Tussmørke

Fra Ikkepedia
(Omdirigert fra Twilight)
Hopp til navigering Hopp til søk
Der Abend i skogen hos svenske Robert Pattinson.

Tussmørke er tiden før man våkner (kl. 13), som kalles demring, og tiden etter man har blitt depressiv etter en lang dag med kun kjeft fra sjefen, som kalles skumring. Ordet tussmørke brukes særlig om ei veldig populær bok blant jenter som handler om tussmørke. Hva i all verden tussmørke kan interessere jentene, er for et vanlig menneske vanskelig å forstå. Pga boka, gjør jentene merkelige ting: De begynner å skrive valentinskort til en merkelig svensk mann som heter Robert Pattinson.

Hva sollys (ifølge vitenskapsmenn spredt og reflektert i jordas øvre atmosfære[1]) har å gjøre med en svenske er helt uklart. Man kan nok mene at mannen er en pedofil som har kontakter i hele verden og dermed misbruker mer kvinner enn noen har trodd. Boka er utgis jo i alle land. Denne dystere saken har ledd politiet til å etterforske denne skumle situasjonen og har ført til et stort sjokk gjennom den norske befolkningen.

På grunn av den uvanlige, romantiske kvaliteten på lyset ute denne tiden, har tussmørket lenge vært populær ikke bare blant fotografer og malere, men også blant jenter, som omtaler den som «den blå timen», etter det franske gutte-uttrykket l'heure horeure. Dette er vel midlet som Pattinson bruker å lure jenter.

Halvmørket skaper en særegen, trolsk stemning, men i ny tid har tussmørket, i stedet for å være tiden da man synes man ser tusser, blitt tiden da det tennes elektrisk lys overalt. Men hos Pattinson er dette momentet utmerket for å voldta jentene, nesten ikke synlig, midt i de svenske skogene.

Referanser[rediger]

  1. lyser opp den lavere atmosfæren, og jordas overflate er hverken fullstendig opplyst eller helt mørk. På norsk sier vi ofte skyming eller skumring om kveldsmørket og dagning, gryning eller grålysing om daggryet.

Se også[rediger]