Stjørdal

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Stjørdal kommune
(Stjørdal er kjent som Norges største veikryss)
Kommunemotto: "Det bli itj nå onga tå å sitti på arbe"
Viktigste bygning Carbon Frididsklubb
Offisielt innbyggertall 32 432
Faktisk innbyggertall 6,9
Dialekt Løst på en karsk eller?
Demografi Kjørbare folk: 1 %
Fulle folk: 96 %
Annet: 3 %
President Kim Jong-un
Rådmann Tobias i tårnet
Styreform Kommunisme
Lånkes store sønn Magnus Carlsen


Kulturhuset skal her forskjønne byen istedet for bilene
Wikipedia-logo-en.png
De av dere som jakter på "skikkelig" informasjon kan lese om Stjørdal hos "ekspertene" i Wikipedia.

«Akk, hvad et hærligt Sted! Har jeg forvækslet det med Stenkjeren? Næppe.»

- Henrik Ibsen om Stjørdal

«Du veit ikke her hva du har gjort, før noen kommer å forteller deg at de hørte du gjorde det»

- 15 årig jente fra Stjørdal om Stjørdal

Stjørdal er en liten, norsk-trøndersk by og kommune i Nord-Trøndelag. Den ligger mellom berg og daler, bortenfor aftensolen, men allikevel lengre syd enn Nordkapp, og nærmere sivilisasjonen enn Verdal. Kommunen omfatter også de like bortgjemte stedene Lånke, Hegra og Skatval. Tidligere småkommuner som ble innlemmet i Stjørdal. Tiden står mer eller mindre stille, men en har karret til seg så mange innbyggere at dette er Nord-Trøndelags største by. Det er ikke særlig å skryte av, men det er tillatt å benytte de få punktene som kan trekke i pluss.

Næringsliv[rediger]

Statoil er muligens den største arbeidsgiveren i kommunen. Utallige realister har fått seg godt betalte jobber i dette herværende oljeselskapet. Sjøl om de fleste bor i omliggende kommuner som Malvik og Trondheim, er disse ansatte med på å prege bybildet. En kan som en kuriositet nevne at firmaet har fått en arm på den nye store rundkjøringen mellom E6 og E14 oppkalt etter seg. Statoilarma. Den er laget spesielt for at Statoilansatte skal slippe å sitte i kø for å komme seg ut på E6 på veien heim til Trondheim. Snilt gjort av byråkratene og Mesta. En må kanskje nevne i denne sammenheng at en har og gravd en svær grøft forbi Statoil og lagt E6 neddi der for at ingeniørene ikke skal høre susen at tungtrafikken forbi kontorene. Snilt gjort det og, om enn noe kostbart. Statoil har også gjort inntrykk på den kommende generasjonen og lagt grunnlaget for en god økonomisk fremtid for byens innbyggere. Fæffæ- og mæmmæ-gutter som Ola Nordmann er blant de som få kjenne på nettopp den vidunderlige følelsen av å være oljebarn, hvor penger aldri har vært et problem.

Her er Statoil til venstre uten vegstøy

Flyplass[rediger]

Værnes Flystasjon var tidligere stedet for opplæring av flysjåfører i forsvaret. Nå har disse sjåførene opplæringen sin langt der oppe mot nord, der hvor samene bor. Om dette har gjort sjåførene bedre skikket vites ikke. Fortsatt gjør de ikke særlig annet enn å lage hull i luften med flyene. Dette har pågått siden 1946. Etter at Trondheim Lufthavn Lade ble lagt ned, har en inntil helt nylig måttet reise den lange og kronglete veien over Gjevingåsen for å komme seg til flyplassen. Dette gjelder altså byens (Trondhjems)innbyggere. Nå er det lavet en 2 til 3 feltsvei innover fjorden til flyplassen. Dette gjør det noe raskere å komme fram, men oppveies av sikkerhetskontrollen ved lufthavnen. Der går det i sirup. Stedets vektere har ikke forståelse for ordene kjappt og greit.

Herfra kan du reise ut i den store verden

For å få jobb på Værnes Lufthavn kreves odelsrett på 80 mål innmark, 250 mål skog og annet dritt samt en pode på ungdomskolen til å ta sommerjobben. I tillegg er det en fordel med plettfull vandel, dovenskap og en stor interesse for skipstrafikk.
Politikk[rediger]

Frem til 2016 var Stjørdal en fri kommunistisk stat frigjort av øverste leder Sauen Aaen. Stjørdal ble offisielt kommunistisk da Aaen og sitt parti, Den Røde Armé av Stjørdals Offisielle Sovjetske Kommunistparti, var på seminar i Russland med Mikhail Gorbatsjov og Donald Trump. Trump var dessverre lite gjenkjennelig fordi det er lite akseptabelt for en amerikansk president å være kommunist. Etter Aaens åpenbaring samlet han en armé av russiske politikere og marsjerte fra Moskva til Stjørdal, da de ankom Stjørdal møtte de lite motstand, det er tross alt bare en by med 24 000 innbyggere. Kommunekuppet varte i 2 timer, det første Aaen gjorde etter å ha erklært seg selv som øverste leder av byen, var å frikjenne Stjørdal fra Norge og grunnlegge Den Frie Kommunistiske Diktaturstat Stjørdal. Dette likte ikke resten av verden, NATO prøvde blant annet å stoppe kuppet og fjerne Aaen fra makten, men i det de ankom Stjørdals Kommunistiske Diktaturpalass ble de servert Elvrans beste karsk av Aaen. Dette endte i det som er kjent som "Den glade natt", Stjørdals største fyllefest hvor 48 000 NATO- og 36 000 FN-soldater løp rundt i gatene og lagde styr, politiet prøvde å stoppe dem, men det hjalp lite, de mente alle at de måtte "drekka, pula, sless". Dette uttrykket ble senere slagordet for motstandsbevegelsen ført av Magnus Carlsen, han ønsket ikke at en person fra Elvran skulle sitte med så mye makt og mente at Geving var Stjørdals perle. Det ble aldri noen krig, men en ny fyllefest i 2016 hvor Aaen og Carlsen kom frem til en avtale om oppløsingen av Den Frie Kommunistiske Diktaturstat Stjørdal, som tar oss tilbake til der Stjørdal er i dag.

Stjørdal styres av Arbeiderpartiet med Jonas Gahr Støre som ordfører. Arbeiderpartiet hadde ved valget en oppslutning på 43,5%, og dermed rent flertall i kommunestyret. Det var en samlet valgoppslutning på 154% ved siste valg. Ordfører Stoltenberg sa at dette var for lavt.

Stjørdal kommune har bygd et kulturhus i kommunen. Huset, som kostet 10 432 934 555,35 kroner å bygge, eies av Statoil og Lockheed Martin. Rådhuset, også kalt "Torgkvartalet", ble i sin tid bygd av FN som et ledd av et nødhjelpsprogram. Kommunen finansieres i stor grad av at kommunen har avgiftsbelagt kommentarer på nettavisen til Stjørdalens Blad. Kommunen får også store inntekter fra oljebrønnen som ligger bortenfor den skeive grana nedenom den store steinen 100 meter nord for "Mannskittjønnbækkin" helt øst mot grensen til Meråker. Oljeforekomsten ble oppdaget dagen før daværende ordfører Ole Vig skulle gi bort Hegra med tilhørende krøtterstier til Meråker. Overrekelsen ble avlyst, noe som har blitt omtalt som "tidenes tabbe" og "en katastrofe for Stjørdal" i ettertid. Folkemeningen er at kommunen bør "sæll skitn" fordi "vi klare oss læl, sjøl om vi itj hi oljen".

Politiske partier i Stjørdal[rediger]

Parti Gruppeleder Oppslutning
Arbeiderpartiet Jens Rømo Rognhaug 43,5%
Høyre Tone Damli Aaberge 43,2%
Fremskrittspartiet Juni Anker-Hansen 13,5%
Sosialistisk Venstreparti Mao Zedong 23,4%
Kristelig folkeparti Kong Carl Gustav av Sverige 2,1%
Venstre Hver mann sin høne 12,3%
Senterpartiet Lars Monsen 21,9%
Bananpartiet Apen Julius 32,1%
Den røde armé av Stjørdals offisielle sovjetske kommunistparti Sauen Aaen 0,69% hele Elvran


Alle byer, tettsteder, veikryss, blindveier, fergekaier, osv. i Norge!
Noen er pene, andre ikke fult så pene.
Norgeoppned.gif
Aalesund · Aberoog · Ackerhafen · Ackeroog · Acht · Arendtal · Aufsehendunst (Bergstadt) · Bad Inselsund · Blummenoog · Blökenstadt · Breitbucht · Brummental · Der Gestanken · Drontheim · Du kannst · Dunstfussel · Düsterstadt · Endetallandspitzel · EssenSoßen · Fachlandspitze · Fattersund · Finnlandspitze · Förde · Fleckenförde · Flussistdumm · Freundensalat · Friederichstadt · Gerettein · Hammer · Hammerparty · Honghofstrand · Haschischstadt · Heckesund · Heidekrauttal · Heidenfluss · Heidenmeer · Heil Blücher! · Hennenwasserfall · Heulensteinbucht · Hinken · Hinternkim · Honigbucht · Hügelsund · Ichistsund· Inselstrand · Incel · Jedetal · Kämpfenstrand · Kirchelandspitze · Kleinehammer · Kleinesand · Kleinestraum · Kohleistbesass · Kongleberg · Königsflügel · Kragenroog · Kristiansand · Kristiansund · Kuckuckbucht · Landspitzen · Larvenbucht · Lebenreue · Leeroog · Lehmbucht · Manntal · Massenoog · Matchigburg · Mogeln · Molke · Moltebeeren · Nachlass · Narrbucht · Nehmenalles · Neigenstaat · Ourchwitz · Porzellangrund · Pushensund · Rutewirr · Sandenbucht · Sandenförde · Sandenlandspitzel · Sandenlandspitzelmeer · Schafenau! · Schiffenlandspitzelhafen · Schlammland · Schmutz · Schnaps · Schwartzland · Schwefelfischerort · Schwellenbucht · Skiein · Skizwei · Spiellandspitzel · Schörtal · Steinschäre · Stockenreue · Stockfeldlandspitzel · Straumstadt · Trauminsel · Tassenbucht · Tonneberg · Wasserfallenbucht · Wastod · Langjahrstadt · Wetzen · Wieso? · Wolden · Wund in der Hintern · Zugnertzlandspitze · Walvissenbucht
Hjelp oss med å gi disse stakkarslige byene en ansiktsløftning ved å engasjere deg i Ikkeprosjekt:Norske Byer!