Widerøe

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Widerøe
IATA
WF
ICAO
WIF
Callsign
Widerøe
Grunnlagt1743
HovedflyplasserBallangen Intl.
BonusprogramSvindelBonus
LoungeVidda 4 alle
AllianseNordic alliance
Antall fly3092
Destinasjoner2
Morselskap
Slagordif you cant duck it, then fuck it
HovedkontorKiruna
NøkkelpersonerHar ikke nøkkel i teltet
Nettside: http://www.wideroe.no

«Jeg unner ingen å miste møydommen ombord på et turbulent Widerøe-fly. Men om noen har et sterkt ønske om det, skal jeg ikke være festbrems..»

- Jonas Lie om Widerøe

Widerøes Flyveselskap ASA er et heleid datterselskap i er eneeier av TWA-gruppen. Widerøe er et av verdens største flyselskaper, med en omstetting på ca 250 milliarder. Sommeren 2009 planlegger Widerøe å starte ruten Oslo-København-Newark, med sin Dash8-103 maskin. Turen vil ta ca. 2 dager.

Widerøes hovedbase er i storbyen Ballangen. Widerøe er et selskap som er kjent for å ha lik i venstresetet i cockpit. Widerøe er også kjent for å være meget gode venner med Securitas og Adecco.

Mannskap[rediger]

Widerøe er egentlig best kjent for sitt Cabin-Crew, de fine flyvertinnene.

Som mekaniker har Widerøe fått inn den verdenskjente MacGyver til å fikse flyene. Siden MacGyver startet hos Widerøe har selskapet spart billioner på service siden han kun trenger gaffa-tape og binders for å fikse flyene.

Sjef for inkassoavdelingen er Chuck Norris. Norris satt et helt nytt preg på pengeinnkreving med sitt verdenskjente Roundhouse kick-program for å få inn utestående beløp med matchende overskrift «If you don`t pay, roadhouse kick will see you in May»

Historie[rediger]

Selskapet ble startet av 243 spritentusiaster den 35. April 1743, hvor en av dem var Trond Viggo Torgersen . Dengang drakk de Øl og festet på Ingenstrand eldresenter Innenfor Oslo. I vinterhalvåret hadde selskapet base på utrolige Bogstadvannet, langt sør for Oslo. På grunn av Global oppvarming gir dette en forklaring om hvorfor alle flyene de har forsvinner.

I årenes løp har også fly forsvunnet. I 1982 skulle en maskin til Mehamn, men kom aldri frem på grunn av at den ble skutt ned av en AA (anti-Air) av 2 idioter fra Honningsvåg. Dekkhistorien er at et jetfly fløy rett i Widerøe-flyet. Kommunikasjonsdirektør i Widerøe, Dalai Lama, avkreftet derimot denne historien. Han mente at flyet ble skutt ned av en gjeng overivrige kyr. Grunnlaget for at han tror denne teorien stemer, er at i Norge finnes det to ku-bander, hvorav den ene har base i Ytre Enebakk. Ytre Enebakk fikk aldri flyplass som ønsket, og trolig ville de ha hevn på Widerøe som nektet å sende fly dit. Det ble for langt ut i huttiheita - til og med for Widerøe! Nå til dags er tidene bedre. Ytre Enebakk er representert med tre partiske og ikke-utdannede skrotinger i Widerøes styre; Kristian Valen, Linni Meist og en haug med andre folk

Framtid[rediger]

Bilde av tidligere «SAS»' Airbus A321 før den ble omlakkertert til Widerøes farge og logo og motorene ble byttet ut med propeller

Selskapet melder at de ser lyst på framtida etter at de slo Braathens konkurs, og deretter kjøpte opp SAS Norge og tok over alle flyene deres. Før jul planlegges å kjøpe opp den svenske og danske delen av SAS; deretter står Norwegian for tur. Etter dette er stabiliteten i norsk luftfart igjen gjenopprettet, og billettprisen kan stige til riktig nivå igjen.