Trønderbart

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Typisk liten trønderbart!

Trønderbart er bart alle trøndere er pålagt å ha. Jo større, jo bedre. Trondheims ordfører, Rita Ottervik, som forøvrig er kvinne, har laget en lov som gjelder i Trøndelag, og som sier at alle personer over 20 år må ha bart, kvinner også. Mange bruker lekebarter av barbiehår som erstatning.

For å oppleve trøndere med bart i sitt opprinnelige habitat, må man ut i skogen nord for Selbu. I dette naturreservatet er det innhegninger med ekte trøndere. Her løper de fritt omkring og måler krefter med andre. En typisk styrkeprøve er rævkrok. Hvor man legger seg på rygg, med rompa mot hverandre og hekter hverandre i foten. Her er formålet å få konkurrenten til å rulle rundt forlangs og samtidig banne høylytt à la: Dæsken, steike osv. Håndbak er også ganske utbredt og dette trenes barna opp i allerede fra barnehagealder. Håndbaklunsj er vanlig i dette reservatet.

Med jevne mellomrom kan man høre brunstrop i det fjerne: Roooseeeeenbååååårrrgghhhh!. Dette er trønderens mest karakteristiske kallesignal på det motsatte kjønn. Dersom man greier dette med ei heftig snusleppe og med stor innlevelse vil parringsleken straks inntreffe. Dette skjer på egne steder i reservatet og her spilles det swingmusikk og gamle trønderrock-ballader i en fin mix.

Blir parringsleken vellykket får trønderen ta med seg sin utkårede til et stort møbelsenter i Trondheim for å kjøpe inn stilige møbler i furustil, som de innreder habitatet sitt med.

Det er også mulig for turister å være med på guidede turer rundt reservatet. Universitetet i Snåsa har også en avdeling ved naturreservatet, det vanligset studiet her er sosialantropologi og bartefrisørstudiet.

Hva som kjennetegner en ordentlig trønder er at geværet er ladd, barten er stor og rufsete, språket er uforståelig og leppa er så full av General bakesnus at den nesten sprekker.

Besøkstallene er dessverre ganske lave ettersom at siviliserte mennesker kan oppleve å få bart. Kvinner og barn er ikke noe unntak. Dette er særdeles smittsomt.