Vestkanten

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Oslo Vest ligger vest for Oslo øst. Området er bedre kjent som Vestkanten. Borgerskabet på Vestkanten regnes for å være det mest skrullete i hele verden, og sammen utgjør de Verdens kjerne.

Grovt sett bor fintfolket på Vestkanten, og subbet på Østkanten med alle utlendingene. På Vestkanten er de fleste leger og advokater, og ungdommen der er med i intellektuelle programmer som Paradise Hotel og driver med events. Det er vanlig med sleik og sløyfe i halsen på Vestkanten. På vestkanten snakker man rigsmål, et sprog som vestkantfolk anser som dannet siden det kommer fra Danmark. Rigsmål må tales med et mest mulig skrullete preg. Man må derfor være observant når man snakker med personer som på grunn av lav sjøltillit forsøker å nærme seg det danske skriftspråket i talemål. De vil uansett legning, høres ut som homofile. På Vestkanten har de massevis av en-endinger på alle ord, noe de av en eller annen grunn synes er veldig pent. Vestkantfolk liker ikke Østkanten , siden det er så mye elendighet der, og fordi det lukter vondt der. Det er masse stygge, triste og deprimerende kommunistblokker på Østkanten og det minner om Russland. Østkanten har a-ending, og de fleste er mer "folkelige". Hvis en fra Østkanten gjør det bra, flytter personen til Vestkanten og begynner å snakke mer skrullete. Unge Vestkantfruer har små rottebikkjer som koster skjorta og stasjer seg opp med bling-bling, mens Østkantkidsa er mer yo og snakker Kebabnorsk. Typisk lukt på Østkanten er kebab, Axe-spray og Dabqaad. Dabqaad kommer fra somaliere, og det er røkelse som stinker helt grusomt. På Vestkanten lukter det blomster. Vestkantfolk besøker aldri Østkanten, fordi det er rett og slett ingenting å gjøre der.

«Hva i alle verdens land og riker er det De insinuerer?!»

- Vestkantfrue som anklages for nasking

«Dette er jo den reneste, skjæreste galskab!»

- Vestkantfrue som tas med i politibilen for nasking

«Gi meg min advokat på linjen sporenstreks!»

- Vestkantfrue som ser seg selv naske, på overvåkingskamera

«De skulle skamme seg, skulle de»

- Vestkantfrue som har betalt seg til frihet

Du kan leite etter Vestkanten i Bergen også. Her har du den!
En typisk vestkantgarasje.

Opprinnelse[rediger]

Det er allment kjent at vestkantborgerene stammer direkte fra urtidenes adelige aper.

Kultur[rediger]

Språk[rediger]

-en-endelser[rediger]

På vestkanten er det ingen ord som slutter på a. Det skal generelt ikke mange a’ene til før man er stemplet som nynorskfantast. Bortsett fra noen få ord som mamma, pappa, villa og visa, vi må selvfølgelig ikke glemme Prada.

Adjektiver[rediger]

Det stilles visse krav til hvilke adjektiver som skal tas i bruk. Billige adjektiver som ’bra’ og ’flott’ vil de ikke ha noe av på vestkanten. Adjektivene bør som oftest ha en viss lengde, og et minimum av sofistikerthet. (Dette gjelder dog stort sett for den voksne delen av vestkantsamfunnet.)

Det skal også florere av dem. Særlig i hyggelig lag. Går det mer enn fem ord mellom hvert adjektiv, over flere setninger, står man med en gang i fare for å falle utenfor det gode selskap.

Banning[rediger]

Et vestkantbarn kan banne. En vestkantungdom kan banne. Men der stopper det. En vestkantherre/-frue skal under ingen omstendighet banne. De skal heller ikke ta i bruk simple erstatningsord som ”faderrullan”. ”Søder” kan brukes, men kun hvis den utfylles til sin edle form – 'søderen heller'. Aller helst skal man bruke et positivt ord og legge til en diskré og delikat nektelse foran – isteden for ”faenifittehelvete”, kan man si: ”Det var da usedvanlig lite hyggelig”. Det gjelder også om man for eksempel skulle være uheldig nok til å dundre hodet sitt opp i en bærebjelke.


Fremtoning[rediger]

Hår[rediger]

Sleik eller enkel sideskill/behersket pannelugg er de foretrukne hårstilene. Man skal passe seg for å gå for mye av skaftene når det gjelder håret. Midtskill hos en voksen mann begynner allerede å grense mot det utilforlatelige. Vanvittige sveiser, som pigger her og der, betyr på hodet og stumpen ut før du rekker å si ”omforlades”.


Nei, nei, nei og atter nei, Kristoffer ”Doffen” Hæstad! Du skal ha for navnet og sminken, men håret hører ingensteds hjemme i et sivilisert vestkantsamfunn.

Klesstil[rediger]

Enhver vestkantborger med noenlunde respekt for seg selv går i dress, selvfølgelig en han har fått sydd hos den beste skredderen som er å oppsøke i metropolen London. Er man ute og jobber i hagen, holder det med penbukse og man kan kneppe opp den øverste knappen på skjorten. Skjorten skal være av ypperste kvalitet, helst av egyptisk importert bomull og sømmene skal selvfølgelig være av en meget eksklusiv silketråd.

Gange[rediger]

Det skal ikke være noe forhastet eller stresset over en vestkantvoksens gåstil. En stilig gange krever total innvendig ro og kontroll. For rask gange kan raskt begynne å minne om pøbeladferd.


Skriking[rediger]

Denne primatformen å uttrykke seg på skal i det lengste la seg unngå. Skal det først forekomme et tilfelle der man virkelig føler for å blåse ut litt, gjøres det i veldig private omgivelser. Et hederlig unntak er når man skal rope på barnene sine.

Sosialt liv[rediger]

Middagsselskap[rediger]

Alle middager på Oslo vest er et middagsselskap.


Slik kan deler av en typisk vestkantmiddag-dialog utspille seg:

- Dette var et aldeles udsøkt måltid! Og disse...disse deilige barnene deres var da bare helt vidunderlig høflige!

- Jo, jo, takk så meget, fru Wendelschön. Vi strekker oss til det ytterste for å glede våre gjester.

Grunnloven for barneoppdragelse[rediger]

Et eksempel til etterfølgelse.

1. Barnet ditt er en prins/prinsesse.

2. Barnet ditt skal overlesses av gaver, i høytid og lavtid likesom.

3a. Barnet ditt bor i Verdens kjerne. Som forelder er det dermed ditt ansvar å formidle til barnet ditt at det står i sentrum for verden.

3b. Barnet ditt skal ikke bare anse seg selv som en del av Verdens kjerne, men selve Verdenskjernen.

4. Barnet ditt har sin medfødte og ukrenkelige rett til å utøve sin overlegenhet overfor andre, voksne som barn.

5. Barnet ditt gjør aldri noe galt. Kommer de i konflikt med andre, er det de andre som er rabiate halvaper, uansett.

6. Barnet ditt er alltid viktigere enn skolen, selv om den også er viktig. Behandler skolen barnet ditt urettferdig,

som ved å gi lekser på en dag som passer dårlig, er det barnets rett å protestere høylytt.

7. Barnet ditt er best i alt det vil. Alle som påstår noe annet, er løgnere, som snarest må vike vei.

8. Barnet ditt skal aller helst hete Preben, August, Joachim, Julius, Juliane, Iben, Priben eller Beben.

9. Barnet ditt er deilig.

10. Barnet ditt skal spille piano eller fiolin og er et vidunderbarn som skal spille i alle selskaper til dannet applaus.


Smil[rediger]

Smilet skal alltid være tilstede i ansiktet til de voksne når de er utenfor hjemmets fire vegger. Fravær av smil vitner om grettenhet, og at man ikke verdsetter sine vakre omgivelser. Barnene bør derimot ikke smile for ofte i sosial omgang, da det ville vært et tegn på for liten grad av sunn verdsetting fra foreldrenes side. Unntaket til siste gjelder festlige anledninger.

Utstrekning[rediger]

Vestkanten har tråder både her og der rundt om i Oslo. Noen steder titulerer seg selv ”østkantens vestkant” og ”østkantens vestkants vestkant”, alt for å omfavnes av vestkantens glamour. Disse områdene respekteres av vestkanten, uten å på noen måte regnes for å være del av den. Til det er ikke stilen gjennomført nok, ei heller områdene fasjonable nok.