Statue

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Statue, fra norsk staut (fast, utholdende), er et utrolig lavt lønnet yrke som ofte forekommer i bystrøk i parker, på torg o.l.


Historie[rediger]

Opphav[rediger]

Profesjonen oppsto under det gamle Roma da den mest ydmykende dommen som kunne gis var å stilles malt/umalt midt i colosseum. Man tvingtes ikke til å stå stille i første omgang; den vanen fikk man etter hvert da det viste seg at, ettersom den eventuelle malingen skjulte lukten, ville man ikke bli oppdaget av løvene dersom man sto stille.

Etter hvert ble det derimot en kunstart, og til sist ble Nero tvunget til å sette fyr på Roma av den simple grunn at byen var overfylt med stillestående, kliss nakne borgere på hvert sitt podie, eller i grupper. Kunstnere gikk dermed tilbake til den opprinnelige uthuggingen i stein, men det hevdes at disse steinstatuene også i sin tid var mennesker. Et av teoriens argumenter er: "Dersom du slår et meisel mot en stein - hva får du? En sprukken stein. IKKE en statue. Lev med det!"

Vitenskap / trolldom[rediger]

Visse katalysatorer har blitt oppdaget for kroppens naturlige Statueenzym, og målet for vitenskapen er å omdanne mennesket fullstendig til stein i en ønsket posisjon.

  1. Enkelte medikamenter kan brukes for å heve nivået av nyregrus og tannstein i kroppen.
  2. I ca år 100 før Kristus oppfant en gallisk trollmann ved navn Miraculix en trylledrikk som kunne forvandle folk til stein ved for høyt inntak.
  3. En gresk trollkvinne var kjent for å kunne forvandle folk til stein ved bare å se på dem. Hun var også en kjent skulptør og beryktet for sin frisyre som besto av slanger.
  4. En dronning (Jadis), fra en alternativ dimensjon i et klesskap, hadde et spyd som kunne gjøre folk og fantasiskapninger til stein. Våpenet ble derimot destruert av Kong Edmund den Rettferdige, og Jadis selv mistet livet av forgiftning fra ånden til en løve.

Moderne tid[rediger]

Metallmenn[rediger]

Eksempel på statue

I senere tid, ettersom utdanning har gjort mennesket smartere, har folk[1] innsett at en yrkesstatue ikke blir betalt om man er av stein. Derfor har man gått over til å spraye seg med metalliske farger. Det forekommer ofte at det foran yrkesstatuer ligger hatter eller andre beholdere. Det er fremdeles for vitenskapen et mysterium hvorledes dette forekommer, men folk skal ha observert statuer slå ned folk med hatter for så å ta hatten [2].


Interessant[rediger]

Raseutslettelse[rediger]

Trollrasen ble utryddet da omtalte yrke ble populært. Trollene var uhyre smarte skapninger som var bosatt i Atlantis, men i forskningen på katalysatorer til statueenzymet utviklet de en solkrem som gjorde dem til stein. De resterende individene av rasen, etter statuefarsotten, døde ut gjennom mangelfull videreføring av gener. Atlantis er nå bosatt av denne rasens etterkommere som er barn av troll og kjente personer som flyttet dit. Pamela Anderson er f.eks. datter av Elvis Presley og et hun-troll, men hun flyktet Atlantis innen hun nådde alderen for trollenes omskjærelsesrituale (målene for omskjærelsen er fremdeles de samme som da trollene var 6 m høye skapninger - og ja; både kvinner og menn omskjæres).

Fotnoter[rediger]

<references>

  1. folk som uansett ikke har hatt råd til utdanning, og dermed ikke blitt smartere og av samme grunn har måttet ta seg jobb som statue
  2. Mannen i månen var tidligere en yrkesstatue - av den voldelige, hattestjelende typen, inntil dagen han forsøkte seg på hatten til Chuck Norris