The Rolling Stones Rock and Roll Circus

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
The Rolling Stones fra venstre Charlie Watts, Keith Richards, Mick Jagger og Ron Wood.

The Rolling Stones Rock and Roll Circus var The Rolling Stones’ særdeles mislykkede forsøk på å starte loppesirkus. Alskens utøy gikk spontant til angrep på dem selv, og gruppa med alle deres venner ble innlagt for avlusning St. Marys Hospital like før jul i 1968.

Merkelig nok rakk Keith Richards å opptre i sirkusteltet før alskens pandemier satte inn og overtok hele arenaen. I stedet for å innta sin faste plass med The Rolling Stones, som allerede lå nede for telling, fikk han låne og spille på Bill Wymans bass i en totalt ukjent gruppe med desto mer kjente medlemmer som kalte seg The Dirty Mac.

The Dirty Mac besto av John Lennon (sang og gitar), Eric Clapton (gitar), Mitch Mitchell (trommer), og altså Keith Richards (bass). Siden John hadde grepet den eneste mikrofonen spilte de kun låter fra The Beatles’ repertoar, mens en helt ugjenkjennelig rockeklassiker ble titulert «A Whole Lotta Yoko» fordi «Rattle and Roll» ble totalt overdøvet av Yoko Ono (skrik) og Ivry Gitlis (fiolin).

Idé og utførelse[rediger]

Ideen var at alle dyrene skulle filmes gjennnom mikroskop av sir David Attenborough, men alle var så steine at det eneste de klarte var å fokusere på en kvise på Mick Jaggers rumpe.

Michael Lindsay-Hogg, av svineslekt, var satt til å underholde sirkusartistene, men også dette ble en fiasko da publikum reiste seg for å motta applausen, og Lindsay-Hogg var den eneste blant dem som klappet.

Sirkusartistene tok tilbake teltet, som måtte desinfiseres før det igjen kunne tas i bruk. Jagger selv var så irritert over alle vanskelighetene, og så skuffet over sin egen opptreden i horisontal stilling, at han aldri ville høre mer om prosjektet, og også fikk kansellerte planene om å overlevere filmrullene til BBCs arkiv.

Ryktene om de miserable filmrullene lekket ut til Daily Mirror.[1] Dermed kom butikken hvor tapene var stjålet til å etterlyse disse. Forventningene om å se det hele slettet steg blant fansen. Det ble også spekulert i om deres avdøde gitarist Brian Jones hadde fått båndene med seg i grava, for å gjøre ferdig innspillingene i det hinsidige. Han hadde jo en gang vært den musikalske hjernen blant rullesteinene, men på de siste opptredene satt han bare og gråt.

Problematiske filmruller[rediger]

The Rolling Stones Rock and Roll Circus ble omsider funnet på en søppelhaug, men det ble fort konstatert at det var mer søppel spilt inn på båndene enn de tonnene som befant seg på fyllinga.

En annen gruppe som kun var med på rulleteksten var The Who. Dette var gjort i et desperat forsøk fra The Rolling Stones’ manager Allen Klein, for å lure Pete Townshend og gruppa hans til å kjøpe opptakene under påskudd av at det var The Who's Rock and Roll Circus.

Flere alternative opptak[rediger]

Det ble gjort lydopptak av kakerlakker som paret seg og druer som tørket inn til rosiner, og det hele ble mikset sammen med Dolby Surround-lyd. DVDen inneholder også flere trailere og ekstra stoff i form av tidligere "utelatte" samlivsscener mellom krypdyrene, og Pete Townshend som får myggstikk pådirekten.

Spor[rediger]

 1. Mick Jagger stuper kråke og lander i kumøkk (0:42)
 2. Demonstrasjon av fluesmekker (1:23)
 3. Brian Jones dør (0:01)
 4. Humlens marsj (6:00)
 5. Keith Richards introduserer The Who (0:10)
 6. The Who introduserer seg selv (0:10)
 7. Nærbilder av grisebingen (0:15)
 8. Mick Jagger legger seg (0:30)
 9. John Lennon synger en medley av Beatlessanger med The Dirty Mac (4:26)
 10. "Whole Lotta Yoko" med Yoko Ono, Ivry Gitlis og The Dirty Mac (4:48)
 11. John Lennon går hjem (53:35)
 12. Loppesirkuset slippes løs (#:47)

BonuS[rediger]

 1. Avlusning (3 dager)

Henvisninger[rediger]

 1. Daily Mirror 13. november 1968.

Kilder[rediger]

 • The Rolling Stones Rock and Roll Circus DVD (63 min + trailere ) Abkco 0602 4982 48997, (2004)