Trav

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Tidsfordriv for sære, middelaldrene menn. Selve treningen av travhesten utføres av underbetalte stallansatte, eller gratis av tenåringsjenter etter skoletid. Den typiske hesteeier finansierer sin hobby med penger som i det daglige egentlig ikke finnes.

Pinnespikkingen går ut på å være i besittelse av den hesten med tykkest lår. Dommerpanelet består av overkåte kentaurer og langbartnisser i nyredress og strikkbukser som når opp til armhulene. I menneskesamfunnet folk flest får kun 2 av 5 abstinens av travmangel.

Hestene som brukes i travløp er grønne og har sokker av sau på seg.. eller kanskje det heter ull.. husker ikke.. Hestene trekker en bil lignende ting etter seg som heter hestevogn men hvorfor det har jeg ikke lært.. hvist ikke hestevognene er rosa blir et hjul pungtert i hvær sving! men hvor mange hjul det er, vet jeg ikke..

Oversetter[rediger]

PONNITRAV DERIMOT, ER HELT MOTSATT AV VANLIG TRAV.

Gjennom siste halvdel av 90-tallet ble ponnitrav lansert for fullt i Norge. I løpet av de årene har virksomheten hatt en betydelig utvikling. Flere hundre barn og ponnier er aktive i ponnitravet, og det arrangeres ponniløp over hele landet.

Ponnitrav er et rekrutteringstiltak for travsporten i Norge, og et selvstendig tilbud til barn og unge der kontakten med hesten gir unike muligheter og opplevelser.

De som skal være med i ponnitravet må være medlem i et lokalt travlag. Ta gjerne kontakt med en av DNT's Forbundssekretærer. (Se listen under) Et trygt og godt miljø, kombinert med fart og spenning er noe barn og ungdom vil oppleve i ponnitravet. Opplæringen skjer i travlagenes ponnigrupper med utdannede instruktører. Kuskene må være mellom 8 og 21 år for å delta i løp. Kuskene må ha lisens utstedt av DNT.

For å få lisens må man bestå en teoretisk og praktisk prøve. Ponnien må være fylt 3 år og ikke eldre enn 18 år. For å bli registrert i DNT må den godkjennes av en ponniinstruktør, være vaksinert, og den kan ha en mankehøyde til og med 148 cm. Ponnier inndeles etter mankehøyde i fire kategorier; A-D. For at kusk eller ponni skal bli godkjent må man delta på treninger i regi av DNT. På ponnitreningene samles ponni interesserte til trening og et hyggelig sosialt samvær.

Kjente travhester[rediger]

Sokke Laila (hadde en sugende sluttspurt på Jarlsberg 2.11.91) Abrakadabra (ligner en gris så hun hadde defor ikke noe bra trav)

SE OGSÅ:


Stubbe.png
Denne såkalte artikkelen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.

Potato 2.gif Stop hand transparent.gif "Watcha lookin' at, ya hockeypuck?" Stop hand transparent.gif
Denne artikkelen er så dårlig at den vil bli hjemsøkt av selveste Herr Potethode! For å gi Herr Potethode fred i sjelen sin, kan du skrive om hele artikkelen (NB.: til det bedre). Eller i alle fall deler av den.
Vær tøff og GJØR DET !!!