Soyasaus

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk

«Kan du gi meg et varmt, godt glass med soyasaus, kjære?»

- Dronning Sonja til kronprins Haakon

«Hvis jeg ikke hadde skapt soyabønner, hadde menneskene brent seg selv opp»

- Guds brev til aftenposten

«Hmmmmm»

- Jesus Kristus som sniffer pulveriserte soyabønner

Mann hektet på soyabønner. Her har han brøtet seg inn på en ulovlig soyafarm.

Soyasaus er en fransk saus som er laget av soyabønner. Soyabønner dyrkes nord i Finland, og kan brukes til mer enn bare soyasaus. Mange pulveriserer soyabønnene og sniffer dem. I Frankrike pleier man å drikke varm soyasaus til frokost, ofte med en god taco eller fårikål rester fra festen forrige dag. Soyabønner er runde, og ofte gule, grønne, blå eller rosa. De mest brukte til sniffing er de gule, men de rosa brukes i soyasaus.

Historie[rediger]

19. februar 1678 fant Gud opp soyabønner etter en etterspørsel fra Jesus Kristus. Jesus var lei av å hele tiden sniffe tørkede oliven, og ville ha noe nytt. Gud skapte derfor soyabønner. Adam og Eva, som jobber som ideskapere på Heaven Eleven, fant ut at rosa soyabønner kunne brukes til å lage en saus. De lagde denne sausen, og sendte den til deres gode venn, Napoleon i frankrike. Han likte sausen så godt at han begynte å masseprodusere den i hans fabrikk, Good Foods France(GFF). Den dag i dag sender GFF soyasaus til heaven eleven.

Da Gud for første gang smakte soyasaus, ble han fortryllet. Han måtte rett og slett si at det var det beste han hadde smakt. "Dette var chill og digg, ass" sa Gud.