Ikkenytt:Koronastenger legekontorene og ber folk holde seg friske

Fra Ikkepedia
Revisjon per 21. mar. 2021 kl. 12:36 av 9E2 (diskusjon | bidrag) (fmt)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 18. juni 2021 nøyaktig klokka 03:02

21. mars 2021 


Slike skilt møter pasienter over det ganske land fra mandag morgen.

Som et ledd i rekka med tiltak for å få bukt med den pågående koronaviruspandemien, stenger Regjeringen nå legekontorene i tre uker. Helsemisteren og Folkehelsstuttet ber nå folk holde seg friske, slik at smittetrykket kan gå ned.

Etter at smitten igjen har økt kraftig de siste ukene, innfører Regjeringen nå desperate innstrammingstiltak, som å stenge skoler, barnehager, strikkeklubber og eldresenter. Det blir forbudt å bo med mer enn én annen person, og man skal så langt det går holde 3,5 meters avstand til andre.

Det tiltaket som likevel vekker mest oppmerksomhet er at legekontorene stenger i tre uker. Helsemister Bent Høie forklarer til IkkeNytt på telefon fra Spania:

- Me innførår nå disse tiltagene for å få ned smitten. Me vett at legekontorår er et sted der mangen sitter tett og lenge, og derfor er det òg viktigt at me tar oss sammen og holdår oss friske de neste tri ugene. Det er hellår ikkje bra for helsa å gå rundt og vær syk.

Legekontorene stenger altså i første omgang i tre uker, men eksperter IkkeNytt har fått i tale tror at stenginga kan forlenges dersom den blir en suksess. Blant dem er pandemiforsker Herbert Grothus, som ser med stor optimisme på tiltaket:

– Dette kan fort bli en suksess. Vi har indikasjoner på at antallet positive prøvesvar drastisk minker dersom ingen går til legen, skriver Grothus i en e-post til IkkeNytt.

Tiltaket innføres samtidig over hele landet, slik at ingen skal fristes til å få akutt hjerteinfarkt dersom nabokommunen tilfeldigvis skulle ha åpne legekontor.

Høie har blitt kjent for å referere til Folkehelsstuttet, og IkkeNytt har følgelig søkt dem for en kommentar. Vi lyktes imidlertid ikke å finne noen instans med dette navnet i telefonkatalogen, men fortsetter søket og kommer tilbake med mer på et seinere tidspunkt.


Tilbake til Ikkenytts forside