Valthorn

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

« Det er tre meters avstand mellom oss og valthorna»

- Grovmessingen om sittesystemet i korpset.

Hornist.jpg

Valthorn er et veldig morsomt instrument, for det ser akkurat ut som et posthorn, eller en kringle. Valthornet har en veldig fin og varm lyd, men kan også spille kjempesterkt.

Horn er overmakten i et korps, og alle horn herskes over av Hornkeiseren og Hornekeiserinnen, som også skrev Hornkodeksen 26. mars 2011 på et seminar på Gavlestad hotell. 26. mars er derfor valthornas nasjonaldag!

Det er dog ikke uvanlig at hornet er stemt i b, men likevel noteres som om det var stemt i f. Han som fant på det, var også den som først skrev ned noter for trombonen (han var veldig vinglete).

Filmkomponister har gjerne ni eller flere valthorn i orkesteret sitt, de kan bare ikke få nok av den varme, fyldige lyden.


Valthorn er også kåret til

verdens vanskeligste instrument[rediger]

De som først begynner å spille valthorn er ca.8 år gamle. De er da uvitende om dette. Etterhvert går selvfølgelig den vanskelige sannheten opp for dem, men da er det for sent å slutte. Prøver en hornist å slutte med begrunnelse i at instrumentet er vanskelig, vil enten en dum klarinett, eller en besserwisser-trombone hevde noe annet. De eneste dirigentene som forstår valthorna helt ut er de som kaller dem for Ho0ooOO0rn og har prøvd å spille valthorn selv.

Kjært barn har mange navn, som de sier, og blandt valthornets kan man nevne stønneapparat. Dette oppsto fordi lyden ligner mest på lyden av fødende kvinner.

Har man spilt under 10 år er valthornet også brukbart som torturinstrument, man teiper da hornets største åpning fast ved øret til offeret, og prøver å spille over 4-6 oktaver. Stephen King er den eneste hornisten som kan spille 6,5 oktaver, han er også verdens grusomste torturist. Han skriver om sine metoder i bestselgeren "It 2: Pennywise og Valthornet".

Fiendskap[rediger]

Horn er i en konstant konflikt med saksofon. Ingen klarer å bli enig om noenting, og dirigenter kan aldri stoppe feiden. Horn pleier som oftest å plage saksofoner med diverse fløyter, som nesefløyter, kazooer og blokkfløyter. Fløytene blir dessverre ofte konfiskert av saksofonistene...

Skolekorpshorn.jpg