjorden, så skal vi få det pent".

Se og Hør sin journalist. Dolly I. Farten har reist til Trondheim med nattoget for å dybdeintervjue Ladebaronen. Hun har fått brev fra klasse 4c på Lade Barneskole hvor barna har samlet inn penger til Reitan, og Se og Hør vil her lage en psykologisk reportasje over fenomenet med det å lure penger fra de stakkars barna som går i Trondheim for lut og kallt vann, mens Baronen sitter på Lade Hovedgård og flesker seg eller mesker seg som det heller bør benevnes, med fet mat som er kjøpt inn for penger denne skoleklassen egentlig skulle ha brukt på klassetur til Selbu for å se på Tornadoen fra Vermont.

Se neste utgave av Se og Hør


Bellona er endelig på banen med sine siste vurderinger at forurensningsfaren i Oslobassenget. En kan se i linken Bellona jobberat organisasjonen er svært opptatt med andre ting, men et utspill i sakens anledning vil være på sin plass umiddelbart. Forslaget om å ta ut proppen og tømme bassenget har vært luftet. Om dette blir det endelig forslaget fra Bellona vites ikke i skrivende stund. Det kan virke noe flåsete, men når en ser hvilke utfordringer Bellona har i disse dager, kan en kanskje ikke vente mere fra den kanten.

Ikkenytt hadde desverre ikke noe redaksjonelt bilde av Oslobassenget, så bassenget på Huseby (som og er i Oslo), får gjøre nytten. Basseng er nå basseng!

                        Basseng.jpg

Ikkenytt avventer.

Bellona er på tråden til Ikkenytts Jomar Blekken.

Bellona har en løsning på mulig forurensing i Oslobassenget ved Reitan sin tullete aksjon. "Å søle så mye fargefjerner i Oslobassenget kan jo gi ubotelig skade for fauna og sånnt"???. Jaja, skade gjør det i hverfall, selv om gult er en ganske fin farve da.

"Vi vil nå foreslå for direktoratete for forurensing at en fyller opp hele bassenget med stein fra Fensfeltet i Telemark. Der blir det oveskuddsmasse når en tar ut kalkspat og miob og sånnt. I tillegg får en jo etter det en erfarer, ikke benytte de store forekomstene av Thorium i denne massen. Det blir en vinn-vinnsituasjon for miljøet på hele østlandet. Telemark blir kvitt sitt overskudd av Thorium og Oslo slipper å ha et tilsølt gult basseng i årtider framover". For den som er litt hobbygeolog er det jo lett å kjenne igjen den kvite kalkspaten og den svarte nioben. Thoriumet er ikke så lett synlig innimellom der, med vi lover at det er nok av det. Leseren skal ikke la seg distrahere av et tynt lag jordbærsyltetøy som er tørket på toppen av steinprøven. Prøvene ble vist fram like etter lunchpause i Senterpartiets fylkesårsmøte i Telemark. Det var en trivelig stemning der, men beklageligvis ble det sølt litt under spisepausen. Fylkespartiet er det første til å beklage og håper leserne ikke lar seg påvirke av dette.

                  Thorium.jpg

Dolly I. Farten fra Se og Hør er nå inne i saken for å avtale situasjonsreportasje (in situ). Noe som Se og Hør er viden kjennt for.

Ikkenytt avventer

Bellona er som nevnt enige i bruken av masse fra Fensfeltet i Telemark. Den eneste forutsetning Bellona setter i denne sammenhengen er at området merkes med skilt: Bomb.jpg

Vi siterer fra Bellonas egen hjemmeside: -I februar legger det såkalte thoriumutvalget fram sin rapport. Utvalget har brukt ferske undersøkelser fra NGU, som viser at norsk thorium vil være svært teknisk, økonomisk og miljømessig vanskelig å utvinne.

– Dette tar lufta ut av den norske thoriumdebatten, og viser at thorium ikke kan levere alt som er blitt lovet, sier Nils Bøhmer atomfysiker i Bellona -.

Å da bruke massene til fylling er flott !Tilbake til Ikkenytts forside