Skrivefeil

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk

Skriveleif

Alvorlig[rediger]

Et av di betse eseplene på at skriveleif er allorlig, er nokk historrien om andr verdenskig. Så då må vi vel anstrange ås lit, og fine ut hva vi vet om andr verdenskig. Jeg reger med at det ike er så vedig mye. Så kot fotalt, er andre verdenskig en kig mellom de aiske og de ikke-aiske. Helt kor¨rt. Men hvem av dem statet? Jo, det var i alvefall de aiske som stajtet kigen, så vi leger nå like gått bare skylde på dem. Ponget mitt er; Da Adolf Titler (tysker) var ung, ble det delt ut flygelader av byens røe organer, og jovist, han fik let dem! Der sto det en atikkel om soliaritet, og det kune jo vært geit nok, hadde det ikke vært for en skiveleif... Forfateren hadde ment å skive at det var umtåelig vittig å være solaisk, men pga. dårlig ordelling sto det at det var umeåtlig vikig å være soliaiue aisk!

Ressen av hisoien budde derre sjenne, menn får sikerhes skyld foeller je den å. Ande-vedkig statet.

kommafeil...[rediger]

En annen slik historie er denne kommafeilen som kostet en mann livet. Dommeren sendte telefonogram til Erke-sheriffen angående en mann de mistenkte for kvegtyveri. Dommeren mente å sende dette: "Vask ham ikke, vent til jeg kommer." men... beskjeden som kom frem var: "Vask ham, ikke vent til jeg kommer." . Ikke helt heldig, ettersom mannen som var mistenkt for kvegtyveri var bevist uskyldig.

Ord delings feil[rediger]

Ord delings feil er en vanlig og fantastisk irriterende srive feil. Feilen dominerer på mat vare embalasjer og lignende. Skilt med flaue og fantastisk irriterende srive feil pryder gatene, og ingen ser ut til å legge merke til det. Denne feilen gjør det også meget komplisert å lese en tekst, spesielt når ordet er delt opp på de merke ligste steder. Denne feilen har jo naturlig vis sine morsome sider. Det er jo tross alt gøy å få beskjed om at annanas biter.

Om ikke annet: PLAGSOMT![rediger]

Det er dessuten få som gidder å lese tekster fulle av stavefeil, uansett hvor interessert de er. Så pass dere! Bruk litt tid på tekstene, og få et bra resultat vi kan le av!