Ikkenytt:Gassangrep på ELVIS

Fra Ikkepedia
Revisjon per 23. feb. 2021 kl. 17:21 av Lemenlemenlemen (diskusjon | bidrag) (Lemenlemenlemen flyttet siden Ikkenytt:Gassangrepet på ELVIS til Ikkenytt:Gassangrep på ELVIS uten å etterlate en omdirigering)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 13. juni 2021 nøyaktig klokka 21:13

23 februar 2021 

Hydrogensulfid

Den 23. februar 2021 spredte en mystisk gass seg via ventilasjonsanlegget i B- og C-fløy på Elverum Videregående Skole (ELVIS). Etter kort tid, begynte noen elever å lukte en svovelliknende dunst, Arne Robot uttalte om hendelsen: "Det var nok noen som puttet noe i ventilasjonsanlegget, jeg er akustisk"(Robot, A. 2021). Hele B- og C-fløy ble fort evakuert, og Arne Robot fortalte også om dette: "Mange var redde, men jeg var ikke det, jeg er akustisk"(Robot, A. 2021). Etter kort tid, besluttet kriseteamet til PST at de måtte evakuere bygget siden duften hadde begynt å spre seg til andre deler av skolen. Etterforskere har i etterkant blitt enige om at gassen som ble brukt var hydrogensulfid.

Gassen[rediger]

Hydrogensulfid er en giftig usynlig gass som hovedsakelig oppstår i bergsprekker i drømmeland (Kurdistan) og i en ekstremt sjelden reaksjon kalt fotosyntese. PST tror at den kjente terroristen Arthur B Ombe stod bak angrepet. Dagen før episoden, sendte han flere truende meldinger til en anonym medelev, blant annet skrev han "ikke kom på skolen i morgen". 5 timer etter hendelsen, forsvant Arthur sporløst, og politiet har ennå ikke funnet ham.

(Spillum,J.S.(2019,8.mai).Hydrogensulfid. SNL. https://snl.no/hydrogensulfid)

Tidspunkt[rediger]

(13:14) Arne oppdager gassen "Det lukter rart"

(13:14 noen sekunder senere) Elevene tror ikke på Arne "Nei"

(13:14) Arne står på sitt "Jo, det lukter rart"

(13:14) Fem elever besvimer "Det var det jeg sa, takk for at dere ikke hørte på meg"

(13:15) Arne leder evakueringen, han bærer ut de bevistløse

(13:16) Han skotske læreren prøver å få en hand job, men blir for stanset av Arne

(13:26) Arne, som leder i PST, starter evakueringen av hele bygget