Utmerket artikkel

Verdensrommet

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Verdensrommet
R̵̞͝ě̸̳p̴͈̀u̸͓͒b̶͜͠l̶̫̓ĭ̷̼k̶̥͌k̷͇̓ȇ̵̳n̵̼͊ ̸͇̆V̴̲͆e̵͍̿r̸̟̀d̷̝͑ę̶̊ñ̵̖s̷̤͋r̸̮̈o̸̯͝m̶̃͜m̵̦͆ȅ̷̫t̸̜̓
RepublikkenVerdensrommet.png
(flagg)
VerdensrommetVåpenskjold.png
(våpenskjold)
«Du verden, her var det romslig»
Hovedsteder Spaceworld
Største byer Romsdal, Romerike
Innbyggertall Sikkert noen
Offisielle språk Menneskespråk, saturnsk
Styreform Imperialisme
Statsoverhode: Gud
Statsminister: Erna Stjerneberg
Selvstendighet Ca. 13 800 000 000 f.Kr
Avhengig av Gammastråling
Uavhengig av FN
Valuta Starbucks
Tidssone Det er relativt
Nasjonaldag 30. februar
Landkode Nei
Toppnivådomene Alle datamaskiner forsvant under stjernekrigene
Nasjonalsang:
«Jeg skulle ønske det var lyd i verdensrommet»

«Jeg må si at jeg foretrekker Jorda»

- Neil Armstrong om verdensrommet

«Hallo, ...?»

- Forvirret rockeband på konsert i verdensrommet

«Jeg hører det er fantastisk fint på denne tiden av året»

- Elon Musk om verdensrommet

Verdensrommet er en temmelig stor republikk som ligger så og si overalt. Den strekker seg fra et iskaldt tomrom i øst til en bekmørk ødemark i vest, og mellom de isolerte utkantene er det krydret med stjerner og planeter.

I gamle dager var ingen helt sikre på hva verdensrommet var. Oldtidens egyptere trodde tydeligvis at verdensrommet var en stor og svart kamel med hvite føflekker .

«انا لا افهم السؤال»

- En gammel egypter

Det var ikke før at sovjetene i 1957 slang hunden Laika ut av atmosfæren at menneskene fikk en idé om verdensrommets mange mysterier. Dessverre gjorde komplikasjoner at begivenheten ble opphav til falsk informasjon. Siden dette skjedde i en periode med store spenninger mellom øst og vest, hadde amerikanske agenter hacket den eneste hundeoversetteren i Moskva den dagen Laika skulle intervjues om reisen. Derfor gikk våre venner i øst rundt i mange år og trodde at sola var en feit fugl, at verdensrommet bare fantes om natta, og at et svart hull ville sluke Jorda hvis de ikke avløste kommunismen. Det var ikke før amerikanerne svevde til månen i 1969 at sovjetene innså at de hadde blitt løyet til.

Geografi

Først og fremst består verdensrommet av ingenting. Det gjør at det rett og slett er ganske kjedelig å utforske de monotone landskapene på jakt etter geografiske fun facts. Likevel har noen ambisiøse karer forsøkt å fylle ut geografi-delen av denne artikkelen, og det setter absolutt alle stor pris på.

Territorie

Farvel, Usain

Siden det er så kjedelig å være i verdensrommet er det svært vanskelig å bedømme dets fulle størrelse, men det har ikke hindret alle fra å prøve. I 1972 prøvde noen astronauter å måle hele universets utstrekning ved hjelp av sine matematiske kunnskaper. De bestilte verdens største linjal fra linjalfabrikken i Hamar, men de møtte raskt på et betydelig hinder. Det var ikke før de fikk linjalen at de innså den brutale sannheten at verdensrommet er i tre dimensjoner og dermed må måles i kubikkcentimeter.

Andre like vellykkede forsøk har blitt gjort, og blant de mest kjente har vi:

  • Å kaste en stein ned fra månen og telle sekundene før den treffer bakken. Vi venter fortsatt.
  • Å skrike så høyt som over hode mulig for å fange opp de reflekterte lydbølgene i en nærliggende mikrofon. Det resulterende lydklippet bestod av veldig høy skriking.
  • Å se hvor lang tid det ville ta Usain Bolt å løpe rundt hele verdensrommet. Han har ikke blitt sett siden.

Plante- og dyreliv

Venus fluefelle jakter på fluer utenfor Venus

Verdensrommets plante- og dyreliv er preget av harde levekår. Blant annet er det verken luft eller vann der, det er ingen atmosfære som beskytter mot livsfarlig stråling, og det er ingen Donald-blader. Da har det seg slik at det kun er de sterkeste og barskeste artene som overlever.

Planter i verdensrommet er som kjent ganske spesielle. På grunn av mangelen på vann og jord, samler de næring fra andre kilder. Et kjent trekk ved utenomjordiske planter er at de har utviklet seg til å jakte på andre planter, dyr og romskip. Det har vært opphav til flere spennende planter, deriblant fluefellen fra Venus.

De fleste dyr fra verdensrommet døde ut i den siste stjernekrigen. De eneste artene som overlevde tilintetgjørelsen var eselet og sjøkua.

Historie

Historikere anbefaler denne dokumentaren

Siden verdensrommet er like gammelt som tiden selv, er det mye historie å fortelle om. Derfor er noen seksjoner kraftig forkortet, men sånn får det bare være.

Selvstendighet og statsdannelse

Før verdensrommet ble til var ting helt bananas. Siden fysiske lover ennå ikke var satt av den intergalaktiske domstolen, gjorde alle partiklene nøyaktig som de ville. Etter mange år (fantes ikke tid så er litt vanskelig å si) i det primitive nomadesamfunnet, bestemte noen staute subatomiske partikler seg for å få stell på ting. De skulle innføre lover og regler om tid og rom for å få slutt på stammekrigene. De ble enige om å starte denne nye ordenen med et smell. Et stort smell.

Ting

For å være ærlig, er denne delen av historien utrolig kjedelig. Siden de subatomiske partiklene hadde dårlig fantasi klarte de ikke å finne på andre stoffer enn hydrogen og helium. Denne epoken i historien er preget av milliarder av år der absolutt ingenting skjer. Det var ikke før ting oppstod at universet begynte å bli gøy. Alle heliumsatomene bestemte seg endelig for å gjøre noe kult, og ble om til en stjerne. Dette inspirerte de andre atomene, og senere kom en haug med stjerner, galakser og planeter. En berømt planet er Jorda, og det er der Hamar er.

Zzzzzzzzzzzzzzzzz... Hoi, jeg duppa visst av litt...

Krig og fred

For en god stund tilbake i en galakse et stykke unna skjedde den blodigste krigen noen sinne funnet sted. Denne serien av "stjernekriger" rystet hele universet og markerte en ende på det utbredte velværet. Slagene ble hovedsakelig kjempet mellom Imperiet og Opprørsstyrken, der opprørerne ønsket en ende på den tyranniske imperialismen. Imperiet, ledet av Bart Vader, slo hardt tilbake mot de lømmelske rebellene ved å totalt utslette tusenvis av planeter. De aller fleste romvesensivilisasjoner ble bokstavelig talt oppløst. Det gjelder også dinosaurene på Jorda som bet støvet i form av en vannkoppepidemi. Imperiet sendte soldater for å holde utslettelsen i sjakk, men mange soldater deserterte sine poster og ble til det vi kaller for "mennesker" i dag. Heldigvis for Imperiet sørger menneskene fremdeles for å utslette alle andre levende organismer og de gjør stadig fremskritt.

Kultur

Av de få romvesenene som gjenstår, opprettholder kun en håndfull av dem den rike kulturen. Det er til stor misnøye for alle de utdannede romvesenkulturhistorikerne som hovedsakelig ender opp som romvesenkulturhistorielærere. Likevel er det viktig at vi fortsetter å dyrke de interessante tradisjonene slik at vi kan tvinge våre barn til å lære om dem på skolen.

Er dette en UFO eller en flekk på linsa? Jeg vet ikke

Mystikk og tullball

Romvesener er slue skapninger som liker å tulle. De fleste mennesker tror ikke på romvesener og de gjør narr av de som påstår at de har sett dem. Det er dårlig gjort. For romvesenene er det utrolig gøy å duppe innom atmosfæren i sine flyvende tallerkener slik at man ikke rekker å ta en ordentlig titt. Stakkarslige konspirasjonsteoretikere blir hardt rammet av dette når alle bildene de tar ser ut som uklare fremstillinger av fuglebæsj i bevegelse.

Noen få uheldige romvesener har hatt så uflaks å blitt fanget av amerikanske myndigheter og blitt plassert i Area 51. Der liker gale forskere å utføre onde eksperimenter på dem for å utnytte deres evner. Blant annet brukte president George Bush den saturnske droiden M̵̩͌a̵̛͉̱͆r̷̥͝x̴̡͗y̴̭̏o̴͉̾u̸͈͈͐ ̸̲̤̇Z̵̫̈́ǘ̵̆͜c̵̼̠̚y̵̲̬͗e̷̟̾̄r̵̮̿̎ͅr̶̝͋b̷̛͕̚o̷̞̙͒o̶̪͆͂g̵͖̒ (Mark Zuckerberg) som et middel for å hjernevaske hele Jordas befolkning gjennom Facebook.

Kulturmøter

I 2003 hadde romvesenene veldig lyst til å hilse på menneskene og legge alt tullet bak seg. De hadde forberedt en stor fest og gledet seg til kulturmøtet. Dessverre klarte noen å laste ned en piratkopi av den relativt nye filmen Signs av M. Night Shamalama. Der ble romvesener fremstilt som skumle monstre som ville spise menneskene. Denne fremmedfrykten fornærmet romvesenene kraftig, og de ble så lei seg at de dro hjem.